Autokauppa sysää vastuun asiakkaalle VW-ryhmän auton ostamisesta

19 kommenttia

"Auto toimii ja pelaa nyt kaikinpuolin hienosti, mutta koska kyseessä on V.A.G./DSG -tuote, myyjä EI VASTAA auton mahdollisesta rikkoutumisesta kaupan jälkeen. Tämän vuoksi ostajalta vaaditaan allekirjoitus vastuuvapautus lomakkeeseen. Jos et hyväksy, osta kalliimpi jostain muualta. Halpa hinta selittyy edellämainituilla asioilla!"http://www.tuulilasi.fi/uutiset/autokauppa-sysaa-vastuun-asiakkaalle-vw-ryhman-auton-ostamisesta-laki-kavelee-aina

  
 • Kauppias sysää autojen korjauskulut ostajalle – "DSG on riski"  Rantaperkiön Autotalon toimitusjohtaja Tapio Törmä, miksi näin?

  – Meillä on ollut niin huonoja kokemuksia näistä Volkswagen- ja Audi-autoista. Suurin osa on mennyt rikki myynnin jälkeen, ja niistä on tullut paljon kuluja. Ajateltiin kokeilla nyt tällaista, Törmä kertoo Taloussanomille.  Vikoja on viimeisen parin, kolmen kuukauden aikana ollut monenlaisia, esimerkiksi yhden auton ruiskutuspumpussa ja toisen jakopäässä.  – Korjauslasku on aina ollut sitten tuhansia euroja, satasilla ei selviä, Törmä kertoo.  http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/12/02/kauppias-sysaa-autojen-korjauskulut-ostajalle-dsg-on-riski/201416662/304

    
 • Olen kyllä huomannut että monikaan autokauppa ei halua vaihdossa Audiani. Vaikea sitä on myydä tämmöisten uutisten jälkeen edes yksityisille.

    
 • Weša:

  Kauppias sysää autojen korjauskulut ostajalle – "DSG on riski"


  Onpa ääliö kauppias kun ei ole älynnyt laatia myynti-ilmoituksia näin:  Rikki (eli paskana):

  - DSG

  - TDI/TFSI/TSI (tarpeeton yliviivataan)

    
 • Fiksu kauppias ei ottaisi vaihdossa.

    
 • mikahe:

  Weša:
  Kauppias sysää autojen korjauskulut ostajalle – "DSG on riski"

  Onpa ääliö kauppias kun ei ole älynnyt laatia myynti-ilmoituksia näin:

  Rikki (eli paskana):
  - DSG
  - TDI/TFSI/TSI (tarpeeton yliviivataan)
  Noinhan se olisi kyllä ollut selkeintä ilmaista. Ehkä jatkossa lisääkin sopimuksiin nämä kohdat.

    
 • Onko tämä Rantaperkiön Autotalo Volkswagenin ja Audin virallinen jälleenmyyjä?

    
 • No jos tuo jutun golf olikin paljon ajettu, niin tälläistä kuraa ne on. Kohta on varmaan jo uusissakin vwg laitteissa samanlainen vastuuvapautus lappu jo tehdastilauksissa....  http://www.vibilagare.se/test/langtest/ny-koppling-i-skoda-octavia-12-tsi-dsg  Noissa pitäisi olla legendaarinen "Lujaa laatua Lada" eiku siis vwg tarra takalasissa.

    
 • Sokea-Reetta:

  Onko tämä Rantaperkiön Autotalo Volkswagenin ja Audin virallinen jälleenmyyjä?
  Saa kai sitä autojobbaritkin vastuuta pakoilla. Ei sitä aina tarvitse olla virallinen jälleenmyyjä.

    
 • Huoletta voi allekirjoittaa tuon sopimuksen ja vaikka auto hajoaisi, niin kestää mennä vaikka käräjille ja silti tulee myyjä häviämään.

    
 • finman:

  Huoletta voi allekirjoittaa tuon sopimuksen ja vaikka auto hajoaisi, niin kestää mennä vaikka käräjille ja silti tulee myyjä häviämään.
  Ei häviä siinä tapauksessa, että myyjä on sopimuksessa eritellyt rikkoutuvat osat (DSGn).    
 • A.Antsa:

  finman:
  Huoletta voi allekirjoittaa tuon sopimuksen ja vaikka auto hajoaisi, niin kestää mennä vaikka käräjille ja silti tulee myyjä häviämään.


  Ei häviä siinä tapauksessa, että myyjä on sopimuksessa eritellyt rikkoutuvat osat (DSGn).
  Tuossa ainakin on otettu kantaa tähän tapaukseen.

  http://www.iltasanomat.fi/autot/art-1417674105730.html?pos=ksk-trm-auto-ostu

    
 • Mitä hemmettiä tommosia paskoja yleensä kannattaa ostaa, autohan on liikkumista vatren eikä vikojen odottelua varten.

    
 • Mitä hemmettiä tommosia paskoja yleensä kannattaa ostaa, autohan on liikkumista varten eikä vikojen odottelua varten.

    
 • Joo, kyllä luottamus on myyjällä vähissä. Ei antannut Laakkonen 87 tkm ajetulle DSG-autolle mitään takuulupausta - ei edes DSG-laatikolle ;)

    
 • ei mikään allekirjoitettukaan paperi poista myyjän vastuuta vrt. "otan poliittisen vastuun" joten ostaja katsokoon oman etunsa ja jättäköön tdi:t ja dsg:t kauppiaalle eipä tarvi käräjöidä kun tämmöisissä asioissa ei saa valtiolta
  asianajajaa mutta jos kukkaro kestää niin usko kauppiasta joka pyytettömästi ajattelee asiakkaansa etua

    
 • Mikä olisi hyvä vaihtoehto VW:lle, jos pääasia olisi pysyä tiellä myös vaarallisilla liukkailla keleillä? Vielä Megane on vaarallinen?

    
 • Onko ratin takana istuvan matkustajan vaihtaminen kuljettajaan mahdoton ajatus?

    
 • Hieman off-topic, mutta monivuorisena tilaajana juurikin peruutin TM- ja Rakennusmaailmatilaukseni, koska lopultakin kyllästyin VW-päästöskandaalin lähes olemattomaan käsittelyyn TM:ssä. Perinteisestihän VAG-konsernin tuotteille on TM-testeissä automaattisesti ollut varattu piikkipaikat ja tuon olen tottunut sivuuttamaan, kun muuten ollut mukava aviisi luettavaksi, Syy tuohon suosimiseen on päivänselvä, joskaan ei liity itse tuotteisiin tai niiden todelliseen tasoon tai sen varsinaiseen puutteeseen, mutta tämä päästöhuijauksen käsittely oli yksinkertaisesti liikaa ja siksi ei enää jaksa kiinnostaa.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit