Allergiapölynimurit -- huiputusta?

4 kommenttia

Moi,

olen tässä tutkaillut kahta pölypussitonta allergiapölynimurvaihtoehtoa (dyson, Hyla), mutta niistä (varsinkin hylasta) pyydettävä hinta hirvittää. Onko kukaan selvittänyt, onko laitteiden hinnalle olemassa perusteita ja saako niillä rahoilleen vastinetta?

t. k11nn0stunut

  
 • Ainakin pölypussikulut jäävät pois. Summa voi vuosien mittaan olla melko suuri koska monissa nykyimureissa käytetään pieniä ja kalliita pusseja. Muuten en osaa sanoa mitä näissä erikoisimureissa voittaa.

    
 • Vaimo joskus innostui Dysonin imurin meille hankkimaan. Itsellä ei ole muuta huonoa sanottavaa siitä kuin melu eli imurointimelu on kuin vuosikymmenien takaisissa rakkineissa. Imurointitulos on omalla nenällä ja silmillä arvioitaessa parempi kuin aikaisempi Electroluxin huippu allergiamallissa ja 'pussin' tyhjentäminen on helpompaa kun kantaa vain säiliön roskikselle ja tyhjentää. Aiemmin pussien kanssa kun pelasi niin aina osa pölystä tuli siinä samalla takaisin asuntoon.
  Hintahan tuossa oli kallis, mutta kun laskee miten pitkäaikainen investointi imuri yleenä on niin eipä tuolle nyt niin paljoa tule hintaa per imurointi. Ja toinen on se säästö niissä pölypusseissa ja suodattimissa.

    
 • Olet jo saattanut imurisi hankkia, mutta ellet, lue TM:n nro 7/2006 pussittomien imureiden testi. Siitä voi itsekukin päätellä onko pussillinen vai pussiton hänelle sopiva vaihtoehto.

  Ostimme juuri uuden imurin, päädyimme, juuri tuon TM-testin perusteella pussilliseen. Varsinkin vaimo oli pussitonta vastaan pölyisän tyhjennyksen vuoksi. On tietysti hinnatkin ihan eri luokassa, hintaerolla ostaa varsin monen vuoden pölypussit.

  Sitten oli vielä pussin (ja imurointiominaisuuksien) lisäksi pari muutakin vaatimusta. Mukana tulevat pikkusuulakkeet on oltava hyviä ja niille on oltava lokero imurin rungossa. Jälkimmäinen varsinkin on nykyään valitettavasti liian harvinaista. Mutta köytyi se sopivakin, Hoover Telios-sarjan imuri. Ja halvalla. Muutaman viikon käyttökokemusten perusteella mainio peli. Aikaisempi imuri oli 80-luvun lopulta silloinen Siemensin huippumalli, Kingiksi kutsuttu. Siitä jäi kaipaamaan vain "automaattilattiasuulaketta". Siinä oli näppärä ja toimiva suulake, jossa ei tarvinnut mitään vipua kääntää kun siirtyi kovalta lattialta matolle, tai päinvastoin. Ihmettelen, miksi samanlaista ratkaisua en ole nähnyt missään muussa imurissa.

    
 • Ostin pari viikkoa sitten automaatti-imurin Roomba 560, jota myös robotti-imuriksi kutsutaan ja tulokset olleet ällistyttäviä!  Huoneilma paranee ja kodissa on parempi hengittää. Siivousjälki ja laatu on hyvä, eikä tartte enää murehtia päivittäisestä imuroinnista.  Roomba 560 on järjestyksessä jo viides robotti-imuri ja ENSIMMÄINEN joka oikeasti hoitaa hommansa. Suosittelen lämpimästi niin allergiakotiin kuin muihinkin koteihin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit