Artikkelissa otettiin aiheellisesti esiin valkohäntäpeuran leviäminen Suomeen. Seurauksia tosin vähäteltiin, mutta se ehkä on jutussa tilankäytön takia perusteltua. Yksi vakava asiavirhe tuohon kuitenkin mahtui: "Kannan kasvua on sittemmin yritetty rajoittaa lisäämällä metsästystä"
Tuo pitää paikkaansa vain osittain. Taustalla on kuitenkin metsästäjien halu maksimoida saaliin määrä ja eläimiä metsästetään vain sen verran, että kanta saadaan pidettyä korkeana. Sama pätee hirviin, jotka tosin ovat alkuperäinen laji luonnossamme.
Yleisesti artikkelissa todettiin vieraslajien riskit hyvin (sukupuuttoaalto, taloudelliset vahingot). Sen jälkeen on vaikea käsittää, miksi torjunnassa voisi olla kyse hyttysen ampumisesta tykillä. Jättiputki on vaikeasti torjuttava laji, joten glyfosaatti on täysin perusteltu menetelmä. Se, että aarin alalla ko. ainetta käytetään kerran vuodessa muutaman vuoden ajan, on luontoarvoille täysin toissijainen juttu. Samaa ainetta levitetään hehtaarikaupalla pelloille joka vuosi ja sillä ruiskutettuja tuotteita syömme päivittäin. Lisäksi koska glyfosaattia tutkittaessa on herännyt epäilys mm. karsinogeenisista vaikutuksista, riski tuskin on kovin suuri, kun näyttöä on vaikea löytää. Puoliintumisaikakin on käyttöturvallisuustiedoteen mukaan 2...174 päivää, joten käytön päätyttyä aine käytännössä häviää melko nopeasti.
Tässä lienee kyseessä sama asia kuin valkohäntäpeuran torjunnassa. Moni pitää sitä eläimenä, jota ei saa ampua. Tällainen cityvihreä ajattelutapa vaan ei ole luonnon kannalta kestävä. Pitäisi ymmärtää haittojenkin merkitys, mutta se on ympäristöväelle vaikeaa. Esimerkiksi metsätaloudessa hirvieläimet aiheuttaa runsaasti vahinkoa ja sen seurauksena taimikoiden hoito vaikeutuu. Tällöin glyfosaatti on hyvin käyttökelpoinen menetelmä. Sen sijaan, että kritisoitaisiin glyfosaatin käyttöön pakotettuja uhreja, pitäisi kritisoida tapahtumaketjua, mikä johtaa tähän lopputulokseen. Mutta kun vastakkain on metsätalous ja eläinten tappaminen, asian käsittely luonnollisesti on kettutytöille liian vaikeaa.