Digitaali liitäntä?

2 kommenttia

Mikä on tämä digitaali liitäntä esimerkiksi stereoissa? Mitä sillä tekee? Miten se eroaa analogisesta? Voiko esimerkiksi digitaalisen lähdön muuttaa analogiseksi jollain adapterilla?

Kiitos :smile:

  
 • Tarkoitat varmaan äänen input(tulo) liitäntää? Optinen tai ns. koaksiaalinen. Sitä käyttäen saat yhtä lankaa pitkin esim. 5.1 äänet bittimuodossa vahvistimelle. Jos sinulla on stereoissa digitaalinen lähtö, käytön keksiminen on jo vaikeampaa. Ehkä voi "nauhoittaa" esim. MD soittimessa tai DVD RW soittimeen musiikkia radiosta tms.

    
 • Lainaus:
  19.07.2004 klo 14:33 Jorma kirjoitti
  Jos sinulla on stereoissa digitaalinen lähtö, käytön keksiminen on jo vaikeampaa. Ehkä voi "nauhoittaa" esim. MD soittimessa tai DVD RW soittimeen musiikkia radiosta tms.

  '
  Juu... kyllä sille lähdöllekkin vahvistimessa käyttöä on, juuri mainitsemasi soittimet, tai vaikka toinen vahvistin, ihan samalla tavalla kun analogisetkin liitännät, paitsi että tarvitsee siis olla digi in-out pari..
  Radion ääntä ei välttämättä saa nauhoitettua tuolta digi liittimen kautta (yleensä), vaan äänilähteen pitää silloin olla myös digitaalinen, eli digitaali radio tai digiboxi. Jos siis saa kyseisetä laitteesta digitaalista ulos.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit