Accord Coupe

6 kommenttia

http://www.hondacars.com/models/exterior_gallery.asp?ModelName=Accord+Coupe

Katsokaas, miten soma peli on USA:ssa myytävä Honda Accord Coupe. Siinä yhdistyy loistavasti amerikkalainen tyyli japanilaiseen huipputeknologiaan. Miksei tällaista tuoda Suomeen? Hinta on 19 900 dollaria alkaen USA:ssa, eli auto maksaisi siinä 40 000 euroa täällä. Ei lainkaan kohtuutonta tilavasta, hyvinvarustellusta ja päät kääntävästä coupesta, jossa tehoakin on perheautoja enemmän. Arvatenkin mukava ajaa, koska on jenkkeihin suunnattu. Mikäs tuolla olisi cruisaillessa corolloiden ja astrojen seassa.. nyt vain Veho toimimaan ja Coupe tänne!!

  
 • Hyvä auto-kokemusta on, mutta 2.4 litran kone on huomattavasti Euro-Accoa huonompi. 3 litran mylly pyörittää autoa jo todella mukavasti. Tällä vain hinta menisi täällä todennäköisesti aika poskettomaksi. Tosin 3.0l Camry on vain hieman edullisempi USAssa, joten ei se hinta paljoa yli 40 kympin menisi. Voisin vaikka hommata jos suomessa olisi. :sunglasses:

    
 • Sopiva sekoitus Peugeot 406 coupea ja Opel Calibraa ulkonäössä...

    
 • Muistuttaa Mersua erehdyttävästi takaa...että se taas Japskien kopioinneista.

    
 • Vai kopioitu? Eiköhän se ole selvä, että jokainen autovalmistaja joutuu väkisinkin kopioimaan koska täytyy ottaa huomioon trendit ja se, mitä ihmiset haluavat. Sitä paitsi ei niitä geometrisiä perusmuotoja tai niiden sovelluksia nyt niin hirveästi ole, takalamppujakin on muutamaa perusmuotoa. Ufomuodot ovat sitten erikseen, niitähän voi keksiä tuhansia, mutta ne eivät niin vetoa kansaan. Kyllä ne takalamput yleensä ovat joku sovellutus pyöreästä, neliskulmaisesta, suorakulmiosta tai kolmiosta. Siinä on neljä perusmuotoa, ja automalleja on satoja. Väkisinkin siinä tulee "kopioitua", eikös? Tuo kopiointisyytös on vain myytti, jota ei olla koskaan näytetty toteen. Se elää niiden mielissä, jotka ovat itsensä hypnotisoineet siihen uskomukseen että heidän lempimerkkiään kopioidaan. Maailman näkee miten haluaa. Kuvittelevathan jotkut ilmeisen tosissaan, että esim. Avensis on kopioitu Vectrasta, vaikka kaltaiseni muotoilun ammattilainen pystyy heti kertomaan, ettei näin ole. Esimerkiksi Vectran lamput ovat pystylamput, Avensiksen taas vaakalamput. Avensiksen maski on yksi musta suorakaide, kun taas Vectrassa se on kahteen osaan jaettu kromattu kokonaisuus. Ainoa, mikä Avensista ja Vectraa yhdistää, on tietty jyhkeys, mutta sehän ei ole kopioimista, se on vain muotoilufilosofiaan liittyvä seikka. Jos haluatte puhua kopioinnista, niin miksette koskaan mainitse, että Audi A3 on kopioitu 3-ovisesta Hyundai Getzistä? Niin on Getz kuin Audin pikkuveli!

    
 • Gerald Ryssän ja kumppaneiden lisäksi Anders-Simoon henkilöityy siis myös. nimim. Teollinen Muotoilija, mikä kieltämättä sopiikin kuvioon muistaen muotoilijan mieltymykset. No, oli miten oli, muotoilun ammattilaisena osaat varmaankin kertoa miten Hyundai Getziä ja Audi A3:a pitäisi katsoa jotain yhtäläisyyksiä havaitakseen? Itse pidän molempia muodoiltaan onnistuneina, mutta ovat kyllä niin erinäköisiä kuin suht' suoralinjaiset kolmioviset pystyperät vain voivat olla. Ettei sinulla vain olisi samaa tarkoitushakuisuutta kuin eräillä asiat toisin päin näkevillä?

    
 • [quote title="09.05.2004 klo 23:18 Anders-Simo kirjoitti"]
  ...kaltaiseni muotoilun ammattilainen pystyy heti kertomaan...
  Jos haluatte puhua kopioinnista, niin miksette koskaan mainitse, että Audi A3 on kopioitu 3-ovisesta Hyundai Getzistä? Niin on Getz kuin Audin pikkuveli!

  Piti oikein laitta kärryjen kuvat rinnakkain arvioidakseni "muotoilun ammattilaisen" näkemystä kopioimisesta. Toden totta, yhtäläisyyttä on, mutta ei yhtään enempää kuin missä tahansa kolmiovisissa autoissa keskenään. En enää ihmettele miksi suomalainen muotoilu rypee pohjamudissa, jos siellä on toimijoina Anders-Simon kaltaisia puusilmiä.
  Joku jo toisaalla vihjaisi siihen suuntaan, että Anders-Simolla on vakava euroautokompleksi, Audi-Hyundai-vertaus vahvisti sen.

  Tuo Honda on kyllä hyvännäköinen. Mitenpä muutenkaan kun siihen on koottu parhaita piirteitä Peugeotilta, Mercedesiltä ja muutamalta muulta automerkiltä.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit