Renault 1.5 dieselin automaattilaatikko

7 kommenttia

Olisiko kenelläkään käyttökokemuksia Renault Scenic 1.5 dieselissä käytetystä automaattilaatikosta? Näitä autoja on näkynyt taksissakin ainakin Tampereella. Millainen auto on ajaa, kestääkö laatikko?

  
 • Renaultille kaksoiskytkin vaihteiston valmistaa ilmeisesti Getrag ja se taitaa olla myös aika lähellä Fordin ja Volvon Powershiftia. VAG-konsernille vaihteistot tekee joku muu firma (ei kiinnostanut tutkia, että mik&#228:wink:.  http://www.renault.com/en/innovation/gamme-mecanique/pages/transmission-dct.aspx

    
 • Kiitos autotohtorille vastauksesta, linkkikin oli valaiseva. Vanha mytologia kertoo, että automaattivaihteisia pitää vähän varoa, korjaukset ovat kalliita ja alan asiantuntijat vaikeasti lähestyttäviä salatieteilijöitä. VAG:in vaihteistoja on ruodittu kyllästymiseen asti, mutta muista näkee vähän tekstejä. Onkohan se merkki siitä, että ne toimivat ja toimivat vähin äänin?

    
 • Ei ole kuullut juurikaan kestävyydestä huonoa, kaikkihan ne sanoo tietenkin että "on ihan mukava", mutta nuo olen jättännyt omaan arvoonsa, automaatilla varustetuilla autoilla siirrytään vain A:sta B:hen enkä sellaisilta henkilöiltä odotakkaan mitään syviä analyysejä ajettavuudesta tms.

  _________________________
  http://batracer.com/-1FrontPage.htm?XqI
    
 • Ymmärrän DaViegan kommentin oikein hyvin. Olen itse aina pitänyt vaihdekepistä. Oikeastaan on tylsä ajaa tiellä, jolla ei tarvitse vaihtaa. Olen itse asiassa maanikko: polkupyörälläkin ajaessani vaihdan koko ajan; on kiva arvioida tilannetta ja laittaa sopivaa päälle ( vähän kuin juhliin).  Vaimollani on ilmennyt käsisairaus, joka vaikeuttaa kepin käyttöä. Pakko etsiä automaattivaihteinen. Niin, mistä siis odottaa analyyttistä kommenttia? Pitääkö siirtyä invalidiliiton sivuille?

    
 • http://renaultkeskustelu.net/foorumi/index.php?topic=6947.0

  Tuolla on pientä keskustelua EDC-vaihteistosta. Ei muuta kuin rekisteröitymään foorumille ja kyselemään sieltä lisää niin saa varmaan enemmän kokemuksia kuin täältä kautta.

    
 • Kiitos Kopos, hyvä vinkki!

    
 • Itse pidän enemmän tuosta 6-vaihteisesta EDC:stä kuin aiemmasta 4-vaihteisesta momentinmuuntimella varustetusta. Autonahan Megane on pärjännyt TM-vertailuissa, eli jos luottaa lehden näkemykseen niin bensakoneella se oli 5-ovisissa paras ja farmarina kakkosena.  Päivä- /huomiovalojen osalta joutuu maksamaan niiden aktivoinnista, eli niiden käyttö oli maahantuojan toimesta estetty (keskustelujen mukaan myös Ruotsissa ). Toisaalta positiivinen yllätys että sellaiset oli, vaikkei ollutkaan LED-toteutuksena.  Talvirenkaat olivat 15-tuumaiset, eli nastarenkaiden vaihto kitkarenkaisiin ei maksanut läheskään niin paljoa kuin 16-tuumaisina maksaisi. Oli kiva taas kokeilla ennen / jälkeen nasta /kitka ja todeta iso ero melussa, mutta ajamisessa eroa ei ollut.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit