Kotiteatteri vai hifi?

2 kommenttia

Hinta n. 1600€, kumpi parempi. Hifi-kaiuttimet 1100 pari + vahvistin 500 vai 5+1 ja 600 vahvistin. Molempia ei kestä #&%£$!* ja puhtaasti täytys soida, sekä musiikki että leffat???! :confused:

  
 • Riippuu käytöstä, eli miten käyttö jakautuu musiikin ja leffojen välillä?

  Yksi mielestäni hyvä vaihtoehto on alkuun AV-vahvari ja kunnolliset etukaiuttimet. Seuraavaksi subi tuomaan eloa leffoihin. Myöhemmin takakaiuttimet.

  Mielestäni vahvarin valinnalla ei ole merkittävää vaikutusta ääneen (AV vs. stereo), mutta AV-vahvarin laajennettavuus antaa jatkossa mahdollisuuden kasvattaa kaiutin määrää.

  Musiikin kuuntelussa en koskaan käytä takakaiuttimia, koska hyvät monikanavaäänitykset ovat todella kiven alla. Eli takakaiuttimet ovat lähinnä leffojen tehosteiden vuoksi. Tällöin niiden laadulla ei ole kovin suurta merkitystä.

    
 • Kyllä €1600 saa jo sellaisen 2-kanavasysteemin että korvista valuu hunajaa, ainakin tällaiselta keskiluokan hifistiltä. Itse heitin 5+1 -systeemistäni 3+1 jorpakkoon ihan sisustussyistä ja vaihdoin kunnon etukajarit, enkä koe jääväni mistään paitsi edes leffoissa.

  Eli jos itse lähtisin nyt nollasta niin ostaisin juurikin AV-vahvarin ja hyvät etuset. Jos sitten tekee mieli myöhemmin investoida niin pakettia voi täydennellä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit