Anteeksipyyntö TM:n päätoimittajalta

15 kommenttia

Koska Tekniikan Maailman periaatteisiin kuuluu, että TM:n toimittajat eivät osallistu keskustelupalstojen sanailuun välitänkin tässä päätoimittaja Velimatti Honkasen anteeksipyynnön kaikille lukijoille:" Pyydän nöyrimmästi anteeksi ja pahoittelen epähuomiossa TM 22/2013 sivulla 40 olevaa virhettämme. Olemme huolimattomuuttamme ja osaamattomuuttamme kirjoittaneet taulukoihin " Polttoainekulut eri ajomäärillä" sekä "Vuosikustannukset eri ajomäärillä" ordinaattaan €/km. Tarkoituksenamme oli kertoa kokonaiskustannukset vuodessa eli €/a. Passatin vuosikustannus EF Bensiini TM yhdistetty on siis 18 000€.""Tämä on ainoa virhe mitä olemme koskaan tehneet lehden 60 vuotisen toimituksen aikana ja lupaamme olla tekemättä toista virhettä enää koskaan."  
 • Pääkirjoituksen mukaan ilmasto lämpenisi. Näin ei kuitenkaan ole viimeiseen 15 vuoteen tapahtunut. Myöskään säätilan ääri-ilmiöiden lisääntymisestä ei ainakaan Suomessa ole näyttöä. Ympäristöministeriön propagandaa ei pureskelematta kannata uskoa.  http://yle.fi/uutiset/ymparistoministeri_niinisto_ymparistoasioista_toimin_tieteen_pohjalta_en_keksi_totuuksia/6754062

    
 • Herbert:

  Pääkirjoituksen mukaan ilmasto lämpenisi. Näin ei kuitenkaan ole viimeiseen 15 vuoteen tapahtunut.
  Ilmasto voi lämmetä vaikka toisinaan olisikin pitkän aikavälin muutoksesta poikkeavia kausia.

    
 • Herbert:

  Pääkirjoituksen mukaan ilmasto lämpenisi. Näin ei kuitenkaan ole viimeiseen 15 vuoteen tapahtunut.
  On tarkoituksehakuista ottaa lähtökohdaksi vuosi 1998, joka oli erittäin voimakas El Nino-vuosi. Se sai tilapäisesti suuren määrän lämpöä siirtymään merestä ilmakehään.  http://www.drroyspencer.com/wp-content/uploads/UAH_LT_1979_thru_October_2013_v5.6.png  Siten saadaan illuusio, ettei olisi lämmennyt viimeiseen 15 vuoteen. Toisaalta nähdään, että on lämmennyt selvästi viimeiseen 16 tai 14 vuoteen.

    
 • kuruma:


  On tarkoituksehakuista ottaa lähtökohdaksi vuosi 1998, joka oli erittäin voimakas El Nino-vuosi. Se sai tilapäisesti suuren määrän lämpöä siirtymään merestä ilmakehään.

  http://www.drroyspencer.com/wp-content/uploads/UAH_LT_1979_thru_October_2013_v5.6.png
  Kiitokset tuosta käyrästä. Herbertin argumentti on näköjään vieläkin räikeämmin väritetty kuin odotin. Luulin, että olisi ollut 15 vuotta tasaista, mutta Herberthän käyttää sumeilematta varianssin ääripäätä perusteenaan. Vähän sama kun väittäisi yhden lottovoittajan perusteella, että lottokuponki on erittäin tuottoisa sijoitus.

    
 • Eipä kestä. Käyrää ylläpitää Dr. Roy Spencer, joka on myös ilmastoskeptikko.

    
 • NHB:

  Herbertin argumentti on näköjään vieläkin räikeämmin väritetty kuin odotin. Luulin, että olisi ollut 15 vuotta tasaista, mutta Herberthän käyttää sumeilematta varianssin ääripäätä perusteenaan.
  Koska luulosi lämpötilakehityksestä osoittautui täysin huuhaaksi, kannattaa olla varovainen muidenkin luulojen paljastamisen suhteen. Varsinkin, kun tekee niiden perusteella johtopäätöksiä.

    
 • kuruma:

  Eipä kestä. Käyrää ylläpitää Dr. Roy Spencer, joka on myös ilmastoskeptikko.
  Minä en tuota käyrää tänne linkittänyt, joten sinä varmaan osaat kertoa, pitääkö se paikkaansa.

    
 • Herbert:

  Minä en tuota käyrää tänne linkittänyt, joten sinä varmaan osaat kertoa, pitääkö se paikkaansa.
  Luotan siihen enemmän kuin muihin.  Syitä:  1. Mittaa koko maapallon

  Satelliiteilla saadaan mitattua koko maapallo. Myös napojen seutu, Afrikan sisäosat ja meret.  2. Dr Roy Spencer

  Spencer on arvostettu ilmastotieteilijä. Hän on kehittänyt kyseisen satelliittipohjaosen alailmakehän mittausmenetelmän. Hän saanut siitä useita tunnustuksia tiedemaailmassa. Hän on myös ilmastoskeptikko, joka ei usko ihmisen aiheuttamaan ilmaston lämpenemiseen, mutta myöntää toki ilmaston lämpiävän. Hänen mukaansa vuoden 1998 piikki johtui erittäin voimakkaasta El Nino ilmiöstä.  Arvostan Spenceriä ja luotan häneen.

    
 • Herbert:


  Koska luulosi lämpötilakehityksestä osoittautui täysin huuhaaksi, kannattaa olla varovainen muidenkin luulojen paljastamisen suhteen. Varsinkin, kun tekee niiden perusteella johtopäätöksiä.


  Heh, kylläpä tuleekin kärkevää palautetta, vaikka sait ilmaisen korjauksen aivopieruusi. Kiukun sijaan sinun kuuluisi osoittaa kiitollisuutta. Tällä kertaa väitteesi oli vain monessakin suhteessa värää. Lähtien jo ihan siitä, ettei ole mitään järkeä kytätä jonku tietyn lyhyen aikavälin muutosta pitkän aikavälin kehityksessä, jossa variassi dominoi lyhyen aikavälin tapahtumia.

    
 • NHB:


  Tällä kertaa väitteesi oli vain monessakin suhteessa värää. Lähtien jo ihan siitä, ettei ole mitään järkeä kytätä jonku tietyn lyhyen aikavälin muutosta pitkän aikavälin kehityksessä, jossa variassi dominoi lyhyen aikavälin tapahtumia.
  Osoita väitteeni vääräksi, mutta älä sekoita mielipiteitäsi perusteluihisi. Äläkä tällä kertaa yritä tarttua niihin keksimiisi porsaanreikiin, joita muissa keskusteltuissa olet suosinut.    
 • Totta tai ei, niin näinkin epävarmalla asialla tehdään valtavasti bisnestä ja perustellaan jopa verottamista.  Pelottavaa.  Tutkijoiden itsensä intressissä on tutkimuksensa tärkeyden korostaminen. Se on huolestuttavaa.

    
 • Herbert:


  Osoita väitteeni vääräksi, mutta älä sekoita mielipiteitäsi perusteluihisi. Äläkä tällä kertaa yritä tarttua niihin keksimiisi porsaanreikiin, joita muissa keskusteltuissa olet suosinut.


  On tyhjänpäiväistä alkaa väittelemään asiasta, joka on lähtökohtaisesti pielessä. Perusteet tuosta jo kirjoitinkin. Jos mielesti tekee inttää, niin etsi muuta inttoseuraa tai esitä jotain inttämisen arvoisia väitteitä. Tekisikö mielesi väitellä lotosta sijoituskohteena?

    
 • Oulun seudulta on löytynyt fossiilisia tammen kantoja. Siellä on siis ollut nykyistä jonkun verran lämpöisempää joskus. Katsellaan nyt ihan rauhassa hetki ennen kuin on syytä paniikkiin. Eipä kaikkein rajuimmat vaikutukset edes Suomeen ekana iske vaikka homma etenisi mihin suuntaan. Tiedä vaikka ikuinen kurjuus Suomessa joskus helpottaisi.

    
 • Niinpä niin, Jorma; kun aikajanaa kunnolla venytetään, kuten uskovaiset äsken halusivatkin, niin aika normimeiningiltä alkaa näyttämään.  Media kuitenkin rakastaa huonoja uutisia. TM:n pääkirjoituksessa jo herkuteltiin ajatuksella että tästä saadaan leivottua meillekin vielä kiva bisnes. Melkeinpä tässä toivoisi että lämpenee vielä tuntuvasti...

    
 • NHB:  On tyhjänpäiväistä alkaa väittelemään asiasta, joka on lähtökohtaisesti pielessä.
  Itsehän aloit. Puuhaa sinulla kyllä riittää, kun premium-keskustelussakin esitit väitteitä, jotka julistit älyttömiksi. Keskustelua voidaan jatkaa sitten, kun olet painin oman itsesi kanssa käynyt.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit