Takapuskurissani ei roiku kukaan!

18 kommenttia

Taisi olla oikein jossain gallupissa, että suomalaisia erityisesti ärsyttävät takapuskurissa roikkujat. En itse osaa sanoa, mitä ärsyttävää ko. ilmiössä mahdollisesti on, sillä ainakaan omassa takapuskurissani ei tasan tarkkaan ikinä roiku kukaan.

Pitäisiköhän näiden valittajien katsoa peiliin; omasta ajotavasta se on kiinni, jos siellä takapuskurissa joku roikkuu. Nämä valittajat ovat tyypillisesti näitä onnettomuuksia aiheuttavia tientukkoja ja köröttelijöitä, jotka ajavat alinopeutta joko tyhmyyttään tai aistien puutettaan vanhuudesta tai vammasta johtuen. Joskushan tosin myös humalaiset tai katsastamattomalla autolla liikkuvat ajavat alinopeutta etteivät kiinnittäisi poliisin pukuun naamioituneen totalitäärisen mielivallan huomiota.

Itselläni taas ovat riesana etupuskurissa roikkujat. Näitä löytyy joka Jumalan päivä kymmeniä ja kymmeniä tilannetajuttomia surkimuksia. Ymmärtäisivät edes pysäyttää aina välillä pientareelle, että normaalit ihmiset pääsevät ohi näistä patologisen varovaisista hulluista!

Liioittelun suhteen taudin kuva on näillä hieman sama kuin niillä kanssaneurootikoilla, jotka pesevät satoja kertoja päivässä käsiään ETTEI VAIN jäisi likaa handuun.... Samalla tavalla nämä sairaalloisen varovaiset ajavat syntisen ja vaarallisen hiljaa, ETTEI VAIN tulisi ajettua kamalan (hui) lujaa...

JOKAINEN NORMAALIJÄRKINEN JA SITÄ ÄLYKKÄÄMPI pystyy vaivatta tajuamaan ja käytännössä huomaamaan, että Suomessa nopeusrajoitukset ovat keskimäärin noin 20-30 liian alhaisia. Rajoitukset soveltuvat VAIN ERITYISEN HUONOLLE kelille, esim. talviseen lumimyrskyyn yhdistettynä kovaan tuuleen pimeällä.

Kaikki eivät kuitenkaan - valitettavasti - ole normaalijärkisiä. He ovat juuri näitä etupuskurissa roikkujia. Tälle liikenteen pohjasakalle on myös tyypillistä, että ne eivät osaa ohittaa, eivät ryhmittäytyä, eivät lähteä liikkeelle liikennevaloista, eivät ajaa joustavasti, eivät tehdä tilaa tarpeen mukaan, eivät käyttää omaa järkeään, eivät sovittaa nopeuttaan tilanteeseen, eivät.....

Nämä mekaaniset hullut ajavat aina samaa alinopeutta jäykästi ja tiehen tai olosuhteisiin katsomatta. Kaikki tehdään kaavamaisesti, ilman läsnäolevaa tietoisuutta tai järkeä - kuin unessa. Tällaiset tyypit ovat juuri niitä, joiden takia esim. natsi-Saksa oli mahdollinen: miljoonat hölmöt eivät ajatelleet itse vaan mekaanisesti tottelivat "ylempää" tahoa, tekivät "velvollisuutensa" ja "noudattivat lakia", olivat näin (mielestään) "kunniallisia kansalaisia".

Tosiasiallisesti tällaiset tyypit ovat suureksi vaaraksi paitsi liikenteessä, myös yhteiskunnassa yleensä. Sillä ei voi kovin suuria odottaa ihmisen itsenäisyydeltä tai ajattelukyvyltä, jos tämä ei edes peltikotteroa osaa ohjata pitkin pikitietä. Vaarallisia, vaarallisia ihmisiä. Sitä itse tajuamatta. Tuollaisten hullujen etupuskurissa roikkujien keskellä ajaessa normaali, älykäs ja vastuuntuntoinen ihminen ei voi toisinaan olla syvästi ahdistumatta, sillä mieleen hiipii väistämättä, miten hataralla pohjalla koko yhteiskunta ja ihmisyys on kun näitä sairaita ihmisiä horjuu teillämme sadoin tuhansin. Tiedä, vaikka uusi natsi-Saksa tai Neuvostoliitto olisi jo huomenna ovella näiden henkisesti vammaisten tervehtiessä sitä riemusaatossa....

  
 • Kiva saada taas uusi virkistävä näkökulma.

  Ja ai että saan taas nautintoa kun saan tupeksia jonkun etupuskurissa maanantaina.

  Toisaalta kun nopeuteni on hidas saatan selvitä hengissä kun jotkut huumet hörhöt syöksyvät päälle.

  No maanantai aamuna tavataa...

    
 • Näinhän se, mutta kun toi lompakko ei kestä ajaa 30 km/h:n ylinopeutta ja kun tuntuu että maksan valtiolle noita veroja ja autoilumaksuja riittävästi, niin tervetuloa vaan puskuriini, se onkin jo naarmuinen ja peräänajaja maksaa aina!

    
 • Täälläkin jossain sanotaan, että palstalla ei saa yllyttää ihmisiä hyvän tavan vastaiseen tai lainvastaiseen toimintaan. Simo-poika. vaikkakin toisinaan vitsikäs, lyö tässä jälleen pahasti överiksi. Aja hiljaa, Simo, niin me sitten, illalla taas leikitään.

    
 • [quote title="02.10.2005 klo 20:08 Anders-Simo kirjoitti"]
  Taisi olla oikein jossain gallupissa, että suomalaisia erityisesti ärsyttävät takapuskurissa roikkujat. En itse osaa sanoa, mitä ärsyttävää ko. ilmiössä mahdollisesti on, sillä ainakaan omassa takapuskurissani ei tasan tarkkaan ikinä roiku kukaan.

  Hyvä Simo puhut totta,tietysti kärjistit.Minullakin aika moni roikkuu etupuskurissa,vaikka en aja yleensä 20-30 km/h ylinopeutta.Useinkin riittää kun ajaa mittarinopeutta n. 5km/h yli rajoituksen(=nopeusrajoitus).Suomalaiset voisivat aluksi käydä ottamassa rakkaista ruotsalaisista mallia,miten ajetaan joustavasti ja toiset huomioon ottaen.Joukkoliikenettä pitäisi tukea enemmän,niin nämä
  matelijat olisivat pois esim aamuliikenteestä

    
 • Kun ajaa Munkkiniemestä Erottajalle vaikkapa klo 16:30 nurkilla arkisin, niin on sekä etu- että takapuskurissa roikkuvia ihan riittämiin. Mielenkiintoista on myös, että olipa nopeusrajoitus mikä tahansa tuolla pätkällä, niin ei siinä sen lujempaa pääse oli sitten ajopelinä Camaro tai Rolls Royce tai Lada.
  Sitäpaitsi, nämä kotoiset ruuhkat ovat pieniä verrattuna noihin ulkomaiden ruuhkiin. Kyllä täällä pienestä hermostutaan. Metsäläiskansaa ollaan vielä ihan selvästi. On se niin valitettavaa, kun on muitakin ihmisiä - niistähän on vain riesaa.

    
 • ANDERS-SIMO,suosittelen lämpimästi että käyt luovuttamassa ajokorttisi pois.Ennen kuin tapat itsesi ja muita ihmisiä liikenteessä.Kiitos!

    
 • Hohhoijaa, Anders-Simolla on aika käynyt pitkäksi, kun on pitänyt kirjoittaa noin pitkä satu. Eikä tuo jaksa naurattaakaan.

    
 • ANDERS-SIMO,mikähän mahtaa olla se autokoulu,josta sinä olet ajokorttisi saanut(ihme kyllä)?Tai älä kerro,sillä siltä autokoululta pitäisi ottaa opetuslupa pois ja nopeasti,jos se tuolla asenteella olevia kuljettajia kouluttaa liikenteeseen.

    
 • Hyvä Anders-Simo

  Kuten autokoulussa opit, jokaisen kuljettan omalla vastuulla on pitää riittävä etäisyys edelläolevaan. Eli olet itse syyllinen jos joku "roikkuu" edessäsi. Jos et kerran pääse/viitsi mennä ohi, mitä hyötyä siitä roikkumisesta on?

  JOKAINEN NORMAALIJÄRKINEN JA SITÄ ÄLYKKÄÄMPI pystyy vaivatta tajuamaan että 80 km/h on aivan liikaa lumimyrskyssä jopa päivällä koska ennakkotapauksia vakavista onnettomuuksista hitaammillakin nopeuksilla on.

  Puhut siitä ettei pohjasakka osaa joustaa mutta taidat itse olla alapohjasakkaa kun et itse voi joustaa silloin kun muut eivät osaa.

  Sinulla on ongelma auktoriteetin kanssa ja pidät itseäsi muita parempana. Se on ihan OK, mutta liikenteessä olet vertaistesi joukossa ja säännöt on kaikille samat (riippumatta sääntöjen järkevyydestä). Jos se ei ole hyväksyttävää luovuta ajokorttisi viranomaiselle ja keksi jotain parempaa tekemistä.

  Kokeile vaikka veneen veistoa, siinä on hieno harrastus.

    

 • Täällästä mä oon aiiiinaaa halunu :grin:

    
 • Vai Simoko se aina persuuksissanikin roikkuu, hyi! :innocent:
  Minun perässä ei roiku kyllä Simokaan jos ei edessä ruuhkaa tai liikaa vastaantulijoita, mutta Simo kait Ladallaan joskus yllättää kun juutun ruuhkaan? :sunglasses:

  [JOXA muokkasi tätä viestiä 04.10.2005 klo 00:01]
    
 • Lainaus:
  02.10.2005 klo 20:29 Kahvipannu kirjoitti
  ... ja peräänajaja maksaa aina!


  Yleensä kyllä, mutta ei aina.

    
 • Kuinkahan A-S:n ja JOXA:n yli-inhimillisillä ajotaidoilla ja erityisesti ajoasenteella olisi selvitty esim. viime keväänä sattuneista massakolareista Porvoon ja Hämeenlinnan motareilla?

  Voisi olla, että nämäkin tarinat olisivat jääneet kertomatta.

    
 • Ajamalla olosuhteiden mukaan ja väistelemällä tyhmempiä? :sunglasses:

    
 • Lainaus:
  02.10.2005 klo 20:08 Anders-Simo kirjoitti
  ...suomalaisia erityisesti ärsyttävät takapuskurissa roikkujat.
  ...Pitäisiköhän näiden valittajien katsoa peiliin; omasta ajotavasta se on kiinni, jos siellä takapuskurissa joku roikkuu. Nämä valittajat ovat tyypillisesti näitä onnettomuuksia aiheuttavia tientukkoja ja köröttelijöitä, jotka ajavat alinopeutta joko tyhmyyttään tai aistien puutettaan vanhuudesta tai vammasta johtuen.
  ...Itselläni taas ovat riesana etupuskurissa roikkujat. Näitä löytyy joka Jumalan päivä kymmeniä ja kymmeniä tilannetajuttomia surkimuksia. Ymmärtäisivät edes pysäyttää aina välillä pientareelle, että normaalit ihmiset pääsevät ohi näistä patologisen varovaisista hulluista!
  ...JOKAINEN NORMAALIJÄRKINEN JA SITÄ ÄLYKKÄÄMPI pystyy vaivatta tajuamaan ja käytännössä huomaamaan, että Suomessa nopeusrajoitukset ovat keskimäärin noin 20-30 liian alhaisia. Rajoitukset soveltuvat VAIN ERITYISEN HUONOLLE kelille, esim. talviseen lumimyrskyyn yhdistettynä kovaan tuuleen pimeällä.

  Tuossa on mielestäni koottu hyvin yhteen se, millaisella logiikalla tuo puskurissa roikkuminen perustellaan. Jotenkin tulee mieleen termit suuruudenhulluus, egosentrisyys ja persoonallisuushäiriö.

  Jos saa jonkun idiootin takapuskuriinsa kiinni niin ennen pitkää ainakin itse yritän ensin näyttää vilkulla, että mene pelle ohi. Jos tuo ei auta, niin toistan operaation. Jos sekään ei auta, laitan takasumuvalon päälle. Jos takana oleva ääliö ei vieläkään tajua että pitäisi pitää jonkunlaista turvaväliä, vilkutan jarruvaloja hidastamatta. Ellei vieläkään mene perille, että voisi joko ohittaa tai jättää rakoa, pistän vaihteen vapaalle ja annan nopeuden tippua kunnes takana olevan ****pään on pakko joko pysähtyä tai ohittaa. Toisen ohitettua pistän pitkät päälle ellei se häiritse muuta liikennettä.

  Näin teen vain jos roikkuja pitää niin lyhyttä turvaväliä että siitä on epämukavuuden lisäksi myös selkeää turvallisuusriskiä.

  Pari kertaa on ollut aika lähellä etten ole seurannut törkeimpiä roikkujia huoltamolle ja käynyt oikein kunnolla vetämässä turpaan, etenkin jos roikkujalla on iso ja raskas auto. (Maasturi, pakettiauto tms.)

    
 • Ihan ymmärrettävä suhtautumistapa perskärpäsiin, mutta onkohan se paras mahdollinen? Nimittäin jos se takimmainen on ***pää ja sinä hänelle suuttunut, siinä menee peräkkäin kaksi kuskia, joiden hyvien päätösten tekokyky on alentunut.

  Tai jos se takimmainen onkin kännissä. Sellaiselle ei kannata valoja räpsiä, sillä aikaa kun se hakee peilin kautta polttoväliä kohdalleen se ajaakin metsään.

  Usein liian lähelle ajaa kännykkään puhuja ajatuksissaan. Hän ei ehkä osaa yhdistää valojen räpsyttelyä mihinkään tekemäänsä, suuttuu vaan mielenosoituksestasi ja teitä menee peräkkäin kaksi suuttunutta.

  Mielestäni parhaiten asia menee perille kun vain päästää toisen ohi ilman mielenosoituksia. Kokemukseni mukaan saman auton edestä ei tarvitse kahta kertaa poiketa pysäkille.

  Ehkä he tajuavat oman virheensä paremmin kun eivät löydä hakemallakaan ohitettavan toiminnasta mitään moitittavaa. On hyvin inhimillistä yrittää löytää hankalaan tilanteeseen joku muu syntipukki ja sellaiseksi kelpaa lähes kuka hyvänsä ärsyttävä tyyppi, esimerkiksi mieltään osoittava hidastelija, joka roikkuu etupuskurissa. Sellaiseksi hän voi sinut mieltää vaikka ajaisit ylinopeutta, mutta vähemmän kuin hän.

  Jos et usko tuota syntipukkiteoriaani, niin lukaise muutama keskustelu jalankulkijan oikeuksista suojatiellä. Vakioselitys niissä on: ”Kyllä kai minä muuten antaisin niiden kulkea, mutta kun ne on niin kurittomia.” Tosi hyvä perustelu omalle kurittomuudelle!

    
 • Helppo ja toimiva kikka, on suhteuttaa oma nopeus takana olevaan turvaväliin. Mitä pienempi väli, sitä pienempi nopeus. Takana hännysteliöiltä loppuu huumori, tai sitten oppi menee sisään. Tällä tavalla voi opettaa räikeimmät "nuuskiat" tavoille.

    
 • Lainaus:
  12.10.2005 klo 13:44 ylpeä konditionaali kirjoitti
  Jos saa jonkun idiootin takapuskuriinsa kiinni niin ennen pitkää ainakin itse yritän ensin näyttää vilkulla, että mene pelle ohi. Jos tuo ei auta, niin toistan operaation. Jos sekään ei auta, laitan takasumuvalon päälle. Jos takana oleva ääliö ei vieläkään tajua että pitäisi pitää jonkunlaista turvaväliä, vilkutan jarruvaloja hidastamatta. Ellei vieläkään mene perille, että voisi joko ohittaa tai jättää rakoa, pistän vaihteen vapaalle ja annan nopeuden tippua kunnes takana olevan ****pään on pakko joko pysähtyä tai ohittaa. Toisen ohitettua pistän pitkät päälle ellei se häiritse muuta liikennettä.

  Näin teen vain jos roikkuja pitää niin lyhyttä turvaväliä että siitä on epämukavuuden lisäksi myös selkeää turvallisuusriskiä.

  Pari kertaa on ollut aika lähellä etten ole seurannut törkeimpiä roikkujia huoltamolle ja käynyt oikein kunnolla vetämässä turpaan, etenkin jos roikkujalla on iso ja raskas auto. (Maasturi, pakettiauto tms.)

  Tässä Konditionaali yksinkertaisesti kertoo miten kannattaa tehdä. Ensin ystävällisesti osoittaa, mene ohi, kuten useimmat sitten tekevätkin. Mikäli joku todella jää asumaan sinne taakse hänellä on varmasti asiaa sinulle.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit