Kosketusnäytöt

4 kommenttia

Olisin kiinnostunut kuulemaan mielipiteitänne kännyköiden kosketusnäytöistä. Kosketusnäyttöjä on nykyään jo rannekelloissakin. Onko kyseinen tekniikka tarpeellinen?Kirjoitin Crash Median blogiin jutun siitä, miten kosketusnäytöt ovat synnyttäneet kännykkävalmistajien välillä patenttikiistan, joka saattaa aiheuttaa teknologian käyttömukavuuteen huomattavia ongelmia. Koska esimerkiksi Apple haluaa patentoida tietyt kosketustavat tietyissä yhteyksissä, eri laitteiden osalta saattaa joutua opettelemaan kaikki toiminnot uudestaan. Näpäytys saattaa tehdä aivan eri asioita esimerkiksi kotiteatteria tai kännykkää käyttäessä.  
 • Tiina:

  Olisin kiinnostunut kuulemaan mielipiteitänne kännyköiden kosketusnäytöistä. Kosketusnäyttöjä on nykyään jo rannekelloissakin. Onko kyseinen tekniikka tarpeellinen?

  Kirjoitin Crash Median blogiin jutun siitä, miten kosketusnäytöt ovat synnyttäneet kännykkävalmistajien välillä patenttikiistan, joka saattaa aiheuttaa teknologian käyttömukavuuteen huomattavia ongelmia. Koska esimerkiksi Apple haluaa patentoida tietyt kosketustavat tietyissä yhteyksissä, eri laitteiden osalta saattaa joutua opettelemaan kaikki toiminnot uudestaan. Näpäytys saattaa tehdä aivan eri asioita esimerkiksi kotiteatteria tai kännykkää käyttäessä.
  Itse en henk. koht. pidä kosketusnäytöistä. Esim. navigaattoriin katuosoitteen näpyttely on yhtä tuskaa ja virhettä :ashamed:

    
 • Kosketus näytöt ovat aika kömpelöitä.Samoin Esim, keraamisen kaittotason hipaisukytkimet ovat yhtä helv**iä, toimii hyvin kunnes siihen laitetaan joku kattila lämpenemään, sitte ku joku kiehuu hieman yli tai paistin pannulta roiskuu rasvaa, niin sitte ne hipaisukytkimet ei toimikkaan, muutaman kerran ollu jo mielessä että pitää sulake repiä irti ku ei muuten saa virtaa pienennettyä... :cry: :sunglasses: :warning:

    
 • Kosketusnäyttö on ainakin kännykkäkäytössä todella kätevä. Se mahdoollistaa mm. suuremmat näytöt, nopean kirjoituksen virtuaalisella qwerty-näppäimistöllä, ja paljon muuta hyödyllistä.

  Itse en henk. koht. pidä kosketusnäytöistä. Esim. navigaattoriin katuosoitteen näpyttely on yhtä tuskaa ja virhettä :ashamed:  Jos kosketusnäyttö on kalibrotu hyvin niin näppäilyvirhieitä ei tule yhtään enempää kuin normaalilla näppäimistöllä kirjoittaessa. Hyvä kosketusnäyttö ei todellakaan ole kömpelö.

  Nykykosketusnäytöt on päälystetty naarmuuntumattomalla lasilla, joten ne ovat yhtä kestäviä kuin muut "normaalit" näytöt.  ps. Tämä viesti on kirjoitettu kosketusnäyttöpuhelimella.

  :lol:

    
 • mää vaan:  Jos kosketusnäyttö on kalibrotu hyvin niin näppäilyvirhieitä ei tule yhtään enempää kuin normaalilla näppäimistöllä kirjoittaessa. Hyvä kosketusnäyttö ei todellakaan ole kömpelö.
  Nykykosketusnäytöt on päälystetty naarmuuntumattomalla lasilla, joten ne ovat yhtä kestäviä kuin muut "normaalit" näytöt.
  Myöskään minusta kosketusnäytöt eivät ole kömpelöitä. Esim. tekstiviestien kirjoitusta helpottaa (ja mielestäni myös nopeuttaa) kosketusnäyttöä varten tarkoitettu "kynä". Ja kai ihan tavallistakin kynää voisi käyttää, ellei se naarmuta näytön pintaa.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit