Renkaista

13 kommenttia

Onko kokemusta talvirenkaiden hankinnasta näin keväällä?

Alennusmyyntiä, tarjouksia...? Kannattaako?

Kokemusta nettikaupoista?

Myyydäänkö vanhaa tavaraa?Mitä kautta tulee uuden auton rekisteriotteeseen rengastiedot?

Onko niitä mahdollista selvittää etukäteen?

Tietäiskö Trafi, katsastusasema.

Auton käsikirjathan ovat nykyään netissä luettavissa, joista saa rengastietoa. Myöskin auton esitteestä niitä löytyy.

Tiedot tapaa olla vain "yhdelle koolle"; "leveille".

Talvirengas saisi olla kapeampikin.

Ainakin aiemmin oli rekisteriotteessa vaihtoehtoja.

  
 • Renkaiden leveys saa poiketa 30 mm rekisteriotteeseen merkitystä, joten jos rekisteriotteessa on leveydeksi merkitty esim 225 mm, saa alle laittaa 195 mm leveät talvirenkaat.  Varmista kuitenkin renkaita ostaessasi, että niiden kehämitta ei poikkea 2 % enempää vakiokoon kehämitasta (rengasliikkeillä on taulukot).  Vannekokokin saa poiketa tuuman, joten 16 vanteiden tilalle voi pistää huoletta 15 vanteet, kun varmistaa ensin, että pienemmät vanteet mahtuvat pyörimään ottamatta kiinni auton rakenteisiin.  Varmista kuitenkin ennen kapeampien renkaiden hankkimista, miten leveille vanteille ne on tarkoitettu, jottei tule ongelmia.  Nettikaupoista saatavien renkaiden ikähaitarista ei ole kokemusta, sillä tutulta rengaskauppiaalta ne saa suuurinpiirtein samaan hintaan, ja näin keväisin ostaessa halvemmalla kuin nettikaupoista.  Rengasliikkeestä ostaessa pääsee näkemään myös renkaan iän (valmistusvuosi ja viikko on merkittyrenkaisiin).

    
 • Kiitos näistä tiedoista.  Olen ostanut aina auton mukana samantien molemmat renkaat. Eli rengasasioihin perehtyminen on jäänyt.  Jos nyt olisin valinnut autoon lisävarusteeksi talvirenkaat aluvanteineen, niin niiden hinta olisi ollut lähes 1500€. Tuntui aika kovalta ja pani miettimään.

  Nettikaupan pakettihinta menee alle 1000 €.

  Siinä on peikkona tuo mainitsemasi renkaan ikä.

  Lie viisainta kiertää paikkakunnan liikkeet ja vertailla.

  Auton kesärenkaiden koko on 205 /55 R 16.

  30 mm:n poikkeaman turvin valinnen 195 mm:n levyiset.

    
 • renkaissa on netissä nykyään eu-luokitukset, joten niistä pääsee näkemään "renkaan iän". valitettavasti tämä ei koske talvirenkaita, tosin niitä ei oikein netistä saa jos ottaa nastallisia. keskieuroopassa myytävissä pohjoismaisissa kitkarenkaissa saattaa olla eri kumiseos kun alppilaaksoissa voi olla talvella +20 joten renkaat kuluisivat rajusti.  sinänsä esim nokian hakkapeliitta 8 ei ole kovin vanha osti mistä tahansa kun niitä ei ole tehty kauaa.  tuolta mm voi arpoa renkaan kokoja:

  http://vianor.fi/rengastietoa/rengasvinkit/rengaslaskuri/

    
 • Kiitokset neuvoista.

  Täytyy aloittaa kaupan hieronta.

    
 • Taustatietoa (tosin tieto on tässä tapauksessa vain informatiivinen) talvirenkaiden hintakehityksestä löytyy viestistäni:  https://tekniikanmaailma.fi/keskustelu/t7292#m147590    
 • Penteles:

  Taustatietoa (tosin tieto on tässä tapauksessa vain informatiivinen) talvirenkaiden hintakehityksestä löytyy viestistäni:

  https://tekniikanmaailma.fi/keskustelu/t7292#m147590
  Ostin vuosi sitten sarjan Goodyear Ultra Grip nastat 205/55/16 Nummelasta allelaitettuna 500e.  http://www.fennolink.fi/contacts.html

    
 • Tuli kaupan hieronta tehtyä koneen ääressä, kotimaisen liikkeen kanssa.

  Turust' tulevat linjurirattailla, ja ovat riittävän tuoreet.

  Autoliikkeen hintaan verraten säästöä tuli 500-600€. :smile:

  Tulihan myös perehdyttyä syvemmin renkaisiin asiaa tuntevien opastuksella.

    
 • mhj:

  Tuli kaupan hieronta tehtyä koneen ääressä, kotimaisen liikkeen kanssa.
  Turust' tulevat linjurirattailla, ja ovat riittävän tuoreet.
  Autoliikkeen hintaan verraten säästöä tuli 500-600€. :smile:
  Tulihan myös perehdyttyä syvemmin renkaisiin asiaa tuntevien opastuksella.
  Kuka nyt AUTOliikkeestä renkaita ostaa?    
 • Kuka nyt AUTOliikkeestä renkaita ostaa?
  :wave:  Ostin S-ryhmän Automaasta (viime syksynä ) uudet Michelinin kitkat (kun en nastoja suostu käyttämään ), säästyi rengasliikkeen tarjoamiin Continentaleihin (harvinaisempi koko ) luokkaa 150 euroa.  Toki yllätyin itsekin tuosta hintaerosta noinpäin vaikka halusin vain verrata ässäbonushintaa liikkeeseen jossa olin joskus aiemmin asioinut.

    
 • Ylöseltä Lempäälän Sääksjärveltä olisi saanut Nokian Hakkapeliitta 7:t vanteille laitettuna tasan 500 eurolla 205/55R16 koossa. Ylönen on ollut aina halvin kun olen etsinyt renkaita viimeisen 5 vuoden aikana. Eikä renkaat varmaan ehdi kauaa varastossa seisoa noilla hinnoilla.  www.ylonen.net

    
 • Lisätään ostopaikkatietoihin vielä Kärsämäentiellä Turussa oleva liike, josta renkaat ja vanteet tulivat.

  Olipahan vaivatonta hankintaa.

  Matkahuolto toimitti paketin ovelle asti.

  Renkaat olivat siistissä suojapaketissa.

  Tasapainotus tehty ja pyörän pultit mukana. :smile:    
 • Hyödyllistä info : Rengas24

    
 • Eipä kannata enää renkaita kivijalkakaupasta Suomessa ostaa. Hankin jo hyvissä ajoin ennen sesonkia uudet Continentalin Premiumcontact 6 kesärenkaat koossa 225/50-17. Hinta tälle testivoittajarenkaalle (autobild saksa) oli toimituskuluineen 520/sarja ja nykyisin monen nettikaupan kumppaneina on pieniä rengasliikkeitä ja toimituksen voi valita suoraan näihin putiikkeihin. Nämä kumppaniliikkeet sitten tekevät asennuksen, tasapainoituksen ja halutessa tietysti myös allelaiton. Itse vein irtorenkaat Helsingissä Alfa-renkaaseen jossa uudet kesärenkaat laitettiin vanteelle ja tasapainotettiin. Vaihtotyön teen ihan mielelläni itse sitten kun kelit sen sallii. 65 euroa oli työn osuus, eli koko hoito 585,-/sarja. Nettikauppoja on paljon, itse tein kaupat 1001renkaat.comissa. Renkaat oli Alfa-renkailla 4 päivässä, tulivat Saksasta.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit