Octavia II

31 kommenttia
«1

Onko kukaan käynyt koeajamassa uutta Octaviaa? Paikalliseen liikkeeseen se ei ole vielä ehtinyt. Olisi mukava kuulla kokemuksista. Suomi24:n Skoda-fanit kehuivat tietenkin maasta taivaisiin mutta olisi mukava kuulla myös puolueettomia mielipiteitä.

  
 • Varmaan kiva auto, mutta kun siinä on se Skodan merkki....

    
 • Lainaus:
  12.09.2004 klo 00:17 Anders-Simo kirjoitti
  Varmaan kiva auto, mutta kun siinä on se Skodan merkki....


  Yleensä malli/merkki -lätkät on helppoa kammeta irti...jos ne muodostuu kynnyskysymykseksi... :wink:

    
 • No tuossahan on ideaa: Skodan merkin voi ottaa pois. Ja kun se muistaakseni on pyöreä, käy siihen tilalle laittaa vaikkapa BMW:n tai Lexuksen merkki!

    
 • Joo, laittaa vaan VW:n merkin keulalle :wink:

  Ihan hyvä auto se nykyään on, tädillä on ollut pari ja minulla yksi, yhdessäkään ei ole ollut oikeastaan mitään ylimääräistä... (tai no okei, yksi ilmi) :wink:

  On se ainakin edustavan näköinen. Juuri mainostin tädilleni, että kun kohta on Superbissa tarpeeksi kilometrejä niin vaihtaa Octaviaan tehokkaalla dieselillä ja kaikilla mausteilla, esim beigellä nahalla- eikä vieläkään maksa paljon mitään.

    
 • Octavia II on todella hyvä ajettava.Vaihdoin pari vuotta vanhan Fokukseni Skodaan .Autoni saan kuitenkin vasta tammikuussa.

    
 • Siitä on nyt hieman aikaa, mutta Skodissa oli vähiten vikoja ensi katsastuksissa ruotsalaisen tutkimuksen mukaan. Skoda Octaviassa on ISOO tavaratila, hyvät sisätilat ja hyvä ajettavvus. Skoda on nykyään hyvä auto, se ei ole mitenkään verrattavissa vanhoihin Skodiin.

    
 • Lainaus:
  11.10.2004 klo 13:58 Tuomas kirjoitti
  Siitä on nyt hieman aikaa, mutta Skodissa oli vähiten vikoja ensi katsastuksissa ruotsalaisen tutkimuksen mukaan. Skoda Octaviassa on ISOO tavaratila, hyvät sisätilat ja hyvä ajettavvus. Skoda on nykyään hyvä auto, se ei ole mitenkään verrattavissa vanhoihin Skodiin.


  Skoda on laadukkain VW-konsernin auto maahantuojan mukaan, siis heidän omien tilastojensa mukaan!

    
 • Lainaus:
  11.10.2004 klo 15:53 Warcraft kirjoitti
  [


  Skoda on laadukkain VW-konsernin auto maahantuojan mukaan, siis heidän omien tilastojensa mukaan!


  Oho, en tiennytkään, pakko sen sitten tosi luotettava olla, kun Audikin on todella hyvin pärjännyt luotettavuus tilastoissa. :smile:

    
 • Onko tietoa kellään mikä auto voitti TM vertailun, joka on numerossa 17/04?

    
 • No Octavia II sen voitti. Vaikka on vertailukohtiaan kokoluokkaa pienempi. Avensis oli toinen. En nyt muista muita.

    
 • Octavia oli AIVAN YLIVOIMAINEN 9,1 *****
  Avensis toinen 8,5 ****
  Mazda6 kolmantena 8,4 **** (Ave ja 6 periaattees yhtä hyviä)
  407 oli mun pettymykseksi neljäs 8,2 ***
  Ja samoin Mondeo viides 8,0 ***

  0,6 eroa voittajan ja toisen välillä. Toisen ja viimeisen välillä 0,5. Skoda oli vielä ainakin pari tuhatta euroa halvempi kuin muut. :smile:

  [Tuomas muokkasi tätä viestiä 13.10.2004 klo 15:18]
    
 • YES! Enää 100 vuotta ja 100 Skodan "voittoa", niin Skodankin voi ottaa vakavasti! Hippasen huvittaa... :grin: :grin:

    
 • Ei Skodaa voi ottaa vakavasti sehän on aito IDÄN AUTO. Se on niin halpakin. Pakko sen on olla huono auto.

    
 • Olisikohan siitä tullut iso kansan juhla ja suuret hehkutukset meidän ihmisten piirissä jos Avensis olisi voittanut tai joku muu tällainen "hyvä" auto? Tuo testi varmaan ohitetaan nyt olankohautuksilla. Sitten myös pyritään etsimään näin jälkeenpäin kaikki Octavian huonot ominaisuudet ja viat.
  Nyt kun Octavia voitti niin ei tämä välttämättä kohenna niin paljon Skodan myyntiä kuin esimerkiksi kuin se että joku muu tutumpi tai ns. parempi merkki olisi voittanut.
  Vaikka Octavia olisi todistetusti täysin viaton auto niin tuskin se menisi myyntitilastojen kärkeen vaikka sillä tulisi lisää näitä todella ylivoimaisia testivoittoja.

    
 • "Tukke VS: Octavia II

  YES! Enää 100 vuotta ja 100 Skodan "voittoa", niin Skodankin voi ottaa vakavasti! Hippasen huvittaa... "


  Ootkohan ihan oikeesti tosissas? Toivottavasti et...

  PS. En aja Skodalla

    
 • Ei vaan voi mitään. Skoda on aina Skoda. Vaikka olisi miten hyvä tahansa, niin ei imagosta pääse mitenkään eroon. Se on vaan kylmä totuus joka on myönnettävä ja hyväksyttävä. Skoda on hieno auto, mutta monelle vaan väärän merkkinen...

    
 • Enoni sanoi jotain tämän tapaista: Ihan hyvä auto mutta kun siinä on tuo Skodan merkki...

    
 • Ymmärrettävää on, että Skodaa vieroksutaan. Mutta se samalla osoittaa, että kuinka vanhanaikaisia, vanhoihin kaavoihin jämähtäneitä ja tietämättömiä (tietyt) ihmiset ovat. Näille lienee yhteistä tuulipuku ja Toyota.

  Samaa uskottavuusongelmaa on myös merkeillä, joilla ei ole pitkää historiaa Suomen maassa (Lexus, Hyundai, Daewoo jne.) vaikka autotehtaina se olisivat olleet olemalla ties kuinka pitkään ja tuotteetkin käyttökelpoisia ja toimivia.

    
 • Lainaus:
  15.10.2004 klo 10:34 jalkkis kirjoitti
  Ymmärrettävää on, että Skodaa vieroksutaan. Mutta se samalla osoittaa, että kuinka vanhanaikaisia, vanhoihin kaavoihin jämähtäneitä ja tietämättömiä (tietyt) ihmiset ovat. Näille lienee yhteistä tuulipuku ja Toyota.

  Samaa uskottavuusongelmaa on myös merkeillä, joilla ei ole pitkää historiaa Suomen maassa (Lexus, Hyundai, Daewoo jne.) vaikka autotehtaina se olisivat olleet olemalla ties kuinka pitkään ja tuotteetkin käyttökelpoisia ja toimivia.

  Samaa mieltä, samaa mieltä, ehdottomasti!

    
 • Juuri näin. On merkillistä, että ihmiset (jopa täällä, jotka käsittääkseni ovat alasta kiinnostuneita) ovat vieläkin sitä mieltä, että Skodassa on huono merkki. Jos katsomme tarpeeksi pitkälle taaksepäin, ei Skoda silloinkaan huono auto ollut. Nyt Skodalla on ollut kilpailukykyiset ja tuotteet laadukkaita vajaa 10 vuotta, mutta silti ihmiset ajattelevat, että ei. Tuo on Skoda. Se ei voi olla hyvä auto... Tyypillisiä suomalaisia, kaavoihinsa kangistuneita, jotka eivät ole huomanneet, että ajat muuttuvat, tai sitten eivät vaan halua asiaa hyväksyä syystä, jota he eivät itsekään tiedä.

  Parhaat kommentit vuoden parin takaa, mitä olen kuullut ovat olleet, että jokin, nykyään hyvä automerkki "ei voi koskaan päästä sille ja sille tasolle, koska se on aina ennenkin ollut sitä ja tätä" tai "tuohan on Skoda, surkea itäauto oli se sitten mitä vuosimallia tahansa".

  [Niki Kari muokkasi tätä viestiä 15.10.2004 klo 11:24]
    
 • Ajatelkaa kuinka suosittu auto olisinkaan jos siinä olis Toyotan tai vaikkapa Volkswagenin merkki keulalla, periaatteessa siinä voisikin olla Volkkarin merkki... Mutta erottuuhan tuo Skoda kai hyvässä sekä pahassa Volkkarista. Skoda on aivan liian aliarvostettu auto.
  9,1 ja viisi tähteä ja muutenkin suht´ viaton auto jos ruotsalaistutkimuksiin ja muihin ihmisiin on luottamista. Siltikään auto ei kuulu edes kahdentoista parhaan joukkoon myyntitilastoissa. Skodalla on vielä monta hyvää automallia Fabia (asiallinen pikkuauto, sedan , farmari), Octavia upea testivoittaja, samoin Suberb. Ollaan me suomalaiset niin "juntteja", että välillä kiukuttaa. Pitäisiköhän Audimme ja Opelimme vaihtaa Skodaan...

    
 • Kävin katselemassa liikkeessä ja kyllä uuteen Octaviaan vaihtoa voisi ajatella ihan tosissaan... Työ- ja elämäntilanne on kuitenkin se, että täytyy vielä vuoden päivät odotella, ennen kuin uuden auton hankinta on edes teoreettisesti mahdollista.

    
 • Lainaus:
  15.10.2004 klo 11:35 Niki Kari kirjoitti
  Kävin katselemassa liikkeessä ja kyllä uuteen Octaviaan vaihtoa voisi ajatella ihan tosissaan... Työ- ja elämäntilanne on kuitenkin se, että täytyy vielä vuoden päivät odotella, ennen kuin uuden auton hankinta on edes teoreettisesti mahdollista.

  Meinaatko ihan uutta Octaviaa, vaiko odotatko että koska niistä tulisi vaihtoautoja/käytettyjä autoja/halvempia autoja? Millä koneella ja DSG:tä kehiin? :smile:

    
 • Täytyy olla vähän viisaampi kuin viimekertaisilla autokaupoilla. Nyt on 2-litrainen ja pääosin kaupunkiajossa se kuluttaa aivan liikaa... Joku pienempi FSI bensakone ja ehkäpä jopa tomaattilaatikolla voisi olla oiva peli... Joko siis vähän käytetty vuoden päästä tai sitten kokonaan uusi, riippuen hintakehityksestä ja oman auton arvonalenemasta. Alfassa on kuitenkin jo 150tkm mittarissa, eikä uuteen 156:teen taida rahkeet kuitenkaan riittää..Käytetty Alfa 156 on kyllä toisena vaihtoehtona.

  [Niki Kari muokkasi tätä viestiä 15.10.2004 klo 12:08]
    
 • Meninpä sitten Octavia II:sen ostamaan. Vaihdossa meni reilu 100tkm ajettu Audi A3. Aika monelta on tullut ihmetteleviä kommentteja mutta viis siitä. Audi on kyllä hinnoitellut lisävarusteensa ovelasti. Hirveä hehkutus siitä, miten auton arvo säilyy, mutta lisävarusteita kun ei lasketa hyvityshintaan. Jos olisin ottanut A3 Sportsbackin, niin olisin joutunut ostamaan lisävarusteita noin 10000 €:llä, jotta olisin saanut yhtä mieluisan varustetason kuin Skodassa on. Eli uskon että Octavian Elegance malli tulee säilyttämään arvonsa loppujen lopuksi paremmin kuin mitä Audi olisi.
  Brandia ei tietenkään saanut kaupan päälle, mutta olenkin viskimiehiä. :wink:

    
 • oletteko ajatellet skoda autoilijat sellaista,että teidän täytyy pönkittää turhilla jutuilla ja kertomuksilla autonne hankintaa.olen paljon parjattujen ja myytyjen tojotien myyjä.mielestäni skoda on hyvä auto ja runsaasti varusteltu.ainoa töppi on kyseisten autojen myyjillä kun he sanovat että tässä on volkkarin moottori ja volkkarin hallintalaitteita j.n.e..menee turhaan arvostus väärälle merkille.minä ainakin myisin autoa siten etten mainitsisi volkkaria mitenkään.tekisin selväksi että auton on tehnyt ja hienosti viimeistellyt skoda.silloin saisi auto sen arvostuksen joka sille mielestäni kuuluisi.onhan skoda merkkinä todella perinteikäs.
  hyvä myyjä kehuu oman autonsa ominaisuuksia eikä hauku toista merkkiä.

  kiitos ja anteeksi.

    
 • On varmaa hyvä auto voitti uuden diesel testinkin ja siinä on paremmat varusteet kuin golfissa ainakin osittain. Skodasta löytyy kaasupurkausvalot ja esp vakiona. Golfissa molemmat lisävar.

    
 • Lainaus:
  15.10.2004 klo 16:04 jannu78 kirjoitti
  On varmaa hyvä auto voitti uuden diesel testinkin ja siinä on paremmat varusteet kuin golfissa ainakin osittain. Skodasta löytyy kaasupurkausvalot ja esp vakiona. Golfissa molemmat lisävar.

  Skoda Octavia II:ssa ksenonit on vakiona ainoastaan Elegance varustetasossa. Classikista ja Ambientesta ne puuttuvat. Vertailun Octavian varustetasosta ei tietoa juuri nyt...

    
 • Lainaus:
  15.10.2004 klo 13:15 Peevil kirjoitti
  Brandia ei tietenkään saanut kaupan päälle, mutta olenkin viskimiehiä. :wink:

  Olisinkohan minäkin tavallaan viskimiehiä...

  Kun vuosi sitten valitsin Octavia TDI:n, niin autossa kiinnosti ennen kaikkea sen "erilaisuus". Jotenkin tuntui siltä, että Skoda sopisi meikäläiselle, kun en muutenkaan oikein ole valtavirran mukana seilaavaa tyyppiä.

  Nythän tässä on vaan käymässä niin, että jos Skodasta tulee kovin suosittu, se ei enää ole mielenkiintoinen.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit