Xenonit

7 kommenttia

Miksei katsastaja hyväksy xenonvaloja, jotka on asennettu halogeeniumpioihin. Reflektorit ja automaattinen korkeudensäätö on asennettu merkkikorjaamolla.

  
 • Oisko jotain tekemistä laillisuuden kanssa?  Edellytykset xenon-ajovalojen asennukselle on se että automalliin löytyy E-hyväksytyt xenon-valoille tarkoitetut ajovaloumpiot jotka on vaihdettu alkuperäisten umpioiden tilalle.  Xenonpolttimoille tarkoitetusta umpiosta löytyy merkintä DC (lähi), DR (kauko) tai DCR (lähi- ja kaukovalaisin). Lisäksi ajovaloille on oltava pesulaite ja käsikäyttöinen tai tietystä vuosimallista lähtien automaattinen valojen korkeudensäätö.

    
 • Heh, mihin autoon asennutit ja kuinka paljon maksoit? :smile:  Vähänpä ne siellä "merkkikorjaamolla" asioista tietävät...

    
 • Ja nyt sitten koko stoori rööriroopelta, tuohan on jo ideana täysin absurdi ruveta varustamaan autoa "laillisilla jälkiasennusxenoneilla".

  _________________________
  http://batracer.com/-1FrontPage.htm?XqI
    
 • Muistan jonkin (jenkki)auton halogeenivalojen umpioissa olleen E-hyväksynnän myös xenoneille, mutta äärimmäisen harvinaista se on.

    
 • Auto on tuotu saksasta näillä valoilla. Huoltohistoriassa tämä muutos näkyy auomerkin maahantuojan selvityksen mukaan, joten olettaisin että muutos on tehty asianmukaisesti. Auto on katsastettu saksassa näillä valoilla useampaan kertaan, ja maahantuotaessa myös suomessa. Siinä tarina.

    
 • Löytyykö niistä umpioista hyväksyntää xenon-polttimoille eli noita FARwd:n luettelemia merkintäjä? Jos ei löydy, niin syy hylkäykseen on siinä. Ja kai se katsastusmies on myös ilmoittanut syyn, mikseivät ne xenonit kelpaa.

    
 • Kylä markkinoilta on ainakin ennen löytynyt halogeenipolttimoille tarkoitettuja tarvikeumpioita mistä löytyi tuo DC merkintä eli lähivalot pystyi vaihtaa xenoneiksi. Umpiot olivat ns. projektori mallia.  Ilmeisesti sinun umpioissasi ei kyseistä merkintää löydy ja nyt sinulla kävi katsastuksessa huono tuuri, kun sattuivat sen huomaamaan.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit