Kokonaisvero

4 kommenttia

Tämän keskustelufoorumin otsikon päitisi Autoverotuksen sijasta olla Liikenneverotus. Mieliaiheeni on ollut seurata kuinka paljon kokonaisverokertymä autoista ja liikenteestä tuottaa valtiolle. Erehdyin hieman omissa laskuissani, olenhan useasti tuonut esille € 5,9 miljardia. Täytyy korjata se, mihinkäs muuhun kuin ylöspäin, vuonna 2004 oli valtion verotulot liikenteestä € 6,5 miljardia! V. -03 yli € 6 miljardia, -05 laskettu yli € 6,4 miljardia. www.aut.fi Tästä palautetaan liikenteeseen eri hankkeisiin ja kustannuksiin € 0,8 mrd (800 mio).

Taidan olla väärässä senkin suhteen, että liikenteestä otetut (saadut) veromiljardit ovat melko lähellä palkka- ja tuloverotusta. Mielestäni ne ylittävät sen, toisin sanoen, liikenne on valtion suurin tulonlähde!

[SixPack muokkasi tätä viestiä 07.03.2005 klo 10:29]
  
  • Jotta totuus ei pääse unohtumaan, valtio suunnittelee perivänsä 50 euron vuotuista käyttöveroa moottorikelkoista. Suomessa on kelkkoja noin 100.000 kpl, joten verotulona se olisi "vain" 5 milj. Käyttökohteena olisi kelkkailureittien suunnittelu ja ylläpito, eli joku turhanaikainen työryhmä tuottaa kasan paperia, jossa on jotakin tyhjiä päätelmiä. Tästä p*skasta työryhmä nettoaa noin 5 milj. eur.

      
  • "valtio suunnittelee perivänsä 50 euron vuotuista käyttöveroa moottorikelkoista."

    Ja tietysti taannehtivasti kun nyt pääsivät vauhtiin... :sunglasses:

      
  • On ajan kysymys milloin saamme veneveron, kännykkäveron ja tietotekniikkaveron. Hölmöinkin ymmärtää, että näitä voi helposti verottaa. Miksei myös taannehtivasti. Säädetään aikanaan tuleva laki
    siinä muodossa, että se voidaan tulkita takautuvasti. Mitä hölmö menit hankkimaan kännykän tai tietokoneen, nyt maksat vuodesta -89 verot kaikista vuosista.

    Suomi lienee maailman kärkimaita eri verojen keksimisessä. On kiinteistövero, jalkakäytävävero, mökkivero, ei riitä, että palkasta maksetaan verot, elintarvikkeista 17% alvi, muista kulutustuotteista ja hyödykkeistä 22%, autovero 48%, bensavero 73%, deiselistä 66%, käyttömaksu, käyttövoimavero, Suomi on EU:n 1:s maa parkkimaksuissa kadunvarsilla, silti meillä on eniten tilaa autoistuineessa maailmassa.

    Saa nähdä milloin purjeveneestä jossa ei ole apumoottoria peritään dieselvero? Kuten sähköautosta peritään dieselvero. Eiköhän tähänkin jokin keino löydy. Sitävarten virkamiehet istuvat ministeriössä lihavilla veronmaksajien kustantamilla palkoilla.

    Kunnolla hybridiautoja Suomeen, bensakäyttöisinä, kunhan niitä on täällä paljon voidaan niistä periä dieselvero. Miksi? No, sähköautosta peritään dieselin käyttövoimavero, joten sama se onko hybriidissä diesel- vai bensamoottori, löytyi vanha tulkinnanvarainen porsaanreikä
    joka pidetään matoreikänä auki kunnes hybridejä on miljoona. Sitten tulee vero! Ja purnausta, ja paljon. Entä sitten - mitä hölmö ostit hybridin. Maksa ite - takautuvasti kaikki verot!

      
  • Yksi vero unohtui, nimittäin ylinopeusvero joka on saavuttanut maailmanlaajuista kuuluisuutta, ja joka jatkossa varmasti vielä ylittää uutiskynnyksen lukemattomia kertoja. On häpeä asua tälläisten virkamiesten ja poliitikkojen maassa!!

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit