Muuttuvatko millit?

3 kommenttia

Ajat nastattomilla talvirenkailla. Urasyvyyden on oltava vähintään 3 mm talvella. Miten käy kesällä, mikäli et vaihda talvirenkaita pois, ja niiden kuluneisuus on heinäkuussa vaikka 2mm. Käyvät kesärenkaiksi? Kesärenkaat taisi olla sakkorenkaat alle 1,6 mm. Jos jonkun talvipinnat onkin 2,5 mm, niin muuttuvat laillisiksi 1.3. alkaen, jolloin jo saa ajaa kesärenkailla?

Tämä nyt on teoreettista saivartelua, kysyn silti menikö näin?

  
 • Oma arvaukseni on, että millit muuttuvat. Kesärenkaiksi kelpaavat nastattomat talvirenkaat, jolloin niitä koskevat kesärenkaiden säännöt. Talvirenkaita koskevat säännöt on laadittu talviaikaa silmälläpitäen, joten ei olisi järkevää noudattaa tietyissä olosuhteissa toisten olosuhteiden edellyttämiä sääntöjä. Sumuvalokeskusteluissa tämä asia on tullut ilmi useaan otteeseen. Sumuvaloista ei ole hyötyä olosuhteissa, joissa sumuvaloja ei ole tarkoitettu käytettäväksi.

  Aika, jolloin voi käyttää sekä kesä, että talvirenkaita, onkin tulkinnanvarainen. Ahdasmielinen virkamies voisi silloin ymmärtää asian autoilijan kannalta epäedullisesti (mitä epäedullinen sitten tässä yhteydessä tarkoittaakaan).

  On totta, että tämä on saivartelua, varsin teoreettisella tasolla. Itse hylkään talvirenkaat 5 ja kesärenkaat 4 mm kohdalla. Enää en kelpuuta edes keväällä vanhoja talvirenkaita. Yhden kesän kokemukset riittivät minulle.

    
 • Lainaus:
  13.01.2005 klo 07:22 Herbert kirjoitti
  Aika, jolloin voi käyttää sekä kesä, että talvirenkaita, onkin tulkinnanvarainen. Ahdasmielinen virkamies voisi silloin ymmärtää asian autoilijan kannalta epäedullisesti (mitä epäedullinen sitten tässä yhteydessä tarkoittaakaan).


  Ei renkaiden käytössä ole mielestäni mitään tulkinnanvaraisuutta. Kesärenkaita saa käyttää maaliskuun alusta marraskuun loppuun, 1,6 mm pintaa riittää poliisille. Talvirenkaita saa käyttää ympäri vuoden, mutta niitä on pakko käyttää joulukuun alusta helmikuun loppuun. Tämän kolmen kuukauden aikana on pintaa käsitykseni mukaan oltava 3 mm, muuna aikana vuodesta riittää 1,6 mm.

  Nastarenkaita taas saa käyttää marraskuun alusta pääsiäiseen. Niissä on ilmeisesti oltava pintaa vähintään 3 mm myös varsinaisen talvirenkaiden pakollisen käyttöajan ulkopuolella.

    
 • Jos millit on alle 3, nehän on tietty silloin nastoitetut kesärenkaat!
  :sunglasses:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit