Saab 9-5 vm. 2000 kokemuksia?

5 kommenttia

Heips,

Olen harkitsemassa Saab 9-5 ostamista, vuosimallia 2000. Kyseinen auto on 2.0t ja ajettu 180 000 km. Kysyisinkin teiltä, onko jollain hyviä/huonoja kokemuksia samankaltaisista Saabeista? Hintaa autolla olisi 13 600€, onko se mielestänne liikaa? Auto hyvin varusteltu ja ulkoisin puolin hyvässä kunnossa.

Autoinsinööri kun en ole, (hyvä kun renkaat saa vaihdettua) niin en oikein ymmärrä mitään vaikka kuinka katselisin konepellin alle. Onko kyseisessä autossa jotain tyyppivikoja jotka kannattaisi tarkistaa ennen ostamista?

Kiitoksia kaikille vastauksista :smile:

  
 • Veljelläni on Saab 9-5 2,3t -12/2000 182 tkm. Auto on hankittu autoliikkeestä viime heinäkuussa. Aivan ongelmatonta meno ei ole ollut ja tälläkin hetkellä auto on korjaamolla. Tyypillisimpiä vikakohteita tuossa 9-5:ssä ovat sytytyskasetti, jakopäänongelmat, huohotinongelmat ja alustan nivelien välykset. Myös turboissa on runsaasti vikoja. Ainakin nämä asiat on syytä tarkistaa ennen auton ostoa ja tehdä muutenkin perusteellinen koeajo. Muuten auto on kokoluokkansa mukainen, eli mukava, hyvin varusteltu, suorituskykyinen ja turvallinen. Kaikenkaikkiaan erinomainen auto.

    
 • Terve!
  Minulla on itsellä Saab 9-5 aero vm2000 aivan upea auto!Myös seuraava tulee olemaan saab.
  Hinta on OK siinä autossa mitä olet tuumannu.
  Ennen saabin ostoa otin vähän selvää mitä vikoja niissä on ollu.
  Kuuntele jakopäätä ja tasapainoakseleita! jos rämisee unohda auto heti(kallis remontti)Saabilla on sytytyskasetti kampanja päällä jos on niin että sulla on virheellinen niin maahantuja maksaa.Mulle vaihdettiin kasetti kuukausi sitten.
  Turboista en voi sanoa,mutta saab on aina tehny hyviä turbokoneita!!
  :smile: :smile: Etuveto!!Kokeile laittaa hevonen kärryn perään!!

    
 • Hei,
  ostin oman vuosimallin 2000 9-5 2.3t Wagonini käytettynä keväällä 2003. Silloin oli mittarissa 80.000 km, nyt niitä on 260.000.
  Malli on erittäin hyvä matka-auto, iso ja suuntavakaa. Hyvät ajovalot, tässä vuosimallissa vielä ajovalojen pyyhkimet. Saabin ACC-ilmastointi jakaa hyvin lämpöä kovillakin pakkasilla.
  Omasta autostani on sytytyskasetti kerran hajonnut, uusittu vaihtokampanjan yhteydessä. Moottorin huohotinletkut uusittu, lisäävät öljynkulutusta tukkeutuessaan ja likaavat moottoritilaa. Takajousituksen poikittaisien tukivarsien helat uusittu, samat helat kestävät Opel Omegassa paljon vähemmän! Kojetaulun infonäytöstä alkoi kadota pisteitä ja pystyrivejä, vaihdettiin tehdaskorjattuun yksikköön. Ilmastoinnin kylmäaine täytetty uudestaan, kuusi vuotta lienee tavallinen täyttöväli Saabin järjestelmässä.
  Eturenkaiden ulkoreunat kuluvat nopeastikin jos ei hillitse kaasujalkaa. Käsijarru kolahtaa jos sitä käyttää auton liikkuessa.
  Turbon kestävyys on paljolti kiinni käytöstä. Kovasti rasitettua moottoria ei pidä heti sammuttaa. Kytkin ja pakoputkisto kestävät pitkään.
  Saabin hyvät puolet tulevat parhaiten esiin huonoilla keleillä!

    
 • Itsellä kokemusta vm.2000 2.0t farmarista. Täytyy sanoa että vähän jäi paha maku suuhun ko. autosta:

  Puolen vuoden aikana mitä auto vaimoni käytössä oli (kilometrejä kertyi ko. aikana noin 8000), autoon jouduttiin vaihtamaan mm. ilmamäärämittari ja startti. Startin vaihdon yhteydessä kävi ilmi että se oli jo kertaalleen vaihdettu, eli eivät todellakaan ole kovin vahvaa tekoa! Samoin ns. "pakkilukko" teki aina välillä kiusaa, syy lienee yksinkertaisesti kuluminen kun Saabissahan virta-avainta ei saa irti virtalukosta mikäli pakki ei ole päällä. Myöhemmällä iällä saattaa aiheuttaa sen, että pakki ei enää pysy päällä ja se vasta kallis remontti sitten on!

  Ajoltaan ja varusteiltaan ko. auto kuitenkin on aivan asiallinen: ei nyt mikään maailman paras mutta hyvää keskitasoa. Muotoilu sitten onkin toinen juttu, makuasia tosin. Omasta mielestäni muotoilu on kovin vanhan oloista niin ulkoa kuin sisältäkin. Hauskana ominaispiirteenä lähellä tuulilasia sijaitsevat etupenkit :smile:

    
 • Kiitoksia kaikille kommenteista. Nyt olen viisaampi tämän asian suhteen ja osaan tutkiskella Saabbia tarkemmalla silmällä :smile:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit