Applen Maailma - AM ??

27 kommenttia

Onko Apple todella niin paljon toimittajien suosiossa että juuri muusta ei kirjoiteta? Heinvuo haukkuu Microsoftin pääkirjoituksessa ja samassa lehdessä on kymmenen (10!) sivun mainos Tigeristä? Viimeisen puolen vuoden aikana Apple on saanut niin huikean näkyvyyden että TM:n uskottavuus kärsii. MP3 testin voitti laite JOSSA EI OLE NÄYTTÖÄ ollenkaan! Käsittämätöntä tänäpäivänä kun ID3 tag on loistava apu kappaleiden hallintaan. MYös iTUNES ei ole niin selkeä käyttää kun joka numerossa hehkutetaan.

  
 • No varmaankin siksi, että toimittajien perustyökalu on juuri Applen työasema. Siinä sitten roikutaan viimeiseen saakka. Pc-mato rönsyilee kuitenkin jo nykyään myös Applen sisuksissa, aina vain näkyvämmin. Mitähän muuten Apple-ihmiset tuumaavat siitä, että Applekin siirtyy Intelin prosessoreihin?
  Ei siinä sinänsä mitään: omalla kapealla sektorillaan Apple on varmasti erittäin pätevä ja onhan se ollut tiennäyttäjänä myös PC-maailmalle.

    
 • Pari kuukautta sitten PC:stä maciin (12" Powerbook) kotikäytössä siirtyneenä olen suurella ilolla voinut huomata, että suitsutukselle on myös katetta. Käytettävyydeltään, vakaudeltaan ja tietoturvaltaan järjestelmä on useita askeleita markkinajohtajaa edellä.

  Lainaus:
  17.06.2005 klo 11:24 Vinnes kirjoitti
  Mitähän muuten Apple-ihmiset tuumaavat siitä, että Applekin siirtyy Intelin prosessoreihin?
  Ei siinä sinänsä mitään: omalla kapealla sektorillaan Apple on varmasti erittäin pätevä ja onhan se ollut tiennäyttäjänä myös PC-maailmalle.


  X86-arkkitehtuuriin siirtyminen on luonnollisesti jättiharppaus taaksepäin. Valtaosa "Apple-ihmisistä" olisi varmasti halunnut nähdä mobiiliversiot sekä yli 3 GHz versiot G5-prosessoreista, mutta näitä ei IBM kyennyt aikataulussa toimittamaan. Prosessorimarkkinoilla vaihtoehdot ovat viime vuosina käyneet valitettavan vähiin.
  Mikäli oikeasti olet kiinnostunut käyttäjien mielialoista arkkitehtuurivaihdon suhteen, voit niitä käydä haistelemassa esim. osoitteista:
  http://www.hopeinenomena.net/
  http://omenamehu.org/

  Prosessoriarkkitehtuurista riippumatta yhtiön tukijalkoja tulevat jatkossakin olemaan käyttöliittymäkehitys, design, audiovisuaalinen ala sekä luonnollisesti raudan ja softan täydellinen yhteensovittaminen

    
 • Lainaus:
  17.06.2005 klo 11:06 Fatbob kirjoitti
  Onko Apple todella niin paljon toimittajien suosiossa että juuri muusta ei kirjoiteta? Heinvuo haukkuu Microsoftin pääkirjoituksessa ja samassa lehdessä on kymmenen (10!) sivun mainos Tigeristä? Viimeisen puolen vuoden aikana Apple on saanut niin huikean näkyvyyden että TM:n uskottavuus kärsii. MP3 testin voitti laite JOSSA EI OLE NÄYTTÖÄ ollenkaan! Käsittämätöntä tänäpäivänä kun ID3 tag on loistava apu kappaleiden hallintaan. MYös iTUNES ei ole niin selkeä käyttää kun joka numerossa hehkutetaan.


  Kuinkas puolueellisia ovat olleet ne (lukuisat) jutut, joissa on ylistetty esim. XP:tä ties kuinka monen sivun verran? Ja kaikkea muuta MS:ään pohjautuvaa. Viimeinkin Apple on saanut ansaitsemaansa näkyvyyttä myös TM:ssä.

  Testituloksiin en ota kantaa.

    
 • Ota pää pois sieltä minne aurinko tuskin paistaa FatBob. Soitintestin voittivat yhdessä Sony, Apple ja Creative samalla piste ja tähtimäärällä. Tuossa jutussahan mainittiin että soittimet ovat omalla tavallaan hyviä eri tarkoituksissa.

  Voit lukea vaikka jotain tietokonelehteä jos ainainen Microsoftin lutkuttaminen miellyttää. Vielä kun saisi asiaa Linuxista...

  [Veijo muokkasi tätä viestiä 20.06.2005 klo 10:28]
    
 • Apple tekee loistavia tuotteita mutta 10 sivua jostakin käyttiksestä on jo aika paksua toimittajan omien mieltymyksien esille tuomista. Ihan sama jos Bemaria haukuttaisiin pääkirjoituksessa ja Mersua ylistetään kymmenen sivun puffilla jossa mainoksetkin jäävät kakkoseksi. Applella on muuten iPODien kanssa valtava ongelma ala-arvoisen akun takia, uutena kestää hädin tuskin 10 tuntia ja ei aikaakaan niin akun kesto on 5-6 tuntia. Akun uusiminen maksaakin sitten 100€ (!) ja laitteen joutuu lähettämään Englantiin. Siinäpä edistyksellisyyttä...

    
 • Jos olisit lukenut esimerkiksi tuon pääkirjoituksen alla olevan tekstinpätkän kunnolla, olisit ymmärtänyt että siinä ei todellakaan haukuta Microsoftia. Samaten tuon jutun loppuosa ei mitenkään hauku Microsoftia, vaikka aihetta olisi.

  Yhtä hyvin voisimme tässä nyt väitellä siitä, kuinka TM:n uskottavuus on mennyttä, kun Volkswagen saa niin paljon näkyvyyttä. Golf voittaa kaikki testit vaikka Astra on jonkun mielestä paljon parempi - yhyy. Ja miksi VW-konsernin tuotteita on niin paljon esillä - yhyy.

  Hyvä vaan että on muutakin kuin Microsoftia esillä. Kaikki lehdethän kirjoittavat siitä koko ajan, miksi siis teeämmän pitäisi? Linuxia saisi tosin olla mukana myös. Kymmenen sivua käyttöjärjestelmästä on itse asiassa aikas vähän, kun ottaa huomioon että tuohan kattaa melkein kaiken, asennuksesta käyttöön ja ominaisuuksien esittelyyn!

  Tiedoksesi: uusissa iPodissa ei ole enää akkuongelmia. Onneksi kaikki pc-tuotteet ovat aina olleet niin onnistuneita kertalaakista.

  edit: typot.

  [Veijo muokkasi tätä viestiä 20.06.2005 klo 16:52]
    
 • Ai niin: toimittajilla on tapana tuoda omia mieltymyksiään, näkemyksiään ja sen semmoisia esille. Puolueeton toimittaja kuuluu samaan sarjaan kuin rehellinen poliitikko, lakimies tai mukava taksikuski.

  Ja jos Apple on kerran niin helvetin suosittu, miksi sen markkinaosuus on edelleen täysi mitättömyys pc-puolen tarjontaan verrattuna? On se kumma kun tuodaan vaihtoehtoisia tapoja esille niin on heti joku, jota se ei nyt oikein miellytä. Voi v*tun voi.

    
 • Yhtä lailla voisi kysyä miksi BMW ja Maybach autoja ei ole joka pojalla vaikka niitä kehutään maasta taivaisiin? Olisiko kenties hinnalla jotain tekemistä. Applen koneet kun maksavat esim. kannettavissa sen about 30% enemmän kuin vastaavat PC kannettavat. Monet katsovat hintaa kun ostavat kannettavaa (tai kodin elektroniikkaa ylipäätään). Monet jättävät jo tuossa vaiheessa Applen pois vaihtoehdoistaan. Ja miksipä maksaa enemmän jos halvemmassa PC:ssä löytyy samat ominaisuudet.

  Applessa maksetaan upeasta designista (jota ei PC:stä löydy), laadusta, käytettävyydestä ja toimivuudesta.

  Tiikeristä sen verran että http://www.winsupersite.com/ joka on perinteisesti ollut Windowsin äänitorvi, antoi Mac OS X Tiger käyttöjärjestelmälle 4/5 tähteä kun taas Windows Longhorn beta versiolle 1/5 tähteä ja mainitsi arvostelussaan kuinka Microsoftin on parannettava Windows Longhornia huomattavasti että se yltää Mac OS X Tigerin tasolle. Eli ei tuo hehkutus ole aivan hatusta vedettyä.

  [joke-k muokkasi tätä viestiä 24.06.2005 klo 17:00]
    
 • Jos katsotaan TM:n tietokonejuttuja 90-luvulla, niin olen ilahtunut, kun nyt on alettu huomioimaan applea ja mäccejä edes vähän enemmän.

  Toki ymmärrän alkuperäisen kysymyksen. Kalliin lehden sivuja menee täysin hukkaan jossain pitkässä jutussa joka ei kiinnosta ja/tai ei tue omia ajatuksia.

    
 • Macin käyttäjänä jutut ovat olleet minulle iloinen yllätys. Tigeriin siirtymistä jarruttavat jutussakin mainitut bugit.

  Mutta. Yhtäkään lehteä en ole koskaan lukenut sivusta sivuun. Hyppään aina todella lukuisien lentokonejuttujen yli, mutta silti en lähde niitä tuomitsemaan. Vaikka eivät minua kiinnostakaan.

    
 • Hommasin itse Applen pikkukoneen macminin, enko ole päivääkään katunut. Tarvitsin koneen, jolla pääsee nettiin, vaimo voi kirjoitella koulujuttuja, digikuvat napsahtavat kamerasta koneelle, langattoman nettiyhteyden avulla voi myös musiikin siirtää olkkarin stereoihin jne. Kaikki on toiminut loistavasti. Juuri päivitin tigeriin, joka sujui myös ongelmitta. Hinta oli n.1100e ilman näyttöä bluetuutti näppiksellä ja hiirellä. Ei mielestäni paljoa. Eikä ole tarvinut vaimon koneenkäytön jälkeen enään poistella viruksia ja olla kokoajan niskan takana neuvomassa.
  Macci on loistava jos ei harrasta koneella pelaamista. :grin:

    
 • No no, kylläpäs osuin arkaan paikkaan... Tuskin Apple on MAYBACH ja esim Creative on Lada, Sony BMW jne jne. Nyt puhutaan samanhintaisista laitteista jossa on aika pinenet erot. Ihmeellistä on se että noin tasavertaiset tuotteet TM testissä eivät sitä edes oikeasti ole. Tilanne ei ole myöskään "yhyyy VW voitti taas testin" vaan tämä tilanne vastaisi sitä että autotestissä Golf, Astra ja Focus saisivat tasapisteet mutta Golfista puuttuisi esim ABS jarrut ja se veisi kaksi kertaa enemmän bensaa kuin muut. Mutta toimittaja toteaa että mitäs sitä että autolla ei pääse niin pitkälle kuin muilla samalla bensamäärällä. Sekään että voittaja-autossa ei ole lukkiutumattomia jarruja ei ole huono asia jos muistaa jarruttaa varoen...

  Näinhän oli MP3 testissä, Apple syö virtaa ihan "Erkkinä" eikä soi kuin n. 10 tuntia, eikä siinä ole näyttöä ollenkaan. Creative ja Sony soivat pidempään ja niissä on laadukkaat näytöt joten nehän olivat selkeästi parempia kuin Applen kyhäelmä!

  Se että joku nörtti hinkkaa itseään iPODillaan joka päivä on mulle ihan sama. Se että arvostettu lehti joka aiemmassa MP3 testissään antaa MIINUSTA MP3 SOITTIMILLE JOSSA EI OLE NÄYTTÖÄ ja nyt jopa melkein kehuu näytöttömyyttä Applen kohdalle haiskahtaa vahvasti puolueellisuudelle Applen suuntaan. Siitäpä termi AM - Applen Maailma.

  PS. Itselläni on MAC mini. Mutta ei iPODia, eikä tule.

    
 • "Näinhän oli MP3 testissä, Apple syö virtaa ihan "Erkkinä" eikä soi kuin n. 10 tuntia, eikä siinä ole näyttöä ollenkaan. Creative ja Sony soivat pidempään ja niissä on laadukkaat näytöt joten nehän olivat selkeästi parempia kuin Applen kyhäelmä! "

  Viime vuonnas hankkimassani Applen iPod Nanossa on varsin laadukas näyttö. Sopivalla iSkin- silikoonisuojalla varustettuna ei edes altis naarmuille. Virrankulutus on ok, joskin esim iPod Minin akun kapasiteetti oli parempi. Kilpailijoilta ei edelleenkään löydy vastaavankokoista mp-soitinta.

  Myös 4 vuotta vanha iPodini toimii edelleen moitteetta, joten kyseessä on aikaansa edellä ollut loistotuote. Siihen kylläkin jouduttiin vaihtamaan akku takuuaikana, laitteen akun kapasiteetin hiipuessa alle 30min soittoajan.

  Kymmeniä Applen tuotteita hankkineen (jo 80-luvulta) voin todeta että laitteet ovat laadultaan olleet kelvollisia, joskin viime vuosina erityisesti Powerbookien laadun suhteen voisin esittää kritiikkiäkin. Onneksi Applen tuotteita huolletaan erinomaisesti esim. Tectorissa ja Officelinessa ja Apple Caren puitteissa kaikki viat on toistaiseksi korjattu ripeästi ja 2 DOA- konettakin (PPC ja Powerbook) vaihdettiin Officelinessa suoraan hyllystä uusiin.

  Nykyään suuri osa elektroniikasta kootaan Kiinassa, eikä laatu on sen myötä aina kohdallaan.

    
 • Lainaus:
  17.06.2005 klo 11:06 Fatbob kirjoitti
  Onko Apple todella niin paljon toimittajien suosiossa että juuri muusta ei kirjoiteta? Heinvuo haukkuu Microsoftin pääkirjoituksessa ja samassa lehdessä on kymmenen (10!) sivun mainos Tigeristä? Viimeisen puolen vuoden aikana Apple on saanut niin huikean näkyvyyden että TM:n uskottavuus kärsii. MP3 testin voitti laite JOSSA EI OLE NÄYTTÖÄ ollenkaan! Käsittämätöntä tänäpäivänä kun ID3 tag on loistava apu kappaleiden hallintaan. MYös iTUNES ei ole niin selkeä käyttää kun joka numerossa hehkutetaan.


  Muutama vuosi sitten Applen tuotteet olivat lehdissä hyvin vähän näkyvillä täysin syyttä. Microsoftin XP -käyttiksessä ei ole tapahtunut juuri mitään uudistumista sitten vuoden 2001, jolloin se tuli markkinoille. Applen OS X -käyttöjärjestelmää sen sijaan on kehitetty huomattavasti mittavammin ja sen kanssa pärjää huomattavasti paremmin niin peruskäyttäjä kuin expertti.

  Mielenkiinnolla kyllä odotan myös uuden Windows- käyttiksen markkinoille tuloa. Kuinka valmiina tuote saadaan markkinoille ja mitä on taas kopioitu Applelta? Viruksia ja bugeja riittänee Windows-puolella jatkossakin ja ohjelmien asennus ja käyttiksen ylläpito on todennäköisesti tulevaisuudessakin selvästi työläämpää kuin Applen tuotteita käyttävillä.

  Esim. Elgaton digiTV- tallentimet ovat loistava esimerkki siitä, miten kuluttajaelektroniikka toimii Applen laitteissa hienosti, mutta PC- koneiden digivirittimet ovat vielä karvalakkiversioiden tasolla (ei edes firewire- väyläisyyttä, tekstityksissä ongelmia ja softat hyvin keskeneräisiä).    
 • Tiesittehän että APPLELLA on sellanen käytäntö että he eivät korjaa mitään, joka on takuuvikojen ulkopuolella.

  Esimerkiksi mineulle kävi näin että minun ns. video ipodista hajosi näyttö ja soitin sitten tukeen kysäistäkseni että paljon sen korjaamien maksaa. Nainen vastasi tuesta että apple ei korjaa laitetta, koska se ei ole takuu vika.

  En tidä miten muiden laitteiden kanssa menetellään, mutta minusta on aivan käsittämätöntä että ostat lähes 400 € laitteen jota ei saa korjattua !! Joten ostat 400 € kertakäyttö laitteen joka on vielä pientä hienoa tekniikkaa ja hajoaa herkästi !! Näin menetellään jokatapauksessa KAIKKIEN Ipod laitteiden kohdalla !!

    
 • ITunes, oletusarvoineen vie hermot. Ohjelman kuuluu tehdä mitä käsketään, eikä mitä ohjelmaa sattuu huvittamaan.

  Meillä on kaksi suffelia ja itunesin softa on aivan järkeä vailla. Se sotkee molemmat soittimet joka kerta kun akku ladataan.

  Ei voisi enää ohjelmisto #&%£$!* tulla. Suunnittelin Applen tietokonettakin, enää ei kiinnosta.

  Minkä takia nämä ohjelmat tekevät itsestään mitä sattuu ja itseltä kuluu korjaamisiin hermot ja aikaa.

  Sama kuin että autosi veisi sinut oletusarvoisesti Lappiin, vaikka halusit mennä lähikauppaan. Olisi kiva joskus törmätä johonkin toimivaan. Eli ohjelmistoon joka tekee niin kuin käyttäjä haluaa.

    
 • Lainaus:
  03.04.2006 klo 18:36 Nagittaja kirjoitti
  Tiesittehän että APPLELLA on sellanen käytäntö että he eivät korjaa mitään, joka on takuuvikojen ulkopuolella.

  Esimerkiksi mineulle kävi näin että minun ns. video ipodista hajosi näyttö ja soitin sitten tukeen kysäistäkseni että paljon sen korjaamien maksaa. Nainen vastasi tuesta että apple ei korjaa laitetta, koska se ei ole takuu vika.

  En tidä miten muiden laitteiden kanssa menetellään, mutta minusta on aivan käsittämätöntä että ostat lähes 400 € laitteen jota ei saa korjattua !! Joten ostat 400 € kertakäyttö laitteen joka on vielä pientä hienoa tekniikkaa ja hajoaa herkästi !! Näin menetellään jokatapauksessa KAIKKIEN Ipod laitteiden kohdalla !!  Kommentti tulee varmaankin jälkijunassa:
  Ehkä kannattaisi kysäistä Tektorista onko heillä kokemusta näytön vaihtamisesta www.tektor.fi


  Näyttö on usein kallis varaosa näissä pikkulaitteissa (Palm, iPod jne). Sen vuoksi esim video-Ipodiin kannattaa hankkia 3 vuoden Protection Plan- takuu. Toistaiseksi molemmissa noin vuoden ikäisissä iPodeissani ei kylläkään ole ollut ongelmia. Ensimmäisen sukupolven iPodinikin toimii vielä noin viiden vuoden jälkeen. Apple vaihtoi ensimmäisenä vuonna takuuna tuohon laitteeseen akun. Laite kävi kuriirilla Hollannissa ja takuuvaihdettiin takuukorjattuun muutamassa päivässä.

    
 • iPodin yksi suuri ongelma on Apple-maailma, johon se käyttäjänsä pakottaa. Käsittääkseni voit ostaa biisejä vain Applelta ja soittaa niitä vain iPodissa ja iTunesissa. Sen sijaan muut laitteet käyttävät pääosin M$:n DRM-tekniikkaa, mikä mahdollistaa biisien ostamisen eri lähteistä ja soittamisen millä tahansa tekniikkaa tukevalla soittimella. Mielestäni tässä suhteessa MS on positoinut itsensä pitkällä aikavälillä huomattavasti paremmin markkinoille toimien mahdollistajana eikä estäjänä kuten Apple. Tietysti Apple on tähän asti pärjännyt parhaiten brändillään ja pitkäjännitteisellä hyvällä designillä.

  Itsekään en iTunesin satunnaiskäyttäjänä tajua softan logiikkaa. Erityisen hankalaa oli toistaa verkosta löytyvää m3u-pohjaista soittolistaa. Itse arvostan eniten Applen designia (pöydällä on vuosituhannen vaihteen Cube soittimena, ja on mielestäni kaunein tietokone koskaan :-). Satunnaisena OS X:n käyttäjänä ko. käyttis ei tunnu mitenkään ihmeellisen käytettävältä (tietysti jos osaisi kaikki niksit asia voisi olla toisin).

    
 • Lainaus:
  23.06.2005 klo 02:18 joke-k kirjoitti
  Yhtä lailla voisi kysyä miksi BMW ja Maybach autoja ei ole joka pojalla vaikka niitä kehutään maasta taivaisiin? Olisiko kenties hinnalla jotain tekemistä. Applen koneet kun maksavat esim. kannettavissa sen about 30% enemmän kuin vastaavat PC kannettavat. Monet katsovat hintaa kun ostavat kannettavaa (tai kodin elektroniikkaa ylipäätään). Monet jättävät jo tuossa vaiheessa Applen pois vaihtoehdoistaan. Ja miksipä maksaa enemmän jos halvemmassa PC:ssä löytyy samat ominaisuudet.

  Applessa maksetaan upeasta designista (jota ei PC:stä löydy), laadusta, käytettävyydestä ja toimivuudesta.

  .  Kylläpä on taloustietämys jäänyt puutteelliseksi. Itse siirryin Applen tietokoneeseen paitsi näiden hyvien vakaus, design, laatu, käytettävyys, tietorurva...
  ominaisuuksien lisäksi myös taloudellisin perustein.

  PC koneisiin täytyy maksaa tietoturvalisenssejä kymmeniä euroja vuodessa, Applessa ei. Tietourva-asioilla ei tarvitse päätään vaivata (tälläkin on oma arvonsa).
  Applehan haukkuu jo muutamassa vuodessa hintansa PC:lle, kun nämä tietoturvamaksut jäävät pois. Eikä pidä unohtaa Applen kattavaa vakio-ohjelmistoa, joka tulee samaan hintaan koneen mukana.

  [Sinuhe muokkasi tätä viestiä 11.12.2006 klo 19:46]
    
 • Olen juuri ostamassa työkäyttöön uutta läppäriä ja samalla vähän kartoittelin hintoja ja saatoin ilolla huomata, että Macbook pro on hinnaltaan erittäin linjassa muiden läppäreiden kanssa. Muistia on vakiona pari gigaa, prossuna on on 2,33ghz C2D. Markkinoiden nopeimpia läppäreitä, eikä yhtään vastaavaa pctä kalliimpi. Ja nämä siis ikänsä pc-ympäristössä työskennelleen ajatuksia.

    
 • Windows Vistaan on näköjään kopioitu useita Applen Tiger- käyttiksen ominaisuuksia, mutta eipä Vistasta ole vastusta OS X:lle vieläkään. Aika keskeneräinen tuote tuo Vista näyttää olevan. Applen käyttöjärjestelmäversiot ovat useimmiten olleet huomattavasti valmiimpia heti markkinoille saapuessaan. Saa nähdä miten käy keväällä julkistettavan OS X 10.5- käyttiksen suhteen.

    
 • Suomalaiset ATK-lehdet ottavat lähes kiitettävästi mukaan Applen tuotteita tuotevertailuihin. Testaajien kannattaisi asentaa myös Windows XP tai -Vista Macciin ja vertailla vaikka Macbook Pron ja vastaavien PC-koneiden suorituskykyä. Vai onko tällaisia testejä näkynyt Tekniikan Maailmassa tai atk-lehdissä?

    
 • No jopas on herneitä sattunut neniin. Kannattaa iPodin ollessa kytkettynä iTunesiin käydä säätämässä mihinkä kansioihin laite synkataan (samoin tarvittaessa valokuvien kanssa) tai jätetäänkö koko synkronointi pois. Ainakin kuulostaa siltä ettei hommaan ole perehdytty lainkaan. Asian hoitaminen ei ohjekirjoja vaadi.
  Käyttöjärjestelmästä voin vaan todeta että Powerbook - Tiikeri yhdistelmän kanssa hermo lepää. Ukoiset kovalevyt ovat FW800:lla kiinni ja kaikki muu pelaa langattomasti sekä helposti. Kaikki muu=tulostus, musiikki, internet, näppis, hiiri. Bluetoothin kanssa ei tarvi tingeltangeleita runkoon lisäillä. Näin mulla on kaikki kaksi USB paikkaa vapaina.
  Mulle riittää virus- ja järjestelmäongelmat töissä. Kotiin en niitä kaipaa.
  Käyttöjärjestelmien teknistä edistyksellisyyttä voi verrata vaikka tarkistamalla rautavaatimukset. OS-X on tiivistä huolella tehtyä koodia joka pyörii vaikka G3-prosessorilla. Mitähän Vista sanoisi vanhoista Pentium-prosessoreista 256MB muistin kanssa?

    
 • Onhan tuo vaikuttanut siltä että Applea hiukan ylistetään. Olen tietokoneella noin 3h päivässä joten tehokoneen haluaisin. Apple on kaalliimpi joten en harkitse sitä. PC:n tietysti ostan. Applea ylistetään TM:n vertailuissa ja se ottaa melkein poikkeuksetta voiton. En tiedä onko esim. HP ja Acer niin huonoja, aina peräpäässä vertailuissa. Itselläni on Acerin läppäri on toiminut hyvin varustettu XP:llä. Onkohan Apple aivan hintansa väärti. Ja voitte arvailla kuinka nuori olen. Sen ehkä huomaa tekstistä Olen 9v. Hehheh! :smile:

    
 • Applella on varmaankin hyviä tuotteita, mutta niissä ärsyttää niiden sidonnaisuus tiettyihin ohjelmiin. Esim. iPod on melko tiukasti sidottu iTunesiin. On toki muitakin hallintaohjelmia saatavilla. Mutaa minä, kuten ei moni muukaan, en kelpuuta soittimekseni mitään muita kuin sellaiset joita voi hallita Windowsin resurssienhallinnalla. Soitinta on pystyttävä hallitsemaan miltä tahansa pc-koneelta kuten mitä tahansa muutakin ulkoista asemaa.  Tietokonepuolella Apple on jo hiukan hellittänyt tiukkaa, hölmöä linjaansa Intel-pohjaisten koneiden myötä (ja hieman jo aiemminkin). Niissähän voi kait melko vaivattomasti ajaa laajaa skaalaa Windows-ohjelmia. Mikähän olisi nykytilanne, jos Apple ei olisi kotitietokoneaikojan alussa tiukasti varjellut koneidensa ja käyttöjärjestelmiensä pystymistä omissa käsissä? Olisiko Apple-perustaiset koneet maailamanvaltiaita Microsoft-pohjaisten sijasta?

    
 • Rape:

  Applella on varmaankin hyviä tuotteita, mutta niissä ärsyttää niiden sidonnaisuus tiettyihin ohjelmiin. Esim. iPod on melko tiukasti sidottu iTunesiin. On toki muitakin hallintaohjelmia saatavilla. Mutaa minä, kuten ei moni muukaan, en kelpuuta soittimekseni mitään muita kuin sellaiset joita voi hallita Windowsin resurssienhallinnalla. Soitinta on pystyttävä hallitsemaan miltä tahansa pc-koneelta kuten mitä tahansa muutakin ulkoista asemaa.
  Sopivilla apuohjelmilla iPodista voi siirtyy musiikkia vaivattomasti tietokoneeseen ilman iTunesin rajoitteita. iPhone toimii myös hyvin iPod- käytössä, jos laitteen muistikapasiteetti vaan riittää. Saas nähdä milloin iPhone tulee Suomeen myyntiin. Nythän iPhonea ei löydy juuri miltään Applen hyväksymältä jälleenmyyjältä esim. USA:ssakaan. 3G-iPhonet tulevat varmaankin myyntiin kesä-heinäkuussa, mutta kukaan ei tiedä tarkkaa ajankohtaa.    
 • Macbook Pro 17" on loistava kannettava. Erinomainen näyttö ja tehokas prosessori. Ehkä olisi voinut tilata anti -glare- näytöllisen mallin (toimitusaika noin 1 kk jälleenmyyjäliikkeen tilaamana), mutta kyllä glossyynkin on tottunut. Kaikki tarpeelliset ohjelmat löytyvät os X- ohjelmien laajasta valikoimasta ja 3GS-iPhone täydentää myös MBP:ta mobiilikäytössä sillä iPhone toimii erinomaisesti 3G- modeemina Soneran max. 3.6 megan datatehoplus- liittymässä siellä missä 3G on tarjolla.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit