Mikä on premium-malli?

75 kommenttia
13»
 • Eikö auto voi olla premiumia, jos sillä ei ole maineikas pitkähistoriainen nimi? Jos vaikka bemu tai mersu antaisi käyttää muussa maassa kuin Saksassa valmistetulle mallilleen oman maansa (kolmansien maiden) automerkin nimeä, vaikkapa Rutinoff, ja joka olisi muuten 100% alkuperäinen, olisiko se premium-auto? :tongue:

    
 • Uusi Mazda 6 on premiumia.

    
 • viltteri valjami:

  Eikö auto voi olla premiumia, jos sillä ei ole maineikas pitkähistoriainen nimi?
  Totta kai voi olla. Esimerkkejäkin on monia. Yksi sellainen on Lexus. Ihan helppoa ei ole kuitenkaan hinnoitella tuntematonta merkkiä premiumiksi ja Lexuksenkin tapauksessa se vaatii maineikkaan ison valmistajan brändin taakse.

  Jos vaikka bemu tai mersu antaisi käyttää muussa maassa kuin Saksassa valmistetulle mallilleen oman maansa (kolmansien maiden) automerkin nimeä, vaikkapa Rutinoff, ja joka olisi muuten 100% alkuperäinen, olisiko se premium-auto? :tongue:


  Tuo riippuu vain siitä, mihin hintapositioon kyseinen auto hinnoiteltaisiin.    
 • Paljon on porukkaa, jotka vähättelee ja irvailee Skodaa, Kiaa ja Huyndaita, vaikka minkälaisen auton tekisivät.

    
 • Niin, jos kopion nimi olisi Rutinoff tai Slobo Horo, sen premium-status riippuisi hintapositiosta. Toisaalta laitteen pitäisi tällä hinnalla mennä myös kaupaksi, ennen kuin se voisi olla premium. Premiumia kun ei osteta hinnan takia vaan siitä huolimatta.

    
 • NHB:

  viltteri valjami:
  Eikö auto voi olla premiumia, jos sillä ei ole maineikas pitkähistoriainen nimi?


  Totta kai voi olla. Esimerkkejäkin on monia. Yksi sellainen on Lexus. Ihan helppoa ei ole kuitenkaan hinnoitella tuntematonta merkkiä premiumiksi ja Lexuksenkin tapauksessa se vaatii maineikkaan ison valmistajan brändin taakse.
  Monella tapaahan Audi ja BMW ovat luoneet itselleen premium-hohdon 60-luvulta lähtien uudestaan. Audi merkkinä heräteltiin henkiin silloin (ensimmäinen Audi tuolloin perustui viimeiseen 2-tahti DKW:hen). BMW:llä "Barokkienkelin" valmistuksen lopettamisen jälkeen jäi aika tyhjiö. Neue Klasse oli hyvä auto, mutta laatuongelmat meinasivat kuopata jo koko merkin.

  Molemmat merkit ovat tulleet melkoisen taipaleen nykyiseen maineeseensa.

    
 • Sodomka:

  laitteen pitäisi tällä hinnalla mennä myös kaupaksi, ennen kuin se voisi olla premium. Premiumia kun ei osteta hinnan takia vaan siitä huolimatta.


  Aivan. Hieman karkea premiumin ajatusmalli myyjän kannalta on luoda illuusio, jolla saadaan asiakas maksamaan tyhjästä.  Derrick:

  Uusi Mazda 6 on premiumia.


  Jos se on valmistajan muita "vastaavia" kalliimmaksi profiloima ja käy kaupaksi niitä korkemmasta hinnastaan huolimatta, niin mikä ettei.

    
 • viltteri valjami:

  Paljon on porukkaa, jotka vähättelee ja irvailee Skodaa, Kiaa ja Huyndaita, vaikka minkälaisen auton tekisivät.


  Niin käy myös Mercedeksen ja Lexuksen kohdalla, eikä se estä kaikkia niitä menestymästä.  Yleisen hyväksynnän sijasta tärkeämpi kriteeri tuotteen hyvälle osumiselle premiumsegmenttiin onkin riittävän laaja todellisten ostajakandidaattien hyväksyntä kohderyhmässä.  Ei kilparadalta löytyvän asiakasjoukon mielipidekään estä perheautoksi rakennetun people moverin kilpailukykyä tuotesegmentissään.

    
 • nimim Erkki:

  Nunchaku:
  Premium on Saksan autoteollisuuden yhteinen siis koko toimialan tarkkaan suunniteltu kilpailustrategia 1990-luvulta. Sillä oli tarkoitus voittaa aasialaiset. Premium-autoihin lasketaan Audi, BMW, MB ja Porsche. Asemointi eroaa selvästi sekä perusautoista että niin sanotuista luksusautoista. Asiasta löytyy kirjoja vaikka amazon.de.
  Strategia on ollut suurmenestys myös Suomessa, jossa Audi, BMW ja MB ovat usein uusmyynnin Top 10 listalla kaikki kolme ja ohittaneet monet perinteiset perusmerkit volyymeissäkin (saati rahassa ja ottamatta käytettyjen tuonti huomioon). Esim. Espoossa näyttää olevan pelkästään premium-autoja. Siksihän Opel, Fiat, Renault, Citroen, Peugeot etc on vaikeuksissa ja japsienkin myynti on Suomessa sakannut. Tämän takia premiumia on kopioitu ja ryhmään on julistautunut useita muitakin kuin siihen kuuluvia merkkejä.


  Premium on englanninkielen sana, joka on iät ja ajat liitetty tuotteisiin, joista kuluttajat ovat valmiita maksamaan lisähintaa vastaaviin perustuotteisiin verrattuna. Autoissa premium-hintaa maksetaan esim. edistyksellisemmän tekniikan, merkin kunniakkaan historian sun muiden konkreettisten ja vähemmän konkreettisten ansioiden perusteella. Premium-merkkejä on ollut olemassa melkein yhtä kauan kuin autojakin, joten premiumin rajaaminen neljään saksalaismerkkiin heidän valitsemansa 90-luvun kilpailustrategian perusteella on melko hentoisella pohjalla. Itse asiassa kyseessä on suorastaan verinen loukkaus sellaisia merkkejä kuin vaikkapa Jaguar ja Lancia kohtaan. Nämä ovat sentään tehneet kautta historiansa pelkästään premium-autoja, kun taas BMW:n ja Audin status ja mallisto olivat 50-60-luvuilla kaukana premiumista.
  Esim. Jaguar XF dieselfarmari:

  ZF vaihdelaatikko

  Fordin 2,2 litrainen dieselmoottori

  .

  .

  ym  Jaguar ei tosiaankaan tee premiumia. Fordilla on vuoteen 2020 asti kestävä sopimus moottorien toimittamisesta Jaguarille. Onko Ford siis myös premium koska molemmat käyttävät samaa moottoria.

    
 • Öh, mikä vika on ZF:n vaihteistossa? Jos puhutaan siitä 8-lovisesta, niin taitaa olla tällä hetkellä maailman paras vaihteisto, jos vähänkään normaaleista autoista puhutaan?  Ja mitä merkitystä sillä on, jos Ford toimittaa Jaguarin moottorit? Miten se tuota Erkin viestin sisältöä muuttaa?

     • Mitenkäs se että tuleva Mercedes X-Klasse pohjautuu Renault Capturiin ?  Onko premium ?    
 • andertz:  Mitenkäs se että tuleva Mercedes X-Klasse pohjautuu Renault Capturiin ?

  Onko premium ?


  Riippuu hinnasta. Jos maksaa selvästi enemmän kuin vastaava Renault ja käy silti kaupaksi, niin miksipä ei.

    
 • Lasketaanko Honda Legend premiumiksi?

    
 • J R:

  Lasketaanko Honda Legend premiumiksi?


  Vastauksen saamiseksi selvitä ensin, mitkä ovat muut vastaavat tuotteet ja katso sitten hinnastosta missä niistä on hintapreemio.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit