Kummallista vastuunkantoa

1 kommentti

Vajaa viikko sitten sunnuntaina olin motolla liikkeellä Karhulassa, satoi kevyesti vettä ja ajoin kiihdytyskaistaa tarkoituksena liittyä Kotkan suuntaan menevälle moottoritielle. Aivan kiihdytyskaistan lopussa, oli vinosti poikittain oleva halkeama paikattu n. 20cm leveällä pikinauhalla. Normaalin kevyen kiihdytyksen aikana takapyörä suti ehkä kierroksen verran kyseisen paikkauksen kohdalla ja rykäisi ilkeästi saatuaan pidon asfaltista, Kokemuksesta viisastuneena voi todeta pien kitkakertoimen märkänä olevan hyvin lähellä ympäripyöreää nollaa asfalttiin verraten.Kysymys kuuluukin mikä on virkamiesten ja poliitikkojen vastuu tienkäyttäjien turvallisuudesta, se mitä ilmeisemmin näyttää olevan samaa luokkaa märän pien kitkakertoimen kanssa.Kun muistetaan viime vuonna sattunut ikävä kuolemantapaus lahdenväylällä, kaistojenvälisen asfalttisauman pikeämisen seurauksena, niin voi todeta vastuiden kantavan selitysten ja asian unohtumisen välisen ajan.Tämänkaltainen vastuunkanto näyttää olevan suomessa normaalikäytäntö, samanaikaisesti kyllä jaksetaan syyllistää kansalaisia kaikenlaisilla asioilla ja moraalisaarnoilla, joilla ei ole muuta arvoa kuulijoille kuin paskanmaku suussa, puhumattakaan siitä että se saa jalkeille, kaikki vinoutuneet perässähiihtäjät ja yhdenasian puolestapuhujat kuten tälläkin palstalla hyvin olemme voineet todeta.Olisiko korkea aika virkamiesten tehdä jotain kansalaisten hyvinvoinnin ja turvallisuuden eteen vaihtoehtona orjallisen EU säännösten noudattamisen sijaan jotka vain lisäävät suomalaisten kurjuutta ja elinkustannuksia. Tosin tämä taitaa olla, virkamiesten pääasiallinen toimenkuva hesarinlukemisen ohella ja onhan toki omat palkkarahat jostain kerättävä.Pitäisikö virkamies "tiemestari" haastaa oikeuteen taposta, kun aivan ilmeisesti on tehty hengenvaarallisia ratkaisuja tien kunnossapidossa, kuten viimevuotinen tapaus selkeästi osoitti.Ps. Jos haluatte ilmoittaa tienpidon puutteista niin tehkää se poliisille jolloin asiasta jää merkintä, ja tiemestari ei uskalla jättää asiaa hoitamatta siinä pelossa että oli asiasta tietoinen jos vahinko tapahtuu.  
  • Pitäisikö virkamies "tiemestari" haastaa oikeuteen taposta, kun aivan ilmeisesti on tehty hengenvaarallisia ratkaisuja tien kunnossapidossa, kuten viimevuotinen tapaus selkeästi osoitti.    Ps. Jos haluatte ilmoittaa tienpidon puutteista niin tehkää se poliisille jolloin asiasta jää merkintä, ja tiemestari ei uskalla jättää asiaa hoitamatta siinä pelossa että oli asiasta tietoinen jos vahinko tapahtuu.
    Koetahan saada murhaajamestari tai paikkauksen tehnyt firma muuhun vastuuseen kuin viimeisella tuomiolla...Suomen "oikeus"laitos ja valtion virkamieskoneisto on pilalla poliisikunta mukaanlukien.    ILMOITUS on loistava idea! AINA kannatta, kun on useita ilmoituksia niin jatkuva piittaamattomuus on osoitettu

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit