Mersu tutkii 1200 km sähköautoa

1 kommentti

Aika isot erot tutkimuksen ja käytännön 400 km sähköautoilla. Eikä voisi tuoda ensin markkinoille 800 km auton.

Saksalainen Mercedes-Benz lupailee EQXX-konseptilleen peräti 1 200 kilometrin toimintamatkaa yhdellä latauksella. Ainoa mutka matkassa on se, että tätä sähköautoa on turha odottaa tuotantoon.

EQXX on Mersulle tärkeä tutkielma, sillä sen avulla saksalaisvalmistaja tutkii, miten auton toimintamatkaa voidaan pidentää ilman akun suurentamista.

Autossa onkin keskitytty pelkän akun koon ja energiatiheyden kasvattamisen sijaan auton aerodynamiikan sekä voimalinjan hyötysuhteen kehittämiseen.

Vaikka EQXX:ää tuskin nähdään koskaan tien päällä, valunee osa sen innovaatioista ajallaan myös Mersun tuotantoautoihin.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mersun-sahkoautolla-paasisi-helsingista-utsjoelle-ilman-lataustaukoja-asiassa-on-vain-yksi-mutta/7947754

  
  • NHBNHB
    muokattu 09.10.2020 19:06

    Ilmanvastus on sähköauton rangen suurin vihollinen ja tuollaisella aerodynaamisen muotoisella korilla ratkeaa jo nykyisillä akuilla kaikki haasteet rangen riittävyyden ja latausnopeuksien suhteen. Samalla pienenee tarve tehdä lisää sähköä. Harmillisesti nykyisin on muodissa korkea aerodyniikan suhteen epäedullinen korimalli, joka vaatii paljon sähköä liikkuakseen.

      1
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit