Ensimmäistä autoa hankkimassa

42 kommenttia
2»
 • Vanhat autot on halvempia pitää ja voivat olla oikein pidettynä aivan yhtä luotettavia, kuin uusikin auto. Koska auton osto on aina huono sijoitus (tarkoittaen, että käyttö maksaa, huoltaminen maksaa, mutta koskaan et saa omiasi pois), aina häviää enemmän mitä kalliimman auton ostaa. Ostat nyt 15t euron auton ja ajelet 15 vuotta sillä.. hinta on tippunut tuossa luokassa kuin aloitusviestissä mainittii johonkin alle 2000e, joten häviät suoraan yli 13t euroa näissä kaupoissa. Kun taas jos ostat joka vuosi 1000e:n auton jolla ajelet sen vuoden tehden ehkä parit öljynvaihdot ja myyt eteenpäin muutaman satasen häviöllä.. näin teet 15 vuotta niin todennäköisesti olet hävinnyt tuosta arvon tippumisesta johtuvasta syystä vain muutaman tuhannen euroa. Ja vaikka se tonnin auto ei vuotta jaksaisikaan täysin kunnossa, niin aina halvempaa on sitten vain ostaa toinen halpa auto, sillä olet jo kuitenkin säästänyt useita tuhansia euroja kun valitsit tämän tien uuden ostamisen sijaan.  Tietysti voit yrittää vaihtaa uudehkoa autoakin jokavuosi tuon tuhannen euron avuin uudempaan, mutta uudehkojen hinnat rymisee niin vauhdilla alas, että se tuskin onnistuu. Siispä, vanhan pitäminen on aina halvempaa ja monipuolisempaa, laskit ihan miten päin haluat. Aina sitä enemmän tietysti säästät, mitä kauemmin sitä vanhaa ja halpaa autoa pidät, koska vakuutusten hinnoissa tai bensakuluissa ei saada noin suurta arvon pudotus eroa kiinni mitenkään.  Siispä ainut syy ostaa uudehko auto on mukavuustekijät ja imago

    
 • Nipa_:

  Siispä ainut syy ostaa uudehko auto on mukavuustekijät ja imago


  Itselle posti tuo tasaisen säännöllisesti (kerran vuodessa, ennen katsastus kauden alkua, heh) Delta-autosta tarjouksen ostaa uusi auto. Ensin tulee houkutus että uusi auto olis kiva. Sitten kun laskee miten päin vaan, ne tarjoukset ei vaan kannata. Maksaa nyt enemmän kuin tarvitsee eikä kuitenkaan mitään ihmeellistä saa. Vähemmillä kustannuksilla vaihtaisi vaikka herkullisempaan käytettyyn.  Jo pelkällä arvonmenetyksen erolla laittaa vanhaa autoa aika paljon. Sillä kattaa vuoden huollot ja korjaukset lähes kaikissa kuviteltavissa olevissa tilanteissa.  En kiellä, etteivätkö uudet autot olisi parempikuntoisia, luotettavampia ja kiiltävämpiä, mutta siitä ilosta maksat helposti kaksinkertaiset kiinteät kulut, jopa yli.

    
 • Meillä töissä käytössä 206 Peugeot ja alusta asti on saatu sitä hyppyyttää huollossa. On sähkövikaa, nykii ja hyppii, etuvalot on hetken välein palaneet.. Vikoja on tuntuu olevan ihan liian paljon. Ikinä en itse pösöä laittais. Sen verran tässä oppinut. Kuitenkin auto oli ihan uusi ja ongelmat alkoivat heti.

    
 • Kirjoitapa Googleen tämän tyylisiä hakuja: "Ford foorumi", "Nissan club" jne.

  Tajusit varmaan ponttini...

  Sitten kannattaa ehdottomasti tutustua ultimatevw.com sivuihin jos VAG-laitetta aiot hankkia.

    
 • ja se on tietenkin BMW, tuolla hinnalla saat vm. 2000 316i ilmastoituna ja ajettuna 100-150 tkm. Sen jälkeen pyyhit hanuria kaikilla tuon listan autoilla...

    
 • Muistaakseni autobild lehti kertoi, että Ford on tilastoissa kakkonen uusissa mutta käytettynä ykkönen. Tarkoittaen että hinta on halventunut paljon enemmän kuin esim Golfin ja samalla rahalla saa enemmän kuin toyotaa tai vw:tä.  Käytetyssä kaupassa ilman vaihtoautoa, sellainen ostaja on mieluinen autokauppiaalle.

    
 • Stiva:

  Älä osta ainakaan käytettyä ranskalaista,jossa takuu on jo ummessa.Talvipakkasilla tulet huomaamaan mitä ihmeellisimpiä vikoja,etenkin sähkö+elektroniikkapuolella.
  Täysin samaa mieltä. Ainakaan Pösöä en voi suositella kenellekkään. Paitsi ehkä pahimmille vihamiehilleni.    
 • K-10:

  Nipa_:

  Itselle posti tuo tasaisen säännöllisesti (kerran vuodessa, ennen katsastus kauden alkua, heh) Delta-autosta tarjouksen ostaa uusi auto. Ensin tulee houkutus että uusi auto olis kiva. Sitten kun laskee miten päin vaan, ne tarjoukset ei vaan kannata.


  Niin ja kun katsoo mitä automerkkejä Delta-auto myy niin eipä maksa vaivaa.

    
 • Onko vähentänyt merkkejä kun alussa oli useita, jopa saksalaisia? :innocent:

    
 • Metsähaka:

  Onko vähentänyt merkkejä kun alussa oli useita, jopa saksalaisia? :innocent:
  En minä tiedä muita kuin Ladan, Kian, Fiatin ja Alfan. Noista nyt tietenkin Kia lienee laadukkain. Mitäs saksalaista ne myy? Pitää mennä googleen katsomaan.    
 • Ahaa, joillakin paikkakunnilla ovat jostakin kumman syystä hoitaakseen näköjään muitakin merkkejä kuin noita B-luokan ajokkeja.

    
 • Kyseinen yhtiö maahantuo Fiatin, Alfa romeon, Lancian, Kian, Ladan ja Ivecon. Paikkakunta kohtaisesti myy myös muita merkkejä mm. Saab, Subaru, Opel, Mazda, Ford. Jossakin kylässä saattaa löytyä melko laaja valikoima saman katon alta. Tuolla valikoimalla huollossa täytyy olla tosi hyvää "monimerkkiosaamista".

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit