Xsara käynnistyksenesto?

6 kommenttia

Onkohan Xsarassa rekisteröity tammikuussa -98, käynnistyksesesto? Sehän tuli pakolliseksi kait loppuvuodesta -98. Ostimme vaimolle Xsaran ja mukana tuli yksi avain keskuslukituksen kaukosäädöllä ja yksi huoltoavain. Kojelaudassa ei ole mitään vilkkuvaloa auton seisoessa, kertoisiko se että käynnistyksenestoa ei ole?

Nyt olen teettämässä varsinaisella avaimelle vara-avainta ja tuumailen pitääkö hakea Veholta vaiko halvemmalla pikasuutarilta.

Onko kenelläkään kokemusta mitä maksaa kaukosäädinavain Veholla, tai sitten avain ilman kaukoa?

  
 • Veikkaisinpa, että ajonesto on, mutta vilkkuvaloa ei, ainakaan saman konsernin saman ikäisissä Peugeoteissa ei ollut.

  Mitä muuten tarkoitat "huoltoavaimella"? Vertaan taas Peugeotiin, jossa tuo toinenkin avain on ihan tavallinen avain, kauko-ohjain vain puuttuu. Mitään erityistä huoltoavainta ei ole, sen sijaan auton mukana tulee Ässä-arvan kaltaisella raaputuspinnalla varustettu koodikortti, jota tarvittaneen uusien avainten koodauksessa. Tosin maahantuojalla voi tuo koodi olla tallessa muutenkin.  [Jube muokkasi tätä viestiä 25.04.2005 klo 23:17]
    
 • Huoltoavain on avain, jolla pääsee kaikkialle muualle, paitsi ei takakonttiin. Jos lukitsee takapenkin selkänojat ja laittaa takakontin "takalukkoon", ei keskuslukituskaan aukaise konttia, eikä tällä huoltoavaimella pääse sinne. En tiedä onko ko. avaimella sen virallisempaa nimeä, mutta idea on että takakonttiin voi jättää tavaroita kun luovuttaa auton esim. huoltoon. Aika yleisesti käytössä.

    
 • Kyllä Xsarassa on käynnistyksenesto ja kojelaudassa myös vilkkuvalo, joka sijaitsee hätävilkkukatkaisimessa. Valo vilkkuu tosin aika himmeänä ja on päivänvalossa vaikea erottaa.
  -Voihan sulla olla juuri tämän vilkun pikku polttimokin tietty palanut.

    
 • Lainaus:
  26.04.2005 klo 07:40 Rape kirjoitti
  Huoltoavain on avain, jolla pääsee kaikkialle muualle, paitsi ei takakonttiin. Jos lukitsee takapenkin selkänojat ja laittaa takakontin "takalukkoon", ei keskuslukituskaan aukaise konttia, eikä tällä huoltoavaimella pääse sinne. En tiedä onko ko. avaimella sen virallisempaa nimeä, mutta idea on että takakonttiin voi jättää tavaroita kun luovuttaa auton esim. huoltoon. Aika yleisesti käytössä.


  Joo, huoltoavaimen idea on kyllä tuttu. Näin oli jo Fiat Tipossakin v. 1989. Tosin Fiat oli tästä konseptista luopunut jo Mareaan mennessä v. 1997.

  Oletinpa vain, että PSA olisi käyttänyt samanlaista avainratkaisua molemmissa merkeissään, mutta ilmeisesti näin ei sitten ollutkaan.

    
 • Vehon mukaan ajonesto on.
  Avain ilman kaukosäätöä on 52€ ja kaken kera 147,20€ Joten vara-avaimeksi saa kelvata ilman kakea.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit