LCD tv:t/digiboxi

10 kommenttia

Osaakohan joku kertoa voiko tuollaisia LCD näytöllisiä pieniä tv-laitteita joissa ei ole scart liitintä liittää digiboxiin, kiinnostais tuollainen esim vaunu/mökkikäyttöön,muita liittimiä kyllä näkyi nuissa tarjolla olevissa litteissä olevan. :tongue:

  
 • Kyllä voi liittää.
  Yleensä kannattaa käyttää komponettiliitäntää, siinä kukin väri kulkee omassa kaapelissaan, liittimenä on yleensä RCA. Komposiittiliitännällä ei joidenkin tietäjien mukaan saada yhtä hyvää kuvaa, kun sinä käytetään vain yhtä RCA-kaapelia (keltainen) Eiköhän myös S-videolla kuva kulje.

  Paremmin tietävät voivat korjata, mutta näin muistelen noiden olevan.

    
 • Elikkä tarvisi siis digiboxissa lähdön/lähdöt RCA/S-video, ymmärsinkö oikein?

    
 • Vaihtoehto pienelle LCD-televisiolle voisi olla myös läppäri. Käytän itse veneessä Macin pientä 12" iBookia, johon olen ostanut tikkuaskin kokoisen USB-digivirittimen.

  Etuina tuossa on mahdollisuus katsoa DVD-leffoja ja kalikoista riippuen surfata netissä.

    
 • Alkaahan niitä vaihtoehtoja löytymään.
  Liekkö hintava tuollainen boxi?
  (Vrt pieni näyttö n.200€+boksi 100€ valmiiksi 12v järjestelmänä)
  Kai niitä saa normaaleista atk-myymälöistä.
  Toimiiko hyvin ?

    
 • Lainaus:
  02.03.2006 klo 19:57 hanski-58 kirjoitti
  Elikkä tarvisi siis digiboxissa lähdön/lähdöt RCA/S-video, ymmärsinkö oikein?


  Mun käyttämä systeemi on sellainen, että digiboksin scartliittimessä on kiinni semmonen muutaman euron arvoinen muuntopalikka, jossa on toisella puolella kolme rca-liitintä. Valkoinen ja punainen äänelle ja keltainen kuvalle (siis komposiitti-liitäntä). Näyttönä käytän kyllä pientä putkitv:tä, jossa on yksi äänensisääntulo ja toinen rca-kuvalle.

  Kaupassa myydään sellaisia muuntopalikoita, joissa on myös S-video. Mutta digiboksista joutuu sitten tarkastamaan tuleeko Scartin sisälle s-video signaali. Osassa bokseista löytyy nuo rca-liittimet ja s-video jo erillisenä, mutta scartistakin ne saa ulos ainakin komposiitin.

  Pienessä tv:ssä ei komposiitti-signaali tuota ongelmia kuvassa. Parempi jokatapauksessa kuin pelkällä antenniliittännällä. Ja taitaapi ollla näissä pikku LCD-tv:ssäkin yleensä vain tuo yksi rca-liitin kuvalle.

    
 • Kun tarkemmin katselin tuota näyttöä niin siinähän se vilkkuu ylälaidassa digiboxi tietokoneseen,harmittavaa kun vaatii vain tuon Windows XP ei ilmeisesti pelaa Linux:illa.
  http://www.anysee.com/ :sleepy:

    
 • http://www.arktis.de/shopware.dll/cSHOW,detail/cVIEW,21899/coreID,4c1f6c8ff7ce804e7816f0579db16805/

  Tuollaisen ostin n. €120. Toiminut yllättävän hyvin jopa omalla antennillaan, mutta saa myös kiinni oikeaan antenniin. Ja huonoa kenttää varten voi pitää muutaman DVDn varalla. Myös ohjelmien tallentaminen onnistuu, mutta vie tilaa n. 2gigaa per tunti. Laatikko ottaa virran suoraan USBstä, joka vähentää johtojen määrää ja ellei virtaa ole saatavilla pelaa muutaman tunnin läppärin akulla.

  Mielestäni halpa läppäri virittimineen (jossain lienee jo sisäänrakennettunakin?) on todellakin harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Ja voihan siihen liittää vaikka navigaattorinkin...

    
 • Lainaus:
  03.03.2006 klo 11:03 hanski-58 kirjoitti
  Kun tarkemmin katselin tuota näyttöä niin siinähän se vilkkuu ylälaidassa digiboxi tietokoneseen,harmittavaa kun vaatii vain tuon Windows XP ei ilmeisesti pelaa Linux:illa.
  http://www.anysee.com/ :sleepy:

  Linuxille löytyy Terratec Cinergy T2 http://tven.terratec.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=227 YLEn DVB-tekstitystuki on ilmeisesti vasta beta-vaiheessa.
  Linuxiin löytyy myös hyvä navigointiohjelmisto: http://www.directions.ltd.uk/index.php

    
 • Sama boxi kuin minulla on käytössä, eli Elgato on ohjelman toimittaja tuolle Terratecille Mac-puolella. Suosittelen lämpimästi. Macin kanssa mitään tekstitysongelmia ei ole ollut ja tuohon löytyy kotimainen ilmaisohjelmakin, joka hakee ohjelmatiedot YLEn sivuilta ja nauhoittaa automaattisesti yhdellä klikkauksella.

    
 • Kiitos ja kumarrus hyvistä vihjeistä.
  Täytyy ottaa se läppäri mukaan suunnitelmiin.
  Seurataan tuleeko lisää vaihtoehtoja,vaikka tuo USB palikka ei ollut yhtään hassumpi vaihtoehto. :sunglasses:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit