Tuulilasin pyyhinsulkien ääni

5 kommenttia

Onko tietoa, mistä johtuu ja miten voi poistaa tuulilasin pyyhinsulkien aiheuttamaa raastavan kuuloista ääntä? Sulat olen kerran vaihtanut, tosin tarvikeosiin, ei vaikuttanut ääneen. Ääni kuuluu, oli tuulilasi sitten lähes kuiva tai todella märkä ja pääasiassa pyyhinten noustessa ylös.

  
 • Onko sinulla tuulilasissa mitään hoitoaineita, sellaisia jotka poistavat vettä lasilta? Sellaista olen kerran, kauan, kauan sitten kokeillut ja sulat pitivät tosi pahaa äätä.
  Paha ääni voi johtua myös välyksistä pyyhinkoneistossa, sulka ikäänkuin hyppii eteenpäin. Tai tehottomasta pyyhinmoottorista. Samoin virheellinen (kalteva) asento voisi aiheuttaa toiseen suuntaan ääntä vastaavanlaisesta hyppimisestä johtuvaa ääntä. Kova pyyhinkumi myös.
  Katsohan pyyhkimen liikkuessa molempiin suuntiin, kääntyykö sulka kallelleen, ylöspäin toiseen suuntaan ja alspäin toiseen suuntaan. Ellei käänny, vika on virheellisessä asennossa, kovassa pyyhinkumissa, tai kylmällä ilmalla kovettuvassa kumissa.
  Mainitset, että sinulla on tarvikesulat. Sehän ei ole huono, vaan voi olla hyvä asia. Kokemukseni mukaan merkkiliikkeen sulat saattavat olla todella paljon huonompia kuin tarvikesulat. Tosin tarvikesulkia en ole vuosikymmeniin ostanut kuin Boschia ja jonkin verran Biltemaa. Molemmat hyviä.

    
 • Kannattaa joskus pestä se tuulilasi jollain rasvaa ja suolamömmöjä poistavalla liuoksella. Jotkut kuivausvahat myös saavat aikaan kalvon tuulilasiin, joka joillan pyyhkijöillä aiheuttaa myös ikävän ääniefektin.

  Lisäksi kannattaa aina silloin tällöin puhdistaa sulat lasinpesunesteellä - tiivisteellä, ei lantratulla.

    
 • Tuulilasin pyyhkimistä. Viistoperäisen Astramme takalasinpyyhkimemme, toimii välillä ihan hyvin mutta joskus se ei toimi, yleensä silloin jos on vähän enemmän pyyhittävää ja joskus muutenkin ei se liiku. Takalasinpyyhintä saa joskus itse liikutella että se lähtisi liikkeelle.
  Mikä on vikana? Mitä tehdä?

    
 • Kiitos nopeista vastauksista, pitää testata vinkit.

    
 • Pesuvahan jättämä vahakerros yleensä saattaa aiheuttaa ääntelyä ennenkuin kuluu pois.
  Yleisempi syy on että sulka ei käännöksen jälkeen kaadu tarpeeksi ja kulkee liian pystyssä toiseen suuntaan, jolloin tärisee ja ääntelee, kannattaa varovasti taivuttaa vartta toiseen suuntaan jolloin kalistuu molempiin suuntiin kulkiessaan eikä ääntele.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit