Subbarin yhdistäminen suoraan televisioon

2 kommenttia

Moro!

Oisko kenelläkään tietoa, voiko TV:hen yhdistää suoraan subbarin ilman välissä olevaa vahvistinta? Esimerkiksi jonkin aktiivisen (vahvistimen sisältävän) subbarin? Mulle on tulossa Sony 32D3000:n ja muutoin sen äänenlaatu riittää mulle, mutta basson toistoahan siinä ei luonnollisesti ole nimeksikään. Toisaalta en halua säätää noiden vahvistimien yms. kilkkeiden kanssa yhtään enempää kuin on tarvis. Minkä liittimen kautta tällainen onnistuu jos onnistuu? Ja jos onnistuu, mahtasko se toimia niin, että kun tellun äänenvoimakkuutta säätää, niin se subbarin voimakkuus säätyy samalla?

  
 • Onnistuuhan se. Tuosta Sonysta ja sen liittimistä en tiedä, mutta yleensä televivioissa on ainakin kuulokeliitäntä. Siihen johto, jonka toisessa päässä on 3.5 mm stereoplugi ja toisessa päässä sitten aktiivisen subbarin liittimiin sopiva (t) pää(t).

  Tuossa liitännässä television äänenvoimakkkus muuttaa myös subbarin äänenvoimakkuutta. Laatu sitten riippuu television kuulokelähdön laadusta, mutta melkoisella varmuudella on parempi kuin television omien kaiutimien kautta tuleva ääni.

  Sitten jos televisiossa on muita analogisia äänilähtöjä, niitäkin voi käyttää, esim RCA-liittimistä ääntä ulos. Niistä ei vaan äänenvoimakkuus muutu television mukaan. Äänen RCA liittimet tunnistat väristä ja ryhmittelystä, valkoinen ja punainen, ovat yleensä kimpassa kolmannen, keltaisen kuvaliittimen kanssa. Mutta huomaa, että vaikka sellaiset löytyivivätkin televisiosta, niistä ei välttämättä saa ääntä pihalle, voivat olla vain sisäänmenokin.

  Muitakin mahdollisuuksia on jos alkaa "kikkailemaan", vaikka scartin kautta ääntä ulos. Onkohan missään aktiivisubbarissa digitaalisia liitäntöjä?

    
 • Tällaisessa pöntössä on sp/dif eli toslink -otto:
  JBL LSR-4312SP.

  Omistan yhden tuollaisen ja vaikka se ei ehkä tiukan tulkinnan mukaan ole subbari, koska toisto ulottuu vain 28Hz:iin, kyllä sillä kunnon bassotoiston saa aikaan. Kelpaa ainakin itselleni.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit