Monitorin koko

3 kommenttia

Kuinka suuri full HD monitori voi olla, ettei kuva näytä rakeiselta? Laitoin 32 tuumaisen läppärin kakkosnäytöksi ja siinä pieni fontti ei näytä enää hyvältä. Suurentamalla kuvaa tarkkuus paranee, mutta silloin ei taas näe riittävän laajaa alaa.

24 tuumaa voisi olla sopiva koko, mutta sopivia vain myydään, niitä ei ole liikkeissä. 27 tuumaisia olisi oikeasti saatavissa, mutta onko se liian iso tuohon tarkkuuteen.

  
 • Max. 24" Full HD resolle, 32" Saa hyvinkin olla jo UHD (4k) että näyttää hyvältä (2k näyttää hieman rakeiselta ainakin 30" Näytöllä). Nykyläppärit pystyy kyllä pukkaamaan useammalle näytölle UHD resoluutiota, poislukien markettimallit. Toki nämä on pitkälti makuasioita.

    
 • Hain 22" töllön yllättäen Motonetistä. Mallia myi useampi ketju, mutta vain Motonetissä niitä oikeasti oli. Jonkinlainen äly-tv tuo luulee olevansa ja toimii myös 12 voltilla, joten etätyöpisteen voi siirtää minne vain. Ja ihan tarkka kuvakin on, vielä täytyy yrittää saada punaisuutta vähemmälle. Ääni laitteen omissa kaiuttimissa on, kuten arvattavissa oli, kuin sardiinipurkissa, jossa kalaraukat toimivat äänilähteenä.

    
 • @Late1969 kirjoitti:
  Hain 22" töllön yllättäen Motonetistä. Mallia myi useampi ketju, mutta vain Motonetissä niitä oikeasti oli. Jonkinlainen äly-tv tuo luulee olevansa ja toimii myös 12 voltilla, joten etätyöpisteen voi siirtää minne vain. Ja ihan tarkka kuvakin on, vielä täytyy yrittää saada punaisuutta vähemmälle. Ääni laitteen omissa kaiuttimissa on, kuten arvattavissa oli, kuin sardiinipurkissa, jossa kalaraukat toimivat äänilähteenä.

  Eipä tuota kuvan vaaleiden osien punaisuutta millään saa pois. Jostain syystä molempien HDMI-liitäntöjen kautta tulevaan kuvaan tulee punainen huntu, jonka saa pois ainoastaan poistamalla punaisen värin. Jos huntua kestää, värientoisto on ihan normaali. Samoin ainakin Areenasta valkoinen on valkoista eikä vaaleanpunaista. Maahantuojalta vastattiin, että kummallinen juttu.

  Olen siis yrittänyt säätää kuvaa läppäristä ja töllöstä useammasta kohtaa. Säätöjähän riittää, rinnan ja sarjaan vaikuttavia säätöjä on ainakin puolen tusinaa. 32" teeveessä läppärin kuva on ok ja toisen tietokoneen DP-kuva punertava tässä 22":ssa. Täytyy hakea seuraava vai onko kellään säätövinkkejä? Käytössä on ollut siis DP-HDMI ja kaksi erilaista HDMI-HDMI-kaapelia.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit