Getzin turvavyö hankaa kurkkua....

8 kommenttia

..ostimme juuri huyndai Getz 1,1l erinomaisen hyvä auto. MUTTA, kuljettajan turvavyö on vaimoni kaulassa. Mitä voi tehdä?

Onko mahdollista saada takuuseen vedoten hyundailta asiaan korjausta? Ja miten asiaa voisi korjata. Olisiko hihnaa jotenkin helppo laskea alaspäin? turvavyö on nyt hirttovyö...emme ole vielä antaneet palautetta myyjä liikkeeseemme...

  
 • Taitaa olla helpompaa vaihtaa vaimoa tai autoa kuin alkaa muuttamaan turvavyötä. Turvavyöt on hyväksytty sellaisina kuin ne ovat, eikä niitä saa alkaa muuttamaan.

    
 • Ajoasentoa muuttamalla voisi ehkä löytyä ratkaisu. Onko penkin korkeus säädettävä? Turvavyön korkeus ilmeisesti ei ole. Selkänojan kallistus ainakin on. Jonkinlainen kompromissi ehkä on mahdollista löytää, kun hetken hakee.  Varsinaista vikaa tuotteessa tuskin on, joten sitten pitää kai punnita vain se, kuinka mahdollisesti huonomman ajoasennon kanssa pärjää vai onko haitta niin suuri, että pitää vaihtaa auto toisenlaiseen. Vaimon vaihtoa en suosittele...

    
 • ..turvalaitteiden oltava turvalliset. Jos turvavyö on kaulassa, eikö kuluttajan suoja ole asiassa tukena, valmistus virhe?..

  ps. vaimoa en kyllä vaihda enkä myöskään autoa...noo, jos pakko on ,niin ilman muuta vaimo vaihtoon...

    
 • Eikö vyön korkeutta todellakaan voi säätää Getzissä? Malli on kaiketi 3-ovinen koska harvoin 5-ovisessa on tuollaisia ongelmia?

  Tarvikeliikkeestä voit ostaa pehmusteen vyöhön - josko se auttaisi?

    
 • A Tapio:

  Tarvikeliikkeestä voit ostaa pehmusteen vyöhön - josko se auttaisi?


  Auttaa se ainakin siihen asti, että ajaa nokkakolarin. Mutta sitähän keskivertoautoilija ei tee koskaan, ainakaan maantiellä?  Pehmuste ei tuossa skenaariossa auta kovin pitkälle, sillä ruumiinavaajalla on pöydällään edelleen puoliksi irti leikattu pää.  Lastenistuimesta saattaisi olla turvavyöohjaimineen apua, sillä niiden rakenteet mahdollistavat turvallisen alennuksen turvavyölinjalle, joten leikkausilmiötä ei esiinny yhtä suuressa määrin.  Jos daami ei enää sellaiseen sovi (ja onko turvatyyny muutenkin murhaavasti sylissä?) ongelman ratkaisu ei näillä pelimerkeillä taida onnistua. Tietysti uhkapeli on suosittu, ja toisinaan harmiton harrastus.

    
 • merimies4:

  ..turvalaitteiden oltava turvalliset. Jos turvavyö on kaulassa, eikö kuluttajan suoja ole asiassa tukena, valmistus virhe?..
  Turvavälineiden on oltava kunnolliset, mutta kaikki ei sovi kaikille. Ehkä vain Hyundain insinöörit eivät ole saaneet mitoitettua autoa vaimosi mittasuhteiden mukaiseksi. Sinullehan se kai sopii. Virhettä ei ole, koska tuote on sellainen kuin sen tehtaan mielestä kuuluukin olla. Keskustelua voidaan käydä siitä, onko tuote hyvä vai huono, mutta virheellinen se tuskin on.  Sama se monessa muussakin on. Jos ei olisi, voistaisiin keskustelu esimerkiksi hyvästä ajoasennosta lopettaa, kun kaikki sopii kaikille. Tällaiseen paratiisiin emme vielä ole päässeet.  ps. Itselleni ei sovi markkinoiden top3-listalta kahden auton ajo-asento. Polvet on vaarallisen lähellä rattipylvästä. TM:n koeajajat eivät ole asiasta kertaakaan huomauttaneet. Joko heillä on päässään tietynväriset lasit (kovasti epäilyksiä asian suhteen on palstalla esitetty) tai sitten ajoasento on erilainen kuin minulla.

    
 • "ps. Itselleni ei sovi markkinoiden top3-listalta kahden auton ajo-asento. Polvet on vaarallisen lähellä rattipylvästä"  Oma autoni on viime vuoden top3-listalla ja siinä on polviturvatyyny. Tosin itse en ole monenkaan auton kohdalla huomannut ohjauspylvään olevan liian lähellä. Useimmiten omalla kohdallani ongelma on auton istuimissa ja muotoiluissa. Esim. joiden Volvojen penkillä en matkaisi sataa kilsaa ilman taukoja. Sen sijaan hankaavaa turvavyötä en muista kyllä tavanneeni kuin 70-luvun pikkuautoissa...

  Edelleenkin ihmettelen jos Getzin vyötä ei voi säätää.

    
 • Voisi kokeilla nostaa penkkiä hieman ylemmäs? :warning:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit