Kestävät renkaat?

6 kommenttia

Onko kenelläkään tietoa, mikä rengas kestäisi painavahkossa autossa (MB 320 cdi farmari) hyvin kilometrejä? Nykyiset renkaat Kleber 215/55/16 tuntuvat kuluvan huomattavan nopeasti. Olen ajanut niillä noin 15 000km ja varsinkin eturenkaat ovat jo vaihtokunnossa. Ne ovat kyllä kuluneet tasaisesti, joten paineet ja kulmat ovat todennäköisesti oikeat. Ajotyylini on varmasti jopa "normaalia" rauhallisempi. Kyseessä ovat siis kesärenkaat.

  
 • http://plaza.fi/moottori/testit/renkaiden-kestavyystesti  Testi taisi olla saksalaisten tekemä, mikäli oikein muistan. Conti Premium Contact ei ainakaan tunnu kilometrejä kestävän kevyessäkään autossa joten sitä ei ainakaan pysty suosittelemaan. Renkaiden kovuuslukemistakin oli joku taannoin koonnut taulukonkin, mutta eipä sitä nyt pienellä hakemisella löytynyt.  Edit: Alkuperäinen testi lienee ADAC:n tekemä Sommerreifentest 2008:

  http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/default.asp?id=913&location=2_Tests  Uusimmassa ADAC:n testissä 205/55R16 -kokoluokan renkaista parhaat kulutus- ja kestävyysosiossa ovat Michelin Primacy HP ja Goodyear Optigrip.

    
 • Hitto. Tuohan on kaikessa yksinkertaisuudessaan huomattavasti parempi rengastesti kuin mikään TM:n testi. Tuohon vaan kun saisi vielä rengasmelutiedon näkyviin niin siinä olisi erinomainen informaatio kuluttajalle ostovalintaan.  Tuon testin perusteella Michelin Energy saver näyttää ylivoimaiselta valinnalta.

    
 • Siltä näyttää. Michelinistä voi tuon mukaan maksaa huoletta hiukan enemmän kuin muista, silti se on edullisin.  0,2 litran kulutusero 30000 km matkalla tekee nykyisillä bensanhinnoilla n. 80 e. Jos kulutuskestävyys on vaikka 30% parempi kuin vertailurengas, on sen hinta jo yli 100 e. Yhteensä n. 200 e.  Rengassarjojen hintaerot normaaleissa kokoluokissa ja ns. hyvissä merkeissä lienee 50-100 e.  Vielä kun näkisi alkuperäisen testin, voisi arvioida sen pätevyyttä.

    
 • laittaa hieman pienemmän nopeusluokan renkaat koska ei välttämättä suomessa tarvitse jotain v-luokkaa...  ennen ainakin oli sääntö että mitä nopeampi rengas luokitus niin nopeampi kuluminen...

    
 • Viime aikojen Michelineistä on itselläni hyvät kokemukset niin talvi- kuin kesärenkainakin. Nykyisillä Primacy Hp:illä on ajettu n. 50.000 km ja vielä on 3mm jäljellä. Keväällä pitäisi siis uudet hankkia, taitaa olla saman merkkiset. Kestävimmät renkaat mitä muistan itselläni olleen.

    
 • Meillä kesti aikoinaan Misukat 11 talvea (aikaisempi omistaja 3 ja me 8) ja kesän päälle (tosin nastat poistettuna) ja oli pintaa vieläkin yli 5mm, mutta ei viitsinyt enää uudelleen nastoittaa joten ostin uudet, tietenkin Misukat, jotka meni vaihdossa "uudenveroisina"! :tongue:

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit