Mitä äiti maksaa?

16 kommenttia

Moro,

Äiti on ostamassa autoa ja haluaisi bensiinifarmarin. Hinta saisi olla korkeintaan 12 000 euroa. Äiti ajaa ehkä 3000 kilometriä vuodessa.

Miltä kuulostaa 10 500 euron hintapyyntö Volkswagen Golf Variantista. Tyyppi 1.8 CL. Vuosimalli -97, ajettu 120 000 kilometriä.
Mukana tulee 2 renkaat, radio, vetokoukku, huoltokirja ja lohkolämmitin.

Kaupat pitäs tehdä jo huomenna, eikä meistä kumpikaan tiedä autoista juuri mitään.

:ashamed:

  
  • Onhan se 8 v. vanha auto, vaikka ei kilometrejä kovin paljon. Katso Keltainen Pörssi lehti mikä pyyntihinta siellä on, tai netissä www.keltainenporssi.fi . Voit ostaa lukuaikaa ja selailla tai hakea etsimäsi. Siitä voi sitten päätellä muista pyyntihinnoista mikä on lähinnä oikea.

    Mainittakoon nyt samalla. Naapurini osti vaimolleen Opel Kadett 1.6 bensa farmarin -88, ajettu 205tkm. Maksoi € 200,- , tämä pani epäilemään, mutta Pörssissä vastaavat siinä € 500-700, joten miksi ei. Hyvät Nokian 1:t alla ja aika hyvät Semperit kesärenkaat. Katsastus edessä tammikuussa, siksi pohja ja helmat tutkittiin tarkkaan tallissani. Se oli OK. Jos ajaa vain 3000 km/v., on arvonalenema VW:lle ehkä yksistään € 1000-1500/v., joten siinä mielessä tosi kalliit kilometrit edessä. Tämä on nyt vain yksi näkökanta.

    [SixPack muokkasi tätä viestiä 06.12.2004 klo 13:36]
      
  • Hyvä anna -78, sait SixPackiltä kelpo huomioita ja varmaan muilta tulee vielä lisää.

    Itse tartun viimeiseen lauseeseesi. Minulla nousee aina "niskakarvat" pystyyn kun autokauppoja "on pakko" tehdä kiireellä. Se lienee totta, että huippuyksilöt "viedään käsistä", mutta kuitenkin suosittelen malttamaan mielen ja tutustumaan autoon kaikessa rauhassa vaikka autotohtorin kautta jos ei tutuista löydy pätevää apuria.

      
  • 10500 kuulostaa aika kovalta pyynniltä tuon ikäisestä autosta, neuvoisin etsimään vielä. Tuo vuosimallin volkkarit ovat tosin vielä sitä saksalaista luotettavaa laatutyötä, joten siinä suhteessa tuo voisi olla hyväkin hankinta.

      
  • Kallis. Pyynti selvästi yläkanttiin. Yleensä kun pyynnistä vähentää 20% ja tarjoaa sitä, niin päästään keskustelun alkuun.

      
  • Ei tuo pyynti yläkanttiin ole jos liikkessä on tuo ollut ikkunassa. Toki tuosta vähintään tonni pitää pudottaa jotta voidaan kauppaa edes harkita.
    http://www.nettiauto.com/simpleSearch.php?id_vehicle_type=&id_make=84&id_model=954&id_car_type=4&pfrom=&pto=&yfrom=1996&yto=1997&search=Etsi

    Hieman kallis auto noinkin vähän ajavalle. Kenties joku 5000 e hintaluokassa oleva olisi parempi ostos. Vielä kun ennen ostopäätöstä käy tekemässä kuntoarvion, josta näkee onko auto ostamisen arvoinen. Luulisi olevan saavan menopelin 5-10 vuodeksi eteenpäin.

      
  • Suuri kiitos vastauksista. Kaikista viesteistä on ollut hyötyä, erityiskiitos linkeistä. Tiedonhankintaa on hyvä tehdä, ennen kun menee kauppoja tekemään, äitikin taitaa sen jo ymmärtää. Tykkää vaan toimia vauhdikkaasti tuo minun mutsi.
    Nyt on hinnasta pudonnut jo 700 euroa. :smile:

      
  • Käyttäkää auto kuntotestissä ennen päätöstä.

      
  • Nyt kun asiapuoli on käyty läpi, en malta olla heittämättä tähän vähän dsoukkia perään: kun otsikko oli tuohon asuun laadittu, niin ensimmäisellä vilkaisulla minä sain siitä sen käsityksen, että joku halusi ostaa äidin! Että mitähän äiti maksaa... No selvishän se sitten, että mitä äidin kannattaa maksaa!

      
  • Nainen tulee aina kalliiksi, siitä ei pääse mihinkään.
    Niin tulee autokin, mutta se ei purnaa eikä väitä vastaan, ei ole sitä tai tätä, paitsi kun tietotekniikkaa lisätään, saamme kohta kuulla auton valittavan; on liian vähän öljyä, no nyt rupes alapään stefa vuotamaan, yläpää on jumissa, älä polje noin, jarruta jo hyvä mies, ups sori..pakoputki vähän reistaili jne....

      
  • anna -78, no ostatko sen auton? :smile:

      
  • Pitäähän äidin tuohon hintaan jo ilmastointi ja tuoreempi ajopeli saada :smile:
    http://autotalli.fi/crometapp/product/cars/search/public/item.jsp?portal=at&id=694419

      
  • Nyt on mudella auto.
    Akku oli hyvä, jarrut pelitti kivasti ja vaikka eturenkaat ei ollu ihan buenot kaupat tehtiin alkuperäisestä ehdokkaasta. 800 euroo tippu kaiken kaikkiaan hinta.

    Niin ja marketin pihassa oli joku jo ehtiny volkkaria kolhasemaan, sankari ei jättänyt tietojaan: joka omaisuutta lisää, se tuskaa lisää.
    Minä poljen Tunturilla :wink:

      
  • Kyllä 12000 euron hintaan pitää jo saada mkIV mallin golf (vm 98- ,farkkuna 99 tai 00).
    Kaikkien golf auton ostoa suunnittelevien kannattaa huomioida muutama seikka.
    MkIII mallit (91-97) on yleensä aika rankasti hinnoiteltuja niiden suhteellisen vähäisenmäärän takia. Vanhemmilla mkII (ennen -91) ei enää juuri arvoa ole, ja ensimmäisiä nelosmallisia (vm98) saa jo alta kymppitonnin. Kolmosien hinnat ovat kuitenkin monesti niin älyttömiä, että itse niitä en omaa valintaani tehdessäni edes harkinnut. Hintaan kun lisätään epäkäytännöllinen 1-piste ruisku moottori ( 1,4 1,6 ja 1,8 eli melkein kaikki bensamallit) niin eipä juuri kannata. Onhan ne varmoja ja hyviä autoja, mutta ton 1-pisteruiskun tehot kulutukseen nähden on aika onnettomia (1,8 55kW).
    Kannattaa satsata vähän enemmän ja ostaa samalla nelosmalli, niitä on saatavana todella runsaasti.

      
  • Lainaus:
    14.12.2004 klo 22:07 anna -78 kirjoitti
    Niin ja marketin pihassa oli joku jo ehtiny volkkaria kolhasemaan, sankari ei jättänyt tietojaan: joka omaisuutta lisää, se tuskaa lisää.
    Minä poljen Tunturilla :wink:

    Kuinka pahasti kolhaisi?

      
  • nyt äitin hampaita naarattaa,auto hyvä vaikkei ollutkaan ruiskumoottoria,vaikka Eeromyyjä lupas.Ruttu ei oo iso,mutta euroja uppoo.

    Kiitos kaikille mukaville ihmisille neuvoista.Hyvää Joulua!

      
  • Onneksi ei mitään vakavampaa... Hyvää joulua!

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit