Kotiteatteri televisioprojektion ääniksi

2 kommenttia

Huone kokoa 2,5m x 4,5m on muutettu pienen pieneksi kotiteatteriksi. Toisella päätyseinällä kulmasohva ja toisella valkokangas. Mutta äänet puuttuvat. Minkälaista kombinaatiota suosittelette? Voiko alle tonnilla selvitä?

  
 • Todella tiukkaa tekee tonnilla selvitä. Mielestäno kotiteatteri kuitenkin vaatii 5.1 äänet. Eli mielestäni:

  AV-vahvari 400
  DVD 200 (tarkista, että syöttää progea projrktorille)
  kaiuttimet 1000
  sub 300
  johdot 20-50

  Yksi tapa olisi hankkia ensin vahvari ja etukajarit ja laajentaa myöhemmin. Mielestäni äänen merkitys kotiteatterille on 50% tunnelmasta.

  Näitä 500 euron kaikki mukana paketteja ei kannata edes harkita.

    
 • Kotiteatterin äänenlaatu ja laadun riittävyys on aina niin henkilökohtainen asia, että itse kunkin on pääteltävä minkä laatuinen ääni on riittävän hyvä - ja riittääkö siihen rahat.

  Uskaltaisin kuitenkin suositella kuunneltavaksi AudioPron Cinemaroom-kaiutinsarjaa (viisi kaiutinta + subi). Paketin hinta lienee tänäpäivänä n. 500 egee. Omasta mielestäni paketin saundi on erittäin hyvä hintaansa nähden.

  Lisäksi esim. Yamahan suht perus-AV-viritinvahvistin n. 300 + Sony DVD-soitin n. 150-200 egee. Muunkin merkkiset tietysti käy, hyviä tarjouksia varmaan löytyy joka merkiltä. Kaiutinpaketin laatu on kuitenkin ehdottomasti se tärkein. Viritinvahvistimissa ja DVD-soittimissa ei huikeita eroja ole, mutta kaiuttimissa erot ovat merkittäviä.

  Ollaan siis yhteensä n. tonnissa ja paketti soi varsin tasapainoisesti sekä potkuakin löytyy, jos nyt ei ihan huikeita äänenpaineita tavoittele.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit