lisäkaiuttimet telkkariin

4 kommenttia

Vanhan Finluxin takaseinään saattoi kytkeä lisäkaiuttimet suoraan.
Nyt uudemmassa ei ole vastaavia liitäntäpaikkoja.

Mikä olisi edullisin keino kytkeä nämä vanhat kaiuttimet parantamaan television ääntä?

  
 • No edullisin (rahallisesti) en tiedä järkevin, on tietysti jos uskaltaa avata telkkarin takakannen ja juotella lisäkaiuttimien johdot kiinni telkkarin omien kaiuttimien johtoihin ja poistaa käytöstä telkkarin omat kaiuttimet.
  Oikeasti homma kannattaisi hoitaa jos erillisiä lisäkaittimia tuntee tarvitsevansa hankkimalla monikanavavahvistimen, 5 samanlaista (kuuloista) kaiutinta ja subbarin. Ja tällöin telkkarin äänet tulevat digiboxin kautta suoraan vahvistimelle.

    
 • Jos haluaa aktiivikaiutinparin ja aktiivisubbarin kiinni telkkariin, niin mitkä liittimet laitteesta täytyy löytyä? Äänenvoimakkuuden pitäisi tietysti säätyä telkkarin kautta.

    
 • Tarvitaan vain kuulokeliitäntä, nämä yleensä säätyy tv:n äänenvoimakkuussäätimellä (kaukosäädin) ja alkuperäiskaiuttimet kytkeytyvät pois käytöstä. Hyvä ja melko halpa sarja on Logitech Z-3 tietokonekaiutinsarja, satelliitit alumiinivalukoteloissa ja subbari lastulevykotelossa. Subbarin takana on tasonsäädin ja erillisessä boksissa johdon "päässä" on on/off-kytkin, voimakkuussäädin, merkkivalo ja kuulokeliitin. Saatavana oli ainakin pari vuotta sitten joitakin eri värejä, esim. puukuvioinnilla. Hinta oli n. 60€. Satelliitit ovat n.20sm korkeita ja subi 23sm "kanttiinsa". Ääni on varmaankin parasta tällä rahalla.

    
 • Noista logitech ämyreistä ei lähde riittävästi ääntä! pieneen huoneeseen saattaa riittää, mutta isossa tilassa onnetonta pihinää...  Itsellä oli tollaset logitechit. Nyt on genelecit telkkarissa kiinni, toimii mukavasti kaikki telkkarin kaukosäätimellä :wink:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit