Roiskeläppien turhuus

14 kommenttia

Oletko kokenut roiskeläpät turhaksi? Viranomaiset ovat näin tehneet, mutta miten on itsesi laita? Koetko läpättömän edellä ajavan terrorisoivan näkemistäsi, eli hänestä olisi syytä päästä ohitse mahdollisimman pian?

Itse satsasin aikanaan läppiin extraa, jotta takana ajavan elämä olisi helpompaa.

  
 • No ei ne oo missään autossa turhat, kun autot edelleenkin tuppaavat ruostua. Ja siellä roiskeläpät on parhaimmillaan missä kura/kivisuihku on voimakkain- yllättäen sieltä ruostuminenkin alkaa. Ikäänkuin bonuksena on myös tuo takana tulevan parantunut näkyvyys.

    
 • Kyllä jonkinlaiset lyhyet läpät olisivat tarpeen, varsinkin lyhytperäisissä autoissa, joissa takapyörät ovat ihan takakulmissa. Kura/vesikelillä niistä nousee korkealle kurasuihkut takanatulijan harmiksi. Sitten jos sieltä renkaan kuviosta sattuu kivi irtoamaan, niin ilman roiskeläppiä on paljon suurempi mahdollisuus, että se kivi löytää tiensä takanatulijan tuulilasiin.

  On nistä sitten tietysti hyötyä myös roiskelälliselle autolle itselleenkin, ei ole kville/hiekalla altista pintaa ihan heti pyörän takana.

    
 • Hyödyllisiä! :sunglasses:

    
 • Sanotaan näin että periaatteessa paskat nakkaan takana-olijoille. Jos niitten fönään jotain ropisee vaikka nyt 80kmh vauhdissa, ovat liian lähellä, ja se käy v***tuttaa muakin. Tietty jossain ohi-tilanteessa jokainen saattaa ajautua perstuntumaan ainakin hetkeks eikä siinä mitään. Mut se roikkuminen siellä pistää jotenki ahdistaa. Mutta omassa vimpaimessa on kuraläpät koska kyllä ne jotain suojaa antaa vaikka ei sit jonkun mielestä oliskaan kovin "coolit" ulkonäöltään. En pidä turhina.

    
 • Kyllähän se harmittaa, kun viime talvena meni tuulilasi vaihtoon läpättömän auton vuoksi. Ajoi moottoritiellä ohi ja palasi oikealle kaistalle 15m autoni eteen. Samassa linkosi kiven/nastan tuulilasiini.

  Jälkikäteen harmittaa, etten ottanut kaveria puhutteluun.

    
 • Tuulilasi-lehden kestotestissä olleelle Focukselle olivat hiekka- ja kivisuihkut tehneet pahaa jälkeä, peltipinta oli kulunut paikoitellen maalittomaksi - 30 000 km ajon jälkeen!!! Roiskeläpät sekä eteen että taakse olisivat pelastaneet paljon, mutta itse laittaisin vielä kiveniskuteipit takalokasuojien etuosaan, koska takalokasuojien reuna on selvästi ulompana kuin esim. takaovet. Myös kynnyslistan takaosaan laittaisin ao. teippiä. Tämänhän olisi voitu tehdä jo tehtaalla - tai maahantuojalla - mutta heillä ei näytä olevan kiinnostusta ao. asioihin.

    
 • Kröhömmm...Ei ole mitään varmuutta että läpät olisi estäneet kiveä/nastaa sinkoutumasta tuulilasiin ohitustilanteessa!

  Tod.näköisyys ehkä pienempi jos ne läpättimet on mutta ei se sitä riskiä poista.

  Jos joku ottais meikän puhutteluun moisessa tilanteessa ja kun mulla on kitkat alla niin takaan että puhuttelusta tulis vähintään mielenkiintonen. Eipä sillä, pyrin aina mahd. ohituksessa jättämään kunnon välin ohitettavaan ettei ko. tragediaa tapahtuisi, koska se muuten pistää vituttaa ihan sopivasti, tapahtunut kerran.

    
 • Lainaus:
  21.03.2007 klo 18:22 J100 kirjoitti
  Kröhömmm...Ei ole mitään varmuutta että läpät olisi estäneet kiveä/nastaa sinkoutumasta tuulilasiin ohitustilanteessa!

  Tod.näköisyys ehkä pienempi jos ne läpättimet on mutta ei se sitä riskiä poista.

  Jos joku ottais meikän puhutteluun moisessa tilanteessa ja kun mulla on kitkat alla niin takaan että puhuttelusta tulis vähintään mielenkiintonen. Eipä sillä, pyrin aina mahd. ohituksessa jättämään kunnon välin ohitettavaan ettei ko. tragediaa tapahtuisi, koska se muuten pistää vituttaa ihan sopivasti, tapahtunut kerran.

  Jep. Mikään ei ole varmaa, mutta kyllä ne läpät tosiaan sitä riskiä pienentää.

  Kitkat eivät sinällään vaikuta tilanteeseen, kivet yms roskat lentävät niiden vaikutuksesta ihan yhtälailla.

  Sinälläänhän tuo "puhuttelu" olisi ollut paikallaan pelkästään tuon idioottimaisen koukkauksen takia. Tilaa oli kuitenkin ihan riittävästi (ei liittymiä, tai muita autoja lähellä).

    
 • Joo totta. Renkaiden uriin tarttuu kaikenlaista kilkettä ja ne kyl tarvittaessa tekee samaa tuhoa kun irtilähtevä nasta. Ja näin on että esim märällä motarilla tilanteessa jossa vasen kaista täysin vapaa ja itte siinä oikealla paahtaa ja yrittää tätä turvaväliä, tai enemmänkin mukavuusväliä pitää edellä-ajavaan, niin joku ääliö aina ohittaessaan käy siinä oikealla koukkaamassa siihen väliin vaikka aivan hyvin vois ajaa suoraan seuraavankin ohi ja reilusti koska ei takaa kukaan tietähaluava edes lähesty. Sellasessa tilanteessa itelläkin tuli joku papana fönään ja se siitä. Teki tod. mieli ottaa tyyppi puhutteluun, mutta mitäs siinä voi muuta kun jäähdyttäytyä lausumalla valikoiman yleispäteviä kirosanoja.

    
 • Kyllähän nasta napsahtaa ja tekee usein pienen jäljen mutta ei se lasia riko, mutta kivi rikkoo joskus! :sunglasses:

    
 • "Kyllähän nasta napsahtaa ja tekee usein pienen jäljen mutta ei se lasia riko"

  Asiasta hieman toista mieltä, eli rikkoo niin sattuessaan kuten kivikin! Ominaispainoltaan nasta vastaa melkoista sorajärkälettä.

    
 • Vai puhutteluun pitäisi ohittajat ottaa??? Poliisi hoitaa liikenteen valvonnan ja ketä hyödyttää tuollainen puhuttelu?? Voi alkaa poski tummumaan pahimmassa tapauksessa jos joku urpo tulee höpöttämään ohituksesta. Tärkeintä on pyrkiä ohittamaan niin ettei siihen eteen tarvitse ihan heti tulla, mutta joskus voi olla tilanteita että se ei onnistu.

  Roiskeläpät siis jos palataan aiheeseen, pitäisi minun mielestäni laittaa taas pakollisiksi, mutta kuka sitten kasvattaa tuulilasi-, maalaus- ja ruosteenestobusinesta??

  Sitä paitsi nykyään ne roiskeläpätkin voisivat olla jotain ihan muuta kuin ne 70-80-luvun suorat paksut kumilätkät.

  Takaisin vain.

    
 • Totta se, et eipä puhuttelu enää ketään siin vaiheessa hyödytä ku ikkunassa on jo reikä. Mut siinä kohtaa tekis mieli ottaa "puhutteluun". Itellä sen verran hinnakkaat kokemukset poskentummuttamisista että uusi tuuulilasi on edukas, eikä sellaseen hölmöilyyn enää aleta. Mutta puhutella tekis meli, vaikka jälkeenpäin sitten kun jäähtyneenä asiaa aattelee, niin paskaa flaksia se vaan että just sellanen urpo osui kohdalle. Oltava pahoillaan vaan sen vanhempien puolesta ja elämä jatkuu.

    
 • No sen takiahan näitä väkivaltalajeja harrastetaan 5 kertaa viikossa, ettei rattiääliöt pääse keulimaan! :tongue:

  Nojoo. Eihän noilla puhutteluilla mitään voita, nulkki kuitenkin ottaa rekkarin ylös ja käy yöllä rikkomassa ikkunat. Harmittaa vain tuollainen totaalinen välinpitämättömyys muita tielläliikkujia kohtaan. Poliisit eivät kuitenkaan joka paikkaan ehdi. Valitettavasti ja onneksi, riippuu aina vähän tilanteesta.. :wink:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit