Prius vs. CT 200h

10 kommenttia

AutoPiltti-lehti oli vertaillut uusimmassa numerossaan kahta samanhintaista hybridiä. Toyota Prius voitti Lexus CT 200h:n paremmalla suorityskyvyllä, pienemmällä kulutuksella, paremmilla tiloilla ja -ajettavuudella, mutta siitä huolimatta, jos pitäisi valita, taitaisin ostaa mielummin testihäviäjän.

  
 • Niin, peräti desin vei Prius vähemmän. Jotenkin omaan silmään tuo CT näyttää vanhahtavalta ja itseni kannalta sen mataluus ei ole mieleen, paikallisen Toyota myyjän mukaan Lexuksen huollot ovat kalliimmat kuin Toyotan, liekkö noin ?    
 • Näistä linkiestä löytyy Adacin käsityksiä:  http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autotest/AT4277_Toyota_Prius_1_8_Hybrid/Toyota_Prius_1_8_Hybrid.pdf  http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autotest/AT4559_Lexus_CT_200h_Executive_Automatik/Lexus_CT_200h_Executive_Automatik.pdf  Tästä kannanottoja kauempaa:

  http://usnews.rankingsandreviews.com/cars-trucks/Toyota_Prius/

  (Löytyy hakien tietysti myös Lexuksesta.)  Ei kai Eurooppaan toimitettane huonompaa tavaraa, kun noista vertaillen voisi päätellä. :sunglasses:

    
 • Samppa1300:

  Niin, peräti desin vei Prius vähemmän. Jotenkin omaan silmään tuo CT näyttää vanhahtavalta ja itseni kannalta sen mataluus ei ole mieleen, paikallisen Toyota myyjän mukaan Lexuksen huollot ovat kalliimmat kuin Toyotan, liekkö noin ?
  EU-testeissä taitaa tuo ero vielä mennä toisin päin. Sen viimeisen desin mittaaminen kun on ihan pirullisen vaikeaa.  Hyvä tietysti, että autoja verrataan. On vain jotenkin kornia tehdä tiukka kisa kahden hybridin välillä, kun vehkeet tulevat samalta valmistajalta, ja niissä on täsmälleen sama voimalinja. Ei taida kannattaa odottaa ihmeellisiä eroja. Toinen on pienempi ja luksuksempi, toinen isompi ja arkisempi.

    
 • Olipa mielenkiintoinen linkki vaikken saksaa osaakaan mutta kyllä sieltä se kulutus tuli selväksi.  Löysin sitten myös Auriksen vastaavan linkin...

  ...jonka mukaan:  Auris vie maantiellä 4.4 l/100km ja moottoritiellä 6.0 l/100km

  Prius vie maantiellä 4.6 l/100km ja moottoritiellä 6.4 l/100km

  CT200 vie maantiellä 4.8 l/100km ja moottoritiellä 6.7 l/100km  Omien kulutusmerkintöjen mukaan nuo Lexuksen lukemat on lähimpänä todellisuutta, en löytänyt oliko tuolla mainittu keskinopeuksia.  http://www.adac.de/_ext/itr/tests/Autotest/AT4472_Toyota_Auris_1_8_Hybrid_Executive/Toyota_Auris_1_8_Hybrid_Executive.pdf    
 • Desien kulutuserojen vertaaminen eri testien välillä on aika hyödytöntä. Olosuhteet aiheuttavat helposti tuollaisia eroja eri aikaan suoritettujen mittausten välille.

    
 • Miksi Volvo V40 on kunnon keskiluokkainen ja Prius vain alempaa keskiluokkaa? Ulkomitat melkein samat ja Priuksen sisätilat aivan eri luokkaa.

    
 • Böpi:

  Miksi Volvo V40 on kunnon keskiluokkainen ja Prius vain alempaa keskiluokkaa? Ulkomitat melkein samat ja Priuksen sisätilat aivan eri luokkaa.
  Tyhmä kysymys! :lol:  Toinen on ehta riisikuppi ja toinen sentään ruotsalainen kartanovaunu. :wink:

    
 • sjvirt:

  Böpi:
  Miksi Volvo V40 on kunnon keskiluokkainen ja Prius vain alempaa keskiluokkaa? Ulkomitat melkein samat ja Priuksen sisätilat aivan eri luokkaa.


  Tyhmä kysymys! :lol:

  Toinen on ehta riisikuppi ja toinen sentään ruotsalainen kartanovaunu. :wink:
  ehkä voidaan sen verran tarkentaa että kyseessä on ehta kartanolastenvaunu

  :smile:

    
 • Lexus CT-200h perustuu Aurikseen, Prius puolestaan Avensikseen eli kyseessä on kaksi täysin eri kokoluokan autoa. Tästä syystä Lexusta myydään noinkin halvalla eli kyseessä on ennemminkin Auriksen luxusmalli.

    
 • JaSa:

  Lexus CT-200h perustuu Aurikseen, Prius puolestaan Avensikseen eli kyseessä on kaksi täysin eri kokoluokan autoa. Tästä syystä Lexusta myydään noinkin halvalla eli kyseessä on ennemminkin Auriksen luxusmalli.
  Paljonkos Auriksen ja Avensiksen välillä sitten on hintaeroa? Muutama tonni ja hinnastot ovat monilta osin toistensa päällä.  Ei se pelti sentään niin kallista ole, että parikymmentä senttiä lisää maksaisi jotenkin merkittävää määrää. Komponentit kun ovat samoja tai ainakin samantasoisia.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit