Auto/merkki/kateus

37 kommenttia
«1

Tämän ei ole tarkoitus olla mikään haaste riitaan tai vastavaa mutta tällä palstalla niin kuin arkielämässäkin autot, niiden omistaminen ja vieläpä eri automerkkien omistaminen aiheuttaa hirveän erilaisia tunteita, myös kateutta!

Esim. täällä.. hirveä väittely mikä automerkki on huono ja mikä hyvä. Jokainen tietysti puolustaa omaansa, sehän on osa ihmisluontoa.

Mielestäni tällä palstalla Bmw:n omistajilla on huonoin itsetunto. Volvon tai Mersun omistajia tästä haukutaan mutta niitä saa haukkua vapaasti mutta odotas jos joku uskaltaa moittia bemaria.. kohta bemaristit yhtyvät kuorossa ylistämään baijerilaista ihmetystä ja samaan hengenvetoon haukutaan Volvot, mersut ja niiden omistajat kyytipoikana.

Jännä juttu.. töissä työkavereilla on erilaisia ja merkkisiä autoja. Jos puhutaan uusista niin parkkipaikalta löytyy mm. Peugeottia 206,407,307, farmari Passat, pari kappaletta Jettaa, Focusta, Mazdaa niin 6 ja 3:sta, Opelia niin Astraa kuin Vectraakin ja Bemaria. Jos ajat em. autoilla töihin.. työkaverit kehuvat että hienon auton olet ostanut ja olet edelleen hyvä tyyppi jne. Mutta edellinen autoni oli pikku mersu jonka uutena ostin.. ja nyt ajan Volvolla.. niillä kun olen ajanut töihin, kukaan ei takuulla halua näyttää mitään kiinnostusta autosta. Sisään astuessa kova supina loppuu kuin seinään ja yht´äkkiä olenkin ihan kuin hyljeksitty "entinen" hyvä työkaveri! Nykyäänkin kuulen usein autoista puhuttaessa hieman "kateellista" piikittelyä joka viittaa alla olevaan autooni. Yllättäen kukaan ei halua kanssani suuremmin puhua autoista.

Jos töissä mainitsen että asunnon hankinnan takia vaihdan halvempaa autoon, heti työkavereiden äänensävy muuttuu ja ollaan innokkaana kyselemässä mitä autoa olen ajatellut..

Jos Volvon tai mersun omistaja uskaltaa kehua tai puolustella omaa autoaan, niin mahdottomalta kuin se kuulostaakin mutta joillain saattaa olla hyviäkin kokemuksia niistä :smile: Volvon ja Mersun kehut otetaan vastaan karvat pystyssä ja heti haukutaan fanaatikoiksi! Sitten kun kehutaan jotain muuta automerkkiä, se on vasta asiallista kommenttia ja faktatietoa!

  
 • saman asian olen huomannut. valitettavasti täällä kun pitäsi keskustella autoista ja niiden tekniikasta yms, kaikki juontaa ennemmin tai myöhemmin näiden heikon itsetunnon omaavien nimimerkkien ''itsetunnon pönkittämiseen'' ja kateuteen, rahaan, varallisuuteen ym. arvoihin joilla ei välttämättä pitäisi olla mitään tekemistä tekniikan kanssa.

  juu ja sitten jos harrastelet vähän vanhempien autojen parissa, tai ajelet muilla kuin kalliilla premium-saksalaisilla omasta mieltymyksestäsi, ja et ala kumartamaan niitä, saat jonkun 'itseään isona pamppuna pitävän' kalliin auton omistajan kimppuusi.

  mutta ei pidä ottaa liian vakavasti, täällä on meitä niin moneksi :smile:


  :sunglasses:

    
 • Itse en kyllä Jan79 kommenttia täysin allekirjoita tuota, tosin olen ehkä Bemarin omistajana puolueellinen kommentoimaan. Bemarin puolesta käy sotaa yksi nimimerkki, jollaisia mahtuu ryhmään kuin ryhmään, tuleepa mieleen tälläkin palstalla aika monta eri merkkien edustajaa. Bemarin omistajat ovat olleet ilmeisesti niin kauan, kuin tyytyväisyyttä omaan merkkiin on Suomessa tutkittu, tyytyväisimpiä autoonsa. Jos olet johonkin erittäin tyytyväinen, haluat myös yleensä kertoa siitä muille.

  Toisaalta jos täällä on tarkoitus puhua autojen eroista, täytyy usein viitata ulkopuolisiin testeihin, koska ne ovat valitettavasti puolueettominta saatavilla olevaa materiaalia, vaikka toivottavasti jokainen ostaa auton vain itselleen. Näissä Bemari on aina pärjännyt poikkeuksellisen hyvin, varmasti yksi parhaista ellei paras merkki, jos näin haluaa autoja tarkastella. Esim vaikka 5-sarja, josta täällä on lähiaikoina ollut vääntöä, on voittanut kaikki testit Suomessa, mihin se on osallistunut ja sama tilanne tuntuu olevan vähän joka puolella joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Esim jos menee minkä tahansa englantilaisen lehden sivuille (jota varmaan ei voida pitää puolueellisena muille kuin englantilaisille autoille?), on 5-sarja jokaisen niistä valinta parhaaksi luokassaan.

  Auta armias, jos sanot jotain pahaa Lexuksesta, silloin on koko japanilaisuskovaiset kimpussasi, vaikka samat henkilöt kaatavat lokaa muiden merkkien päälle täysin estoitta ja eurooppalaiset merkeillä ei voi heidän mukaansa ajaa päivääkään käymättä korjaamolla. Näitä kyseistä merkkiä jumaloivia henkilöitä yhdistää yleensä se, ettei yksikään niistä ole merkillä ajanut, saati sitten omistanut, kun taas esim Volvosta väitellessä suurin osa on Volvon omistajia.


  [individual muokkasi tätä viestiä 24.01.2007 klo 10:34]
    
 • Lainaus:
  23.01.2007 klo 23:16 Jan79 kirjoitti

  Tämän ei ole tarkoitus olla mikään haaste riitaan tai vastavaa mutta
  Mielestäni tällä palstalla Bmw:n omistajilla on huonoin itsetunto. Volvon tai Mersun omistajia tästä haukutaan mutta niitä saa haukkua vapaasti mutta odotas jos joku uskaltaa moittia bemaria.. kohta bemaristit yhtyvät kuorossa ylistämään baijerilaista ihmetystä ja samaan hengenvetoon haukutaan Volvot, mersut ja niiden omistajat kyytipoikana.  Tuo itsetunto-perustelusi ei kerro yhtään mitään BMW:n omistajien huonosta itsetunnosta. Minusta se kertoo paremminkin hyvästä itsetunnosta, kun pitää oman autonsa puolta. Samoinhan tekevät muutkin automerkin omistajat. Kestävätkö he sen paremmin kritiikkiä omaa autoaan kohtaan?

  Pitäisikö ostaa joku muu merkki, vaikka haluaisi ominaisuuksien ostaa Bemarin ja on siihen varaakin? Minusta sillä ei ole huonon itsetunnon kanssa mitään tekemistä.

  Tosin joillakin muilla automerkin omistajilla voi olla tosi korkeakin itsetunto, esimerkiksi näilläkin palstoilla on henkilöitä, jotka väittävät, että Mersu ostetaan naapuria varten. Näillä ihmisillä täytyy olla kovat luulot itsestään, ja näin ollen luultavasti erittäin korkea itsetunto. Oletko sinä muuten nähnyt sen naapurin, joka ajaa sillä Mersulla, joka on naapuria varten hankittu.

  Toivoisin itsekin, että se olisi totta: naapuri ostaisi vaikka ÄssäMersun, niin voisin sillä viikonloppuisin käydä vaikka kaupassa tai kesällä kahveella Ainolan kesäkahviossa. Niin ja itsetuntokin olisi todistettavasti korkealla tasolla. :grin:

    
 • Aikoinaan tälle palstalle tullessani koin melkoisen järkytyksen nähdessäni millaisiksi muuten täysjärkiseltä vaikuttavat ihmiset muuttuivat kun puhuttiin autoista. Tuntui kuin joka toinen olisi rakentanut autonsa itse suunnittelusta ja malmin louhimisesta alkaen. Minulla olisi ollut moneen keskusteluun mielestäni järkevää sanottavaa, mutta jätin sanomatta koska se olisi edellyttänyt oman autoni merkin paljastamista. Olin huomannut, että kaikille, jotka sen tekivät, kävi samalla tavalla: heiltä meni uskottavuus saman tien.

  Tämä on vekkuli juttu, koska kun kyse on melkein mistä tahansa muusta asiasta, tilanne on päinvastainen. Jos joku kysyy neuvoa lumilingon hankinnassa, arvostetaan jostain merkistä / mallista puhuttaessa eniten sellaisen sanaa, jolla on ko. härveli.

  Toisaalta moni on kyllä ihan itse ansainnutkin uskottavuutensa menetyksen. Aivan liian helposti näytään unohtavan, että vaikka oma auto varmaan on useimmiten paras valinta juuri itselle, se voi olla monestakin syystä todella huono valinta jollekin toiselle. Oikeastaan ei ole olemassa yksiselitteisen hyvää autoa. Mersu on Ladaa parempi monessa mielessä, mutta Lada voi silti olla johonkin käyttöön hienointakin Mersua parempi. Vaikka kananpaskan ajoon.

  Selvästikin syyt tällaiseen käytökseen piilevät hyvin syvällä aivoissa. Olen huomannut niillä muutaman yhteisen tekijän:

  -tämä on enemmän ominaista miehille kuin naisille

  -tähän käyttäytymiseen johtavat syyt olivat olemassa varmaan miljoonia vuosia ennen ensimmäistä autoa

  -henkilö itse ei huomaa koko asiaa itsessään mutta hän huomaa sen muissa silloinkin kun sitä ei heissä ole

  -tällaiseen taipuvaisella ihmisellä on muita useammin muitakin asioita, jotka hän ”tietää” luonnostaan ja joista hän ei muuta käsitystään mistään syystä

  -autottomissa kulttuureissa on samanlaista suhtautumista kulttuurista riippuen milloin hevosiin, veneisiin, härkiin jne.

  -asialla ei näyttäisi olevan tekemistä itsetunnon kanssa, samaa taipumusta on ressukoilla ja tosimiehillä

  -jonkinasteisena tätä taipumusta on lähes kaikilla miehillä

    
 • Erinomaisesti sanottu TeeCee, tuo pitää täysin paikkaansa.

  Autot ovat kyllä jännä aihe, itsekkin myönnän niiden aiheuttavan tuntemuksia ja intohimoja, toisaalta se on monelle toiseksi tai kolmanneksi kallein hankinta käyttötavaroista, mihin lasken myös oman asunnon, joten tavallaan ymmärrettävää. Lisäksi näin kasvottomana keskustelupalstalla monen, mukaanlukien itseni, tulee sanottua kärjistetymmin, kuin muutoin.

  Herra Carnegieta lainaten, väittelyä ei voi voittaa, joten yritä välttää sitä. Yleensä väittelyn lopputulos on ainoastaan se, että molemmat osapuolet ovat entistä varmempia kannastaan.

  Mitä tästä opimme, me miehet olemme vain isoja lapsia! :sunglasses:

  [individual muokkasi tätä viestiä 24.01.2007 klo 12:39]
    
 • Aivan näin TeeCee! Itseäni jo hieman kaduttaa, että menin möläyttämään ajavani tällä hetkellä Volvolla ja Minillä. Ja se tosiaankin todella monelta on täällä unohtunut, että se oma parhaalta tuntuva auto ei todellakaan kaikille sitä ole.

    
 • Pidän bemaria ihan hyvänä autona, vaikka en sellaista omista eikä aikomuksena ole omistaakaan. Muutama tuttuni ~25v ovat bemarin oston jälkeen muuttuneet tietyissä asioissa. Eli jos yrität puhua jostain muusta autosta heille kuin bemarista niin se on kuin rikos. He syytävät autoihinsa rahaa erottuakseen niillä liikenteestä, mutta kun kaikki kylät ovat täynnä samanlaisia "saksantuontituningbemareita" niin farmariladalla erottuu paremmin.

    
 • olen huomannut että emme ajattele niin pitkälle asioita kuten esim bemari miehet. Täytyy kyllä tunnustaa että bmw kavereilla on tietoa.

    
 • Meillä on töissä tärkeämpääkin tekemistä kuin kadehtia tai haukkua toisten autoja! :innocent:
  Kyllähän joskus tauolla lasketaan leikkiä autoista, mutta huumorilla! :smile:
  Toisaalta kaikille auto on vain työväline ja siksi ei oteta niin vakavasti! :sunglasses:

    
 • Lainaus:
  24.01.2007 klo 23:04 JOXA kirjoitti
  Meillä on töissä tärkeämpääkin tekemistä kuin kadehtia tai haukkua toisten autoja! :innocent:
  Kyllähän joskus tauolla lasketaan leikkiä autoista, mutta huumorilla! :smile:
  Toisaalta kaikille auto on vain työväline ja siksi ei oteta niin vakavasti! :sunglasses:


  Kyllä siellä muutakin tehdään kuin vertaillaan toistemme autoja mutta asian ydin oli se että riippuen ajoneuvosta jolla kaartaa pihaan, jotkut työkaverit suhtautuvat sen mukaisesti! Tätäkään ei voi yleistää 100 prosenttisesti mutta aina löytyy muutamia.. :sunglasses:

    
 • Faktahan lienee (onko itsevarmempaa ilmaisua kuultu???) se että useimmat automerkit ovat ihan ok.

  Kaikenlaista tarinaa tietysti kuulee siitä kuinka tämä tai tuo ovat täysiä susia. Taitavat monien käsitykset ja tarinat olla kaikuja menneiltä ajoilta, 70 -luku oli laadun kannalta melko kamalaa aikaa.

  Apropozz. Naapurin emäntä, joka ei sinällään autoista mitään tiedä, vierastaa Fordeja melkeinpä hysteerisesti.

  Ukkonsa sitten osti uuden Mazdan pihaan komeilemaan. Mainitsin siinä Mazdan ja Fordin kytköksistä, kun tuota yhteistä tekniikkaa harrastavat. Meni emäntä vähän vaivautuneeksi, eikä sitten suostunut uskomaan koko juttua...

  Eikä usko tänä päivänäkään.

    
 • [quote title="24.01.2007 klo 11:30 TeeCee kirjoitti"]
  mutta jätin sanomatta koska se olisi edellyttänyt oman autoni merkin paljastamista. Olin huomannut, että kaikille, jotka sen tekivät, kävi samalla tavalla: heiltä meni uskottavuus saman tien.

  Hyvä kommentti. Näin se menee.

  -tämä on enemmän ominaista miehille kuin naisille

  En oikein tiedä onko se. Miehet ehkä esittävät mielipiteensä vahvemmin, se taas on enemmän jonkinlainen kulttuurillinen juttu joka on työelämässäkin jo selvästi muuttumassa.

  Mutta lukittumia on kaikkien mielessä sukupuolesta riippumatta. Jos vaihdat sanan "auto" tilalle vaikkapa ulkonäköön, muotiin ym ym liittyviä sanoja, niin eipä asia paljoa miesten suhtautumisesta autoihin poikkea.

  -tähän käyttäytymiseen johtavat syyt olivat olemassa varmaan miljoonia vuosia ennen ensimmäistä autoa

  Varmasti olivatkin, mutta silloin ei vielä ollut markkinamiehiä jotka olisivat tätä hyödyntäneet ja vahvistaneet. Toisaalta en ole missään kohdannut tämäntyyppistä keskustelua kuin palstoilla on. Ei näitä nokatusten samalla tavalla sanota.

  -henkilö itse ei huomaa koko asiaa itsessään mutta hän huomaa sen muissa silloinkin kun sitä ei heissä ole

  Itsereflektointi on vaikeaa. Harvalla, jos itse asiassa kenelläkään, on realistinen käsitys itsestään. Toisaalta, kukaan meistä ei voi tietää tarkalleen, miltä maailma toisen näkökulmasta näyttää ja miten hän sen kokee.

  -autottomissa kulttuureissa on samanlaista suhtautumista kulttuurista riippuen milloin hevosiin, veneisiin, härkiin jne.

  Joo, eihän nämä mitenkään autoon liity sinänsä. Olkoon asia mikä tahansa, vaikkapa jokin harrastusväline tai mikä hyvänsä jolla on jonkin porukan ihmisille iso merkitys, niihin liittyy ihan samanlaisia juttuja.

  -asialla ei näyttäisi olevan tekemistä itsetunnon kanssa, samaa taipumusta on ressukoilla ja tosimiehillä

  Ei suoranaisesti. Kuitenkin itsetunnosta kertoo se, miksi ko. laite on hankittu ja miten asiansa esittää. Esim. hyvä tuttavani jonka kaikki tekniset laitteet ovat aina viimeisen päälle (en sano minkä merkkinen auto hänellä on), ei voi sietää että joku toinen vastaavan laitteen omistaja leuhkii laitteen ominaisuuksilla. Hänelle itselleen laitteet ovat tärkeitä, koska hän arvostaa laatua ja puntaroi ominaisuudet tarkkaan. Mutta hän hankkii ne täysin itselleen, ei näyttääkseen muille. Minulle ei ole koskaan tullut mieleen, että hän hankkisi jotain kallistakaan leuhkiakseen asialla.

  -jonkinasteisena tätä taipumusta on lähes kaikilla miehillä

  Onko tämä nyt ihan vaan pelkkä miehinen ominaisuus...kyllä sitä vaan vertaillaan ja arvostellaan toisten valintoja molempien sukupuolten keskuudessa. Asian esittämistapa on vaan erilainen.

    
 • Lainaus:
  25.01.2007 klo 18:30 AkiK kirjoitti
  [quote title="24.01.2007 klo 11:30 TeeCee kirjoitti"]

  -asialla ei näyttäisi olevan tekemistä itsetunnon kanssa, samaa taipumusta on ressukoilla ja tosimiehillä

  Ei suoranaisesti. Kuitenkin itsetunnosta kertoo se, miksi ko. laite on hankittu ja miten asiansa esittää. Esim. hyvä tuttavani jonka kaikki tekniset laitteet ovat aina viimeisen päälle (en sano minkä merkkinen auto hänellä on), ei voi sietää että joku toinen vastaavan laitteen omistaja leuhkii laitteen ominaisuuksilla. Hänelle itselleen laitteet ovat tärkeitä, koska hän arvostaa laatua ja puntaroi ominaisuudet tarkkaan. Mutta hän hankkii ne täysin itselleen, ei näyttääkseen muille. Minulle ei ole koskaan tullut mieleen, että hän hankkisi jotain kallistakaan leuhkiakseen asialla.

  [  mitä tulee tuohon 'itsetuntoasiaan', väittäisin että joillain tyypeillä ( autonomistajilla) on surkea itsetunto ja tietty epävarmuus itsestään, ja siitä miltä näyttää muiden silmissä, noin niinkun mitä tulee autoon jolla ajaa/omistaa.
  parhaiten se paistaa läpi näistä tyypeistä siinä kohtaa kun omaa autoa tai jotain sen osa-aluetta kritisoidaan/arvostellaan, tai jopa silloinkin kun vain kerrotaan jonkun toisen merkin olevan parempi jossain asiassa; eli silloinkin kun ei edes arvostelu kohdistu omaan pirssiin.

  kyllä asialliseen arvosteluun pitää voida vastata rakentaen ja kunnioittaen toisenkin mielipidettä (jos ei se nyt ihan älytön ole).
  monesti jos kritiikki vituttaa, kritiikin antajan kanssa voisi keskustella asiasta ihan järkevästi ja vaihtaa mielipiteitä ja perustella miksi kritiikin antaja on väärässä, jos se oma auto on niin jumalainen ja komprommissiton. eikä vain syytellä kritiikin antajaa kateelliseksi tai köyhäksi jne.
  KESKUSTELU-palstahan tämä käsittääkseni on.

  :sunglasses:

    
 • Lainaus:
  23.01.2007 klo 23:16 Jan79 kirjoitti
  Esim. täällä.. hirveä väittely mikä automerkki on huono ja mikä hyvä. Jokainen tietysti puolustaa omaansa, sehän on osa ihmisluontoa.

  Mielestäni tällä palstalla Bmw:n omistajilla on huonoin itsetunto.


  Selvästikin on Bemun omistajilla kamanlan huono itsetunto, uskaltavat jopa kritisoida Volvoa! Kyllä onkin niin vakava ilmiö keskustelupalstalla että piti oikein uusi aihe avata asiasta valittamiseen! Voivoi...

  Ihan vaan tiedoksi, ei tarvitse omistaa Bemua jotta kritisoisi Volvoa. Eikä autoista keskustellessa autojen eri osa-alueiden arviointi ole 'osa ihmisluontoa', vaan on ihan normaalia kaikista aiheista keskustellessa että asioida voi myös kritisoida.

  BTW, ei muuten ole kovinkaan ihme ettei porukka halua keskustella autoista A-Mersulla ajavan kanssa. Mitä sellaisen kanssa puhuu? Sehän on autojen antikristus! :tongue:

    
 • Lainaus:
  27.01.2007 klo 17:13 Putput kirjoitti
  Lainaus:
  23.01.2007 klo 23:16 Jan79 kirjoitti
  Esim. täällä.. hirveä väittely mikä automerkki on huono ja mikä hyvä. Jokainen tietysti puolustaa omaansa, sehän on osa ihmisluontoa.

  Mielestäni tällä palstalla Bmw:n omistajilla on huonoin itsetunto.


  Selvästikin on Bemun omistajilla kamanlan huono itsetunto, uskaltavat jopa kritisoida Volvoa! Kyllä onkin niin vakava ilmiö keskustelupalstalla että piti oikein uusi aihe avata asiasta valittamiseen! Voivoi...

  Ihan vaan tiedoksi, ei tarvitse omistaa Bemua jotta kritisoisi Volvoa. Eikä autoista keskustellessa autojen eri osa-alueiden arviointi ole 'osa ihmisluontoa', vaan on ihan normaalia kaikista aiheista keskustellessa että asioida voi myös kritisoida.

  BTW, ei muuten ole kovinkaan ihme ettei porukka halua keskustella autoista A-Mersulla ajavan kanssa. Mitä sellaisen kanssa puhuu? Sehän on autojen antikristus! :tongue:


  En aja A-mersulla.. olen ajanut.. olen ajanut myös isompia mutta A-mersuja olen omistanut.. Lukutaito kunniaan! :tongue:

  Ihan vaan tiedoksi, ei tarvitse omistaa Volvoa jotta kritisoisi Bemaria. Eikä autoista keskustellessa autojen eri osa-alueiden arviointi ole 'osa ihmisluontoa', vaan on ihan normaalia kaikista aiheista keskustellessa että asioida voi myös kritisoida. Sinulle PutPut on ihan hirveä asia jos uskallan sanoa etten pidä bemaria kovinkaan erikoisena taikka laadukkaana autona jos sitä verrataan vaikka mersuun tai vaikkapa vihaamaasi Volvoon..

  Annetaan toisillemme oikeus omaan mielipiteeseen.. itse hyväksyn sinun mielipiteesi mutta ilmeisesti sinä et osaa/ymmärrä ettei kaikki ajattele kuten SINÄ.. eli sinä et osaa etkä halua kunnioittaa muiden mielipiteitä jos ne ovat erilaisia kuin sinun omasi..

    
 • kyllä tuli mieleen kun koeajoin nelivetoisia että on bemari jotenkin laadukkaamman oloinen kun volvo, etenkin laatuvaikutelma ja melutaso.
  En tiedä millä kikalla siinä on saatu melu kuriin.

    
 • Mielestäni lyhyt koeajo ei kerro autosta paljoakaan. Ominaisuudet tulevat esiin pidemmän käytön myötä. Myös kuskit arvostavat eri asioita. Joku arvostaa liikkumisen kustannuksia, joku laadukkuutta yleensä. Jotkut urheilullisuutta, joka on Suomessa rajoitusten puitteissa yhtä turhat kuin paavilla pallit. On mielestäni turha arvostella valintoja tai edes kadehtia niitä, kun auton valintaperusteet jokaisella on erilaiset. Ollaan kuitenkin samojen sääntöjen alla liikenteessä.

    
 • Lainaus:
  27.01.2007 klo 20:48 MMS kirjoitti
  Mielestäni lyhyt koeajo ei kerro autosta paljoakaan. Ominaisuudet tulevat esiin pidemmän käytön myötä. Myös kuskit arvostavat eri asioita. Joku arvostaa liikkumisen kustannuksia, joku laadukkuutta yleensä. Jotkut urheilullisuutta, joka on Suomessa rajoitusten puitteissa yhtä turhat kuin paavilla pallit. On mielestäni turha arvostella valintoja tai edes kadehtia niitä, kun auton valintaperusteet jokaisella on erilaiset. Ollaan kuitenkin samojen sääntöjen alla liikenteessä.


  Totta joka sana.. mutta täällä kun joillain on varaa arvostella toisten tarpeita sekä mielipiteitä :sunglasses:

    
 • Lainaus:
  27.01.2007 klo 20:52 Jan79 kirjoitti
  Lainaus:
  27.01.2007 klo 20:48 MMS kirjoitti
  Mielestäni lyhyt koeajo ei kerro autosta paljoakaan. Ominaisuudet tulevat esiin pidemmän käytön myötä. Myös kuskit arvostavat eri asioita. Joku arvostaa liikkumisen kustannuksia, joku laadukkuutta yleensä. Jotkut urheilullisuutta, joka on Suomessa rajoitusten puitteissa yhtä turhat kuin paavilla pallit. On mielestäni turha arvostella valintoja tai edes kadehtia niitä, kun auton valintaperusteet jokaisella on erilaiset. Ollaan kuitenkin samojen sääntöjen alla liikenteessä.


  Totta joka sana.. mutta täällä kun joillain on varaa arvostella toisten tarpeita sekä mielipiteitä :sunglasses:


  Sehän tässä onkin ikävää kun eräät eivät ymmärrä mitä ero on mielipiteillä ja autojen ominaisuuksista puhumisella. Ikävää ettei Suomen huonojen DDR-mallin koulujen opetussuunnitelmaan kuulu väittelytaidon opetus, tuloksen näkee mm. näillä palstoilla.

  Jan79, eikö suo yhtään kyllästytä kirjoittaa noita 'kaikki on mielipiteitä :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: ' -viestejä? Vai onko sulla joku automaatti joka iskee saman asian aina hieman muunneltuna ja ' :sunglasses:' -merkkien määrää sattumanvaraisesti arpovana?

    
 • Opetukseen pitäisi kuulua oleellisena osana sekin, että jotkut voi olla erimieltä asioista. Jotkut voivat valita vaikka autonsa sillä perusteella, mikä sopii omiin käyttötarkoituksiin parhaiten.

  Ja mikä uskomattominta, maku autonkin suhteen voi vaihdella.

    
 • Lainaus:
  28.01.2007 klo 13:51 vernon vili kirjoitti

  Ja mikä uskomattominta, maku autonkin suhteen voi vaihdella.


  Vielä uskomattomampaa on se, että automerkki/malli joka toisella on täynnä vikoja toimii jollain toisella täysin moitteetta :grin:

    
 • Lainaus:
  28.01.2007 klo 14:23 AkiK kirjoitti
  Vielä uskomattomampaa on se, että automerkki/malli joka toisella on täynnä vikoja toimii jollain toisella täysin moitteetta :grin:


  Noo, yksilöitähän ne kaikki kuitenkin ovat. Ja onhan se niin, että toiselle parkkivalon pimeneminen on jo dramattinen vika, toiselle taas hetkittäiset moottorinohjauselektronikan toimintahäiriötkään eivät kauheesti merkitse...

    
 • Tuleepa iskuja vyön alle jopa hymiöistä.. :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: Siinä PutPutille vähän lisää..

  Tosiasia on myös se että vaikka täällä sanoo mitä tahansa oli ne sitten omista kokemuksista johtuvia mielipiteitä tai sitten todellakin vain makueroja niin toiset täällä ei osaa kunnioittaa toisten mielipiteitä..

  Bemari on hyvä mutta että sen takia nyt ihan fanaattinen tarvii olla :grin: On aivan sama minkälaista autoa kukakin tarvitsee.. valinta on väärä jos se ei ole bmw, niinkö PutPut?

    
 • "Ikävää ettei Suomen huonojen DDR-mallin koulujen opetussuunnitelmaan kuulu väittelytaidon opetus, tuloksen näkee mm. näillä palstoilla."

  Kerro PutPut sitten missä olet oppinut väittelemään? Ja asiasta toiseen; taitaa tuo Suomen koulujärjestelmä olla DDR:n suurin saavutus? Ainakin, mitä tänä päivänä kansainväliset vertailut kertovat! Varmaan osaat tästäkin asiasta väitellä!

  Ilmeisesti minulla on huono luetun ymmärtäminenkin, koska en ole päässyt kärryille ajatusmaailmastasi, vaikka hengentuotoksiasi löytyykin useilla keskustelufoorumeilla?

    
 • Lainaus:
  29.01.2007 klo 00:23 Rampe2 kirjoitti
  "Ikävää ettei Suomen huonojen DDR-mallin koulujen opetussuunnitelmaan kuulu väittelytaidon opetus, tuloksen näkee mm. näillä palstoilla."

  Kerro PutPut sitten missä olet oppinut väittelemään? Ja asiasta toiseen; taitaa tuo Suomen koulujärjestelmä olla DDR:n suurin saavutus? Ainakin, mitä tänä päivänä kansainväliset vertailut kertovat! Varmaan osaat tästäkin asiasta väitellä!

  Ilmeisesti minulla on huono luetun ymmärtäminenkin, koska en ole päässyt kärryille ajatusmaailmastasi, vaikka hengentuotoksiasi löytyykin useilla keskustelufoorumeilla?


  Eiköhän tuosta voi ihan loogisesti päätellä että muualla kuin Suomessa. Juuri luin muualla käytettävistä toimista joissa koitetaan estää sellaista HAITALLISTA asiaa kuin suoraan kokeeseen opettamista. Se näyttää minun kokemusteni mukaan olevan päinvastoin Suomen koulujärjestelmän ydin. Muualla pidetään tavoitteena opettaa asiat hyvin ja sitten testata hyvällä tavalla, jos taas opetetaan vain koetta varten niin saadaan kyllä hyvältä näyttäviä tuloksia mutta hyöty oppilaalle onkin huonompi.

  Suomessa koko lähtökohta on koe, ja vain se että miten saadaan oppilaat saamaan hyvä arvosana kokeesta, ei itse asioiden oppimisella. Minusta Suomen koulujärjestelmä on myös hyvin puuttellinen ja käsittämättömän kapea-alainen, joten ei ole ihmekään että aikaa on paljon käytettävissä näihin perusasioiden oppimiseen. Sitten näyttää hyvältä kansainvälisessä vertailussa, kun toisaalta muualla minun kokemusteni mukaan opetukseen kuuluu paljon laaja-alaisemmat aiheet ja niitä lähestytään aivan eri tavalla. Suomessa on siihen nähden, hieman liioitellusti kuvailtuna, vain kalvosulkeiset jossa listataan läpi asioita mitä pitää opetella ulkoa kokeeseen.

  Ei Suomen systeemi kamala ole (no, on se minun mielestäni), mutta minusta tuokin on vain yksi vääristelty ja puuttellisesti analysoitu tutkimustulos lisää, näitä 'kansainvälinen tutkimus jossa Suomi todetaan parhaaksi' -otsikoita on hirveät määrät mutta niiden taustalta löytyy useimmiten vähemmän yksioikoinen kuva asiasta, ja vastaavia tutkimuksia useimmiten löytyy joissa on päädytty erilaiseen tulokseen joista ei pidetä Suomessa melua. Onhan Suomi aikamoinen lintukoto sekä hyvässä että pahassa.

    
 • Lainaus:
  28.01.2007 klo 22:26 Jan79 kirjoitti
  Bemari on hyvä mutta että sen takia nyt ihan fanaattinen tarvii olla :grin: On aivan sama minkälaista autoa kukakin tarvitsee.. valinta on väärä jos se ei ole bmw, niinkö PutPut?


  Sehän koko asian ydin onkin ettei tässä ole kyse merkkiasioista! Kaikissa keskusteluissa jos esitän mitä tahansa kritiikkiä, vaikka kuinka perustelisin, niin vastauksena on AINOASTAAN keskittymistä merkkifanaattisuuteen tai mielipiteisiin. Luulisi aikuisten ihmisten osaavan keskustella ASIOISTA ilman että pitää koko ajan väistellä 'kipeitä' asioita syyttämällä toista merkkifanaattisuudesta. Kumma kun vastauksena ei koskaan tyrmätä perustelujani tai esitetä vasta-argumentteja, vaan unohdetaan ASIA täysin ja ruvetaan nimittelemään fanaatikoksi.

  Tuohon merkkifanaattisuuteen vetoaminen on minusta SELVÄSTI merkki vain huonosta itsetunnosta ja kykenemättömyydestä käsitellä asioita loogisesti.

  Jos en olisi missään vaiheessa kertonut ajavani BMW:llä niin mitä sinä silloin kirjoittaisit? Ja mihin on unohtunut etten aja ainoastaan BMW:llä vaan muunkin merkkisellä autolla? Entä se että olen vaihdellut merkkiä hyvinkin usein? No, sehän on selvä ettei sillä ole väliä kun käytät merkkifanaattisuuspuolustusta vain jottei sinun tarvitsisi keskustella itse asioista. Sinusta kun täysin erilaisistakaan autoista ei saa löytää MITÄÄN eroja, koska kaikki ovat yhtä hyviä. SE on minusta kaikista typerin väite.

  Tehdäänkin niin, että nyt kerron teille että nyt myin autoni, ja nyt ostin kaksikymmentä Volvoa, pari Audia ja Mersun. Ja kaikki pienimmillä mahdollisilla koneilla jottei vain teitä ärsytä. Voidaanko nyt keskustella järkevästi, tai voisitteko ainakin antaa toisten keskustella ilman että heitätte väliin asiaan kuulumattomia henkilöön kohdistuvia kommentteja?

    
 • Lainaus:
  29.01.2007 klo 11:02 Putput kirjoitti
  Lainaus:
  28.01.2007 klo 22:26 Jan79 kirjoitti
  Bemari on hyvä mutta että sen takia nyt ihan fanaattinen tarvii olla :grin: On aivan sama minkälaista autoa kukakin tarvitsee.. valinta on väärä jos se ei ole bmw, niinkö PutPut?  Sehän koko asian ydin onkin ettei tässä ole kyse merkkiasioista! Kaikissa keskusteluissa jos esitän mitä tahansa kritiikkiä, vaikka kuinka perustelisin, niin vastauksena on AINOASTAAN keskittymistä merkkifanaattisuuteen tai mielipiteisiin. Luulisi aikuisten ihmisten osaavan keskustella ASIOISTA ilman että pitää koko ajan väistellä 'kipeitä' asioita syyttämällä toista merkkifanaattisuudesta. Kumma kun vastauksena ei koskaan tyrmätä perustelujani tai esitetä vasta-argumentteja, vaan unohdetaan ASIA täysin ja ruvetaan nimittelemään fanaatikoksi.

  Tuohon merkkifanaattisuuteen vetoaminen on minusta SELVÄSTI merkki vain huonosta itsetunnosta ja kykenemättömyydestä käsitellä asioita loogisesti.

  Jos en olisi missään vaiheessa kertonut ajavani BMW:llä niin mitä sinä silloin kirjoittaisit? Ja mihin on unohtunut etten aja ainoastaan BMW:llä vaan muunkin merkkisellä autolla? Entä se että olen vaihdellut merkkiä hyvinkin usein? No, sehän on selvä ettei sillä ole väliä kun käytät merkkifanaattisuuspuolustusta vain jottei sinun tarvitsisi keskustella itse asioista. Sinusta kun täysin erilaisistakaan autoista ei saa löytää MITÄÄN eroja, koska kaikki ovat yhtä hyviä. SE on minusta kaikista typerin väite.

  Tehdäänkin niin, että nyt kerron teille että *nyt* myin autoni, ja *nyt* ostin kaksikymmentä Volvoa, pari Audia ja Mersun. Ja kaikki pienimmillä mahdollisilla koneilla jottei vain teitä ärsytä. Voidaanko nyt keskustella järkevästi, tai voisitteko ainakin antaa toisten keskustella ilman että heitätte väliin asiaan kuulumattomia henkilöön kohdistuvia kommentteja?  Itsekö et syyllisty toisiin henkilöihin kohdistuviin asiaankuulumattomiin kommentteihin? Yeah right! En edelleenkään ole missään vaiheessa haukkunut Bemaria vaikka haluat asian kääntää niin.. pidän bemaria erittäin laadukkaana autona, välillä mietin sitä jopa eräänä vaihtoehtona mutta anteeksi syntini mutta sille en mitään mahda jos olen päivänä eräänä koeajanut bemarin muiden ohessa eikä se minua miellyttänyt ja päädyin toiseen haihtoehtoon. Enkä puolusta Volvoa taikka mersua fanaattisesti kuten eräät bemaria.. täällä jos uskaltaa bemaria moittia missään asiassa, heti ollaan sitomassa silmukkaa kirjoittajan kaulaan mutta sitten jos jostain ilmeisesti harvinaisesta syystä joku on esim. Volvosta tyytyväinen eikä ole mitään huonoja kokemuksia niin sitten selllainen katsotaan fanaattisuudeksi. Jos Volvo olisi niin surkea auto kun täällä jotkut antavat ymmärtää, ei se todellakaan olisi niin suosittu kuin tänä päivänä on. Ja vaikka et halua ymmärtää puheita makueroista niin valitettavasti aika moni asia riippuu eri ihmisten omista mielipiteistä.. eikös vasta joku täällä, en muista kuka mutta kuitenkin, Volvon pärjätessä jossain testissä moitti testaajaa puolueelliseksi koska nähtävissä oli selkeä makuasia? Eli jos volvoa puolustaa, se on virheellinen näkemys asia?

  [Jan79 muokkasi tätä viestiä 29.01.2007 klo 11:51]
    
 • Lainaus:
  29.01.2007 klo 11:50 Jan79 kirjoitti
  Itsekö et syyllisty toisiin henkilöihin kohdistuviin asiaankuulumattomiin kommentteihin? Yeah right! En edelleenkään ole missään vaiheessa haukkunut Bemaria vaikka haluat asian kääntää niin.. pidän bemaria erittäin laadukkaana autona, välillä mietin sitä jopa eräänä vaihtoehtona mutta anteeksi syntini mutta sille en mitään mahda jos olen päivänä eräänä koeajanut bemarin muiden ohessa eikä se minua miellyttänyt ja päädyin toiseen haihtoehtoon. Enkä puolusta Volvoa taikka mersua fanaattisesti kuten eräät bemaria.. täällä jos uskaltaa bemaria moittia missään asiassa, heti ollaan sitomassa silmukkaa kirjoittajan kaulaan mutta sitten jos jostain ilmeisesti harvinaisesta syystä joku on esim. Volvosta tyytyväinen eikä ole mitään huonoja kokemuksia niin sitten selllainen katsotaan fanaattisuudeksi. Jos Volvo olisi niin surkea auto kun täällä jotkut antavat ymmärtää, ei se todellakaan olisi niin suosittu kuin tänä päivänä on. Ja vaikka et halua ymmärtää puheita makueroista niin valitettavasti aika moni asia riippuu eri ihmisten omista mielipiteistä.. eikös vasta joku täällä, en muista kuka mutta kuitenkin, Volvon pärjätessä jossain testissä moitti testaajaa puolueelliseksi koska nähtävissä oli selkeä makuasia? Eli jos volvoa puolustaa, se on virheellinen näkemys asia?


  Kyse on siitä että et kestä sitä kun Volvo millään tavalla kritisoidaan vaikka olisi kuinka perustellusti. Ei tässä ole ollut missään vaiheessa kyse siitä että sinun pitäisi ostaa Bemua, koko ajanhan kaikki ovat sanoneet että se on edullisempi ja sopiva jos ei tarvitse/halua/arvosta niitä asioita jotka muilla ovat paremmin! Kyse on siitä että kun yritetään arvioida Volvoa, esim. arvostelemalla sen ajettavuutta niin siitä nousee hirveä meteli vaikkei siinä pitäisi olla mitään epäselvää. Ja ennenkaikkea se meteli on vain keskittymistä riehumiseen eikä perusteluihin ja argumentteihin vastaamiseen.

  Ei sinun tarvitse pitää Bemusta yhtään, mutta on suorastaan typerää väittää ettei sen ja Volvon ajettavuudessa ym. asioissa olisi eroja!

  "Jos Volvo olisi niin surkea auto kun täällä jotkut antavat ymmärtää, ei se todellakaan olisi niin suosittu kuin tänä päivänä on."
  Jaa, kuinka suosittu Volvo sitten on, minusta niitä myydään älyttömän vähän. Ja kuten sanottu niin nehän onkin halvempia kuin Audit, Bemut, Mersut ym.. Eli katso vain että kuinka paljon niitä myytäisiin jos niistä pyydettäisiin saman verran kuin noista mainitsemistani!!

  Niin, enkö aika selvästi perustellut minkä asioiden perusteella väitin siinä vertailussa olleen päävaikuttimena muotoiluun ihastuminen? Kerro, jos olet eri mieltä, miksi sinusta olen väärässä ja C30:ssä on huomattavasti A3:sta parempi matkustamo? Entä ne muut PERUSTELEMANI kohdat? Huomaatko että taas vetoat vain makuasioihin ja merkkifanaattisuuteen sen sijaan että keskityt toisten esittämiin argumentteihin tai antamaan omia argumentteja?

  Tuossakaan esimerkissä sinä et puolustanut Volvoa, vaan puolustit yhden testaajan päätöstä keskittyä ihastelemaan C30:n hänen mielestään selvästi A3:sta parempaa muotoilua ja sen käyttämistä perusteena sen sijaan että olisi ottanut huomioon A3:n paremman laadun, tilat, suorituskyvyn, kulutuksen, ajettavuuden, ym..

    
 • TeeCee: ” -autottomissa kulttuureissa on samanlaista suhtautumista kulttuurista riippuen milloin hevosiin, veneisiin, härkiin jne. ”

  AkiK: ”Joo, eihän nämä mitenkään autoon liity sinänsä.”


  Tarkoitin, että useimmissa kulttuureissa on ja on aina ollut joku asia, joka on samassa asemassa kuin meidän kulttuurissa nykyään autot. Lisäksi tämä koskee nimenomaan miehiä. Harrastusvälineet tai naisilla vaatteet ja muoti ei ole samassa asemassa. Tämä piirteemme nähtävästi liittyy samaan viettiin mikä saa aikaan monilla eläimillä meidän silmissä hassut pariutumisrituaalit. Koska ihmisellä eläimistä ainoana on kiima-aika aina, käyttäydymme tämän vietin mukaan koko ajan, muut eläimet nolaavat itsensä vain kerran vuodessa.

  Mielestäni tämä selittää muutoin järjettömältä näyttävää suhdettamme autoihin ja liikenteeseen. Röyhistelemme ”sulkiamme” ja yritämme näyttää muita mahtavammilta. Siksi joustaminen on niin vaikeaa, samoin lain noudattaminen tuntuu vahvemman tahtoon alistumiselta. Auton hankinta ja käyttö ovat siis myös osa parimuodostuskäyttäytymistämme.

  TeeCee: ”-asialla ei näyttäisi olevan tekemistä itsetunnon kanssa, samaa taipumusta on ressukoilla ja tosimiehillä”

  AkiK: ” Ei suoranaisesti. Kuitenkin itsetunnosta kertoo se, miksi ko. laite on hankittu ja miten asiansa esittää.”


  Toki kertoo, mutta kuka sen osaa oikein tulkita. Itsetunnosta kertoo myös se, miten tulkitsee jonkun motiiveita esim. tietyn auton ostoon. Eli oma itsetunto vaikuttaa myös toisen itsetunnon arviointiin. Jos siis suutumme muiden itsetunnon kohentelusta vaikkapa hienolla autolla, meillä saattaa olla hyvää materiaalia myös oman itsetuntomme arviointiin. Reaktio on suksua ilmiölle, että varas ei luota muihin yhtä helpolla kuin rehellinen ihminen.

  Koko käsite ”itsetunto” on oikeastaan harhaan johtava. Sitä voi olla myös liikaa, jolloin ulospäin näkyvät oireet ovat samat kuin sen puuttuessa. Kasassa on sellainen soppa, ettei itsetunnnon arvioimiseen ja tämän arvion perusteella käyttäytymiseen mielestäni ole perusteita. Juuri tästä syystä se varmaan onkin niin suosittu toisen halveksunnan syy, siinä saa melkein mistä syystä tahansa painaa toista alas ja samalla itseä ylös. Samassa aivojen synkässä sopukassa varmaan kehittyi kansallistunto ja sen toinen puoli eli rasismi, sekä uskonnollinen fanaattisuus. Oikeaa itsetuntoa omaava ihminenhän ei välitä moisista asioista pätkääkään.

  TeeCee: ” -jonkinasteisena tätä taipumusta on lähes kaikilla miehillä”

  AkiK: ”Onko tämä nyt ihan vaan pelkkä miehinen ominaisuus...kyllä sitä vaan vertaillaan ja arvostellaan toisten valintoja molempien sukupuolten keskuudessa. Asian esittämistapa on vaan erilainen.”


  Myös muissa eläinlajeissa tämän sukuinen käytös on ominaista juuri uros-puolisille otuksille. Luonto on nähnyt viisaammaksi järjestää asian niin, että vain toinen sukupuoli esittelee ominaisuuksiaan ja toinen tekee esittelyn perusteella valinnan. Lajin hyvät ominaisuudet kulkevat eteenpäin ja jopa kertautuvat sukupolvi toisensa jälkeen tehokkaasti juuri tällä menetelmällä. Olemme onnistuneet luomaan yhteiskunnan, jossa villiin luontoon hyvin sopivat ominaisuutemme toimivat meitä vastaan.

    
 • Lainaus:
  29.01.2007 klo 12:23 Putput kirjoitti
  Lainaus:
  29.01.2007 klo 11:50 Jan79 kirjoitti
  Itsekö et syyllisty toisiin henkilöihin kohdistuviin asiaankuulumattomiin kommentteihin? Yeah right! En edelleenkään ole missään vaiheessa haukkunut Bemaria vaikka haluat asian kääntää niin.. pidän bemaria erittäin laadukkaana autona, välillä mietin sitä jopa eräänä vaihtoehtona mutta anteeksi syntini mutta sille en mitään mahda jos olen päivänä eräänä koeajanut bemarin muiden ohessa eikä se minua miellyttänyt ja päädyin toiseen haihtoehtoon. Enkä puolusta Volvoa taikka mersua fanaattisesti kuten eräät bemaria.. täällä jos uskaltaa bemaria moittia missään asiassa, heti ollaan sitomassa silmukkaa kirjoittajan kaulaan mutta sitten jos jostain ilmeisesti harvinaisesta syystä joku on esim. Volvosta tyytyväinen eikä ole mitään huonoja kokemuksia niin sitten selllainen katsotaan fanaattisuudeksi. Jos Volvo olisi niin surkea auto kun täällä jotkut antavat ymmärtää, ei se todellakaan olisi niin suosittu kuin tänä päivänä on. Ja vaikka et halua ymmärtää puheita makueroista niin valitettavasti aika moni asia riippuu eri ihmisten omista mielipiteistä.. eikös vasta joku täällä, en muista kuka mutta kuitenkin, Volvon pärjätessä jossain testissä moitti testaajaa puolueelliseksi koska nähtävissä oli selkeä makuasia? Eli jos volvoa puolustaa, se on virheellinen näkemys asia?  Kyse on siitä että et kestä sitä kun Volvo millään tavalla kritisoidaan vaikka olisi kuinka perustellusti. Ei tässä ole ollut missään vaiheessa kyse siitä että sinun pitäisi ostaa Bemua, koko ajanhan kaikki ovat sanoneet että se on edullisempi ja sopiva jos ei tarvitse/halua/arvosta niitä asioita jotka muilla ovat paremmin! Kyse on siitä että kun yritetään arvioida Volvoa, esim. arvostelemalla sen ajettavuutta niin siitä nousee hirveä meteli vaikkei siinä pitäisi olla mitään epäselvää. Ja ennenkaikkea se meteli on vain keskittymistä riehumiseen eikä perusteluihin ja argumentteihin vastaamiseen.

  Ei sinun tarvitse pitää Bemusta yhtään, mutta on suorastaan typerää väittää ettei sen ja Volvon ajettavuudessa ym. asioissa olisi eroja!

  "Jos Volvo olisi niin surkea auto kun täällä jotkut antavat ymmärtää, ei se todellakaan olisi niin suosittu kuin tänä päivänä on."
  Jaa, kuinka suosittu Volvo sitten on, minusta niitä myydään älyttömän vähän. Ja kuten sanottu niin nehän onkin halvempia kuin Audit, Bemut, Mersut ym.. Eli katso vain että kuinka paljon niitä myytäisiin jos niistä pyydettäisiin saman verran kuin noista mainitsemistani!!

  Niin, enkö aika selvästi perustellut minkä asioiden perusteella väitin siinä vertailussa olleen päävaikuttimena muotoiluun ihastuminen? Kerro, jos olet eri mieltä, miksi sinusta olen väärässä ja C30:ssä on huomattavasti A3:sta parempi matkustamo? Entä ne muut PERUSTELEMANI kohdat? Huomaatko että taas vetoat vain makuasioihin ja merkkifanaattisuuteen sen sijaan että keskityt toisten esittämiin argumentteihin tai antamaan omia argumentteja?

  Tuossakaan esimerkissä sinä et puolustanut Volvoa, vaan puolustit yhden testaajan päätöstä keskittyä ihastelemaan C30:n hänen mielestään selvästi A3:sta parempaa muotoilua ja sen käyttämistä perusteena sen sijaan että olisi ottanut huomioon A3:n paremman laadun, tilat, suorituskyvyn, kulutuksen, ajettavuuden, ym..


  Itse olen eri mieltä koskien C30 ja A3 eroja.. en ole C30:a vielä ajanut joten ajettavuuteen en osaa ottaa kantaa mutta laadussa minä taas en ole kanssasi samaa mieltä. En sano etteikö Audi olisi ollenkaan laadukas mutta auton sisällä istuessa Volvossa ergonomia on huomattavasti paremmin suunniteltu ja materiaalit niin istuimissa kuin kojetaulussa ovat laadukkaampia kuin A3:ssa. Tosin tuo ergonomiakin riippuu kuskista aika lailla mutta minun (-175cm) pituiselle pätkälle kaikki on C30:ssa juuri kohdallaan. Itse en tosin menisi C30:sta ostamaan koska se on mielestäni todella kallis kokoisekseen ja summum varustelulla D5 ampaisee yli 40t euron ja se on tuon kokoisesta autosta jo todella paljon. Suorituskyky taas on vähän kaksiteräinen miekka.. C30 mallista on T5 versio mutta A3 vastaavaa S3 mallia ei C30:lta löydy.. ja jos löytyisi niin hinta olisi varmaan tähtitieteellinen..

  [Jan79 muokkasi tätä viestiä 29.01.2007 klo 14:22]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit