Ruotsin poika puhuu oikeaa asiaa

6 kommenttia

http://www.aftonbladet.se/vss/bil/story/0,2789,519639,00.html

"Vad är det som behövs för att Vägverk och politiker ska fokusera på de verkliga riskerna i trafiken i stället för att bara jaga fortkörare?"

  
 • Ja sama suomeks? (Ei oo sanakirjaa) :wink:

    
 • Miksi yhä useammin tuntuu siltä, että Collin on sensaatiohakuinen populisti? Hiljattain luin jostain ruotsalaisesta lehdestä artikkelin, jossa kerrottiin alkolukosta, joka on vihdoin saatu kehitettyä sellaiselle tasolle, että sen käyttöönotolle on realistiset edellytykset. Ymmärtääkseni ei kestä enää kauan, kun se otetaan Ruotsissa käyttöön jossain muodossa. Vaan eipä Robert muistanut mainita jutussaan asiasta.

    
 • Lainaus:
  Herbert:
  Miksi yhä useammin tuntuu siltä, että Collin on sensaatiohakuinen populisti? Hiljattain luin jostain ruotsalaisesta lehdestä artikkelin, jossa kerrottiin alkolukosta, joka on vihdoin saatu kehitettyä sellaiselle tasolle, että sen käyttöönotolle on realistiset edellytykset. Ymmärtääkseni ei kestä enää kauan, kun se otetaan Ruotsissa käyttöön jossain muodossa. Vaan eipä Robert muistanut mainita jutussaan asiasta.


  Mitä sensaationhakuista populismia hänen väitteessä on? Hän haluaa että valvottaisiin muutakin kuin nopeutta.

  Tänään hän oli Insider ohjelmassa, jossa mainittiin että Ruotsissa on 16000 rattijuoppoa päivittäin. Noin 40 saa tuomion joka päivä. Keskimäärin rattijuopolla on 1.8 promillea veressä joka aiheuttaa kuolemaan johtaneen onnettomuuden.

    
 • Sensaationhakuista ei tässä kirjoituksessa mikään ollutkaan, aiemmin sellaistakin on esiintynyt. Populismia on mielestäni asioiden yksipuolistaminen siten, että viranomaiset saadaan näyttämään tyhmiltä. Nythän toimittajan mielestä tehdään vain nopeusvalvontaa, vaikka pitäisi keskittyä todellisiin ongelmiin, kuten rattijuoppouteen.

  Mitä asiaa Robertilla Insider-ohjelmassa oli? Kertoiko hän Ruotsin viranomaisten ja poliitikkojen huolesta rattijuoppoudesta ja suunnitelmista tilanteen korjaamiseksi? Vai valittiko heidän saamattomuuttaan?


  [Herbert muokkasi tätä viestiä 02.09.2004 klo 02:42]
    
 • durandal: "Keskimäärin rattijuopolla on 1.8 promillea veressä joka aiheuttaa kuolemaan johtaneen onnettomuuden."

  Tarkoittanet "Keskimäärin kuolemaan johtaneen onnettomuuden aiheuttaneella rattijuopolla on ollut 1,8 promillea veressä"?

  Tuossa omassa sanajärjestyksessä lauseen merkitys oli "Rattijuopolla on keskimäärin 1,8 promillea alkoholia veressä. 1,8 promillea aiheuttaa (aina) kuolemaan johtavan onnettomuuden." Se ei ollut takuulla merkitys jota lauseelle hait?

  1,8 ei todennäköisesti ole keksiarvo rattijuoppojen veriarvoissa. Todennäköisesti kyseessä on paljon pienempi luku. Laskettaessa pelkästään kuolemaan johtaneissa kolareissa osalliset, tuo luku vaikuttaa jo olevan suunnilleen samoilla linjoilla kuin Suomessakin.

  Herbert: "Populismia on mielestäni asioiden yksipuolistaminen siten, että viranomaiset saadaan näyttämään tyhmiltä. Nythän toimittajan mielestä tehdään vain nopeusvalvontaa, vaikka pitäisi keskittyä todellisiin ongelmiin, kuten rattijuoppouteen.

  Mitä asiaa Robertilla Insider-ohjelmassa oli? Kertoiko hän Ruotsin viranomaisten ja poliitikkojen huolesta rattijuoppoudesta ja suunnitelmista tilanteen korjaamiseksi? Vai valittiko heidän saamattomuuttaan?"


  Mitä pelkkä huolestuneisuus on asiassa auttanut? Tarvitaan KEINOJA eikä tyhjiä puheita.

  Kun ylinopeudesta ollaan huolestuneita, keinoista ei ole koskaan pulaa.

    
 • Lainaus:
  whiic:Tarkoittanet "Keskimäärin kuolemaan johtaneen onnettomuuden aiheuttaneella rattijuopolla on ollut 1,8 promillea veressä"?


  Olet aivan oikeassa. Tätä minä tarkoitin.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit