Kuinka suuri parkkipaikkamaksu ?

4 kommenttia
muokattu 21.01.2020 18:25

Kysyn tätä rivitalossa asuvilta, joilla on sähkötolpallinern parkkipaikka.

Meidän taloyhtiössämme maksu on 3€/kk. Se on todennäköisti alimitoitettu, jolloin osa parkkipaikan kustannuksista menee hoitovastikkeeseen. Parkkipaikasta maksavat näin myös ne, jotka autottomina ovat luovuttaneet paikkansa toisen osakkaan kakkosauton paikaksi.

Paljonko maksatte sähkötolpallisesta parkkipaikasta?

  
 • muokattu 21.01.2020 20:30

  Osallistun keskusteluun hieman ohi aiheen. Yritin Helsingin kantakaupungissa sijaitsevan taloyhtiön hallituksessa ollessani ehdottaa että autopaikoista koituvat kulut aidosti selvitettäisiin ja kulut jyvitettäisiin autopaikkavuokraan. Ei saanut kannatusta. En tiedä olisiko sillä ollut asian kanssa tekemistä että olin hallituksen ainoa autopaikaton osakas...
  Syntyyhän niistä merkittävät kulut sähkön lisäksi esimerkiksi aurauksesta ja muusta ylläpidosta, meillä oli myös "vakuutustapahtuma" josta taloyhtiö kantoi vastuun vaikka oikea osoite olisi ollut auton kasko. Kustannus sekin.

  Sitä en osaa sanoa olisiko virkistyskäytössä olevan pihakannen ylläpito edullisempaa? Ainakin korttelipihojen avaaminen ja autopaikkojen poisto tekisivät niistä miellyttävyydeltään ihan erilaisia. Melkein uskaltaisin väittää että asuntojen arvo jopa nousisi jos parkkipaikkojen sijaan korttelipihat "entisöitäisiin" puistomaisiksi oleskelutiloiksi.

    
 • Saaristokaupungin kaupungin vuokrakerrostalossa vuosina 2010-2013 autopaikka maksoi 20 euroa kuukaudessa ja lämmitystolpan käyttö 10 euroa kuukaudessa ja tuo meni läpi vuoden käytti tolppaa tai ei. Muuten autot oli pysäköitävä kadulle.
  2014 alkaen vuokrarivitalossa auton sai asunnon eteen eikä paikasta ja sähköstä joutunut maksamaan erikseen sähkön mennessä huoneiston mittarin kautta.

    
 • Huomasin Kiiinteistöliiton julkaisun "Liikennepalvelut taloyhtiöissä". Siinä pihapaikka pääkaupunkiseudun rivitaloissa maksoi keskimäärin 11,1 euroa, muissa kyselyn kaupungeissa (Tamere, Oulu, Turku,Jyväskylä, Kuopio, Lahti) keskimäärin 9,4 euroa. Huomatuksena oli"Pääosaan pihapaikoista kuuluu lämmitystolppa." Todettiin myös, että rivitaloissa mediaanihinta oli 8 -12 €/kk, joka on ylläpitokustannusten suuruusluokkaa.

  Meillä lämmitystolpallisen parkkipaikan maksu on vain 3 euroa/kk, joten osa kustannuksista menee vastikkeessa. Näin nekin, joilla ei ole autoa maksavat autopaikoista vastikkeissaan. Lisäksi on huomioitava, että meidän rivitalossa on kahdenkokoisia asuntoja ja hoitovastike maksetaan neliöiden mukaan. Tällöin 100 neliön osakas maksaa 25% enemmän kuin 80 neliön osakas. Olisi varmasti reilua ehdottaa taloyhtiön hallitukselle, että parkkipaikkamaksua korotettaisiin esim. 8 -10 euroon /kk.

    
 • Ilman muuta olisi reilua. Ei mielestäni ole mitään syytä miksi osakkaiden pitäisi kustantaa muiden saamien palveluiden ylläpitokustannuksia. Investoinnit ovatkin sitten vaikeampi juttu, kaikki maksavat hissin vaikka eivät sitä tarvitsekaan. Lataustolppa-investoinnista voi sitten keskustella loputtomiin. Itse pitäisin todennäköisenä että latausmahdollisuus nostaa kaikkien asuntojen arvoa (tai ehkä tolpattomuus laskee), jopa enemmän kuin hissi ykköskerroksen asunnon hintaa.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit