Joko teillä on talvirenkaat?

16 kommenttia

Turhaan vaihdoitte! Ei ole talvi tullut ainakaan tänne Keravalle. Itse ajattelin vaihtaa vasta kun sääolosuhteet ovat senlaatuiset että toimituksessa on jotakin järkeä. Jos nyt vähän on aamulla jäätä niin kyllä olen kesäkumeilla pärjäillyt kiitettävästi. Talvirenkaitahan tarvitaan lähinnä paksussa lumihangessa etenemiseen, ei muuhun.

  
 • Tottakai on talvirenkaat alla, lakikin vaatii sen joulukuun alusta. Helsingissä satoi yhtenä viikonloppuna lunta yli 30 senttiä marraskuun lopussa, silloin talvirenkaat lienee paikallaan, ainakin keskiverto autoilijoilla.

    
 • A-S oletko pysynyt tiellä, tässä viimeisten kuukausien aikana? Onko kesärenkailla kivaa ajaa liukkailla?
  (minulla on kummassakin autossa kunnon talvirenkaat, vaihdettu jo aikoja sitten)

    
 • Viitsisitkö Anders-Simo kertoa autosi rekisteriotteen, niin me kaikki talvirenkailla ajelevat voimme huiskuttaa sinulle iloisesti kun joku kaunis talvipäivä löydämme sinut ja autosi lumipenkasta talvikelin yllätettyä?! Pitäiskö käydä ostamassa TM:n testivoittaja hinausköysi sinun varalle? :wink:

    
 • Ajelen tälläkin hetkellä päivittäin jääpolanteisia tai kokonaan jääpinnalla olevia teitä joita vesisateet välistä huuhtelee ja alla uudet nastat. Edes kitkarenkaita en huolisi näille keleille ainakaan omaan autoon.
  Ja pidän itseäni yhä keskivertoa parempana talvikuskina (niin kuin me kaikki Suomalaiset) sillä nämähän juuri ovat niitä "normaaleja talvikelejä"...vettä, jäätä ja lunta vuoroon eikä mitään ilmalaitoksen kuivia pakkaskelejä :sunglasses:

    
 • A-S ajaa ehkä kuorma-autoa, jolloin erikseen renkaita ei vaihdeta, tai on HKL:n bussikuski. Ammatissa ei ole mitään vikaa, renkaita ei vain tarvitse vaihtaa. Eikö vanhalla palstalla joku Ibrahim irvaillut kaikenlaista. Taisi olla bussikuski?

  [SixPack muokkasi tätä viestiä 15.12.2004 klo 11:37]
    
 • Mitäs noita turhaan vaihtamaan, kyllä se kesä tulee. Ja taas joutuis vaihtamaan renkaat! Turhaa työtä.. Sotkeentuu kädet ja kynsikin voi katketa. :wink:

  Ymmärrätkö että vaarannat myös muiden ihmisten turvallisuutta? Enpä haluaisi samalla tiellä kanssasi ajella. Siis jos olet tosissaan. Mitä hieman epäilen.

    
 • A-S, ei varmaan kesärenkaidenkaan tarvitse olla kunnossa. Täällähän on niin hyvät tiet ja kelit. Kesärenkaatkin vaihdetaan siinä vaiheessa kun ne menevät puhki/rikki. Tai ei varmaan silloinkaan...

    
 • Lainaus:
  15.12.2004 klo 11:36 SixPack kirjoitti
  A-S ajaa ehkä kuorma-autoa, jolloin erikseen renkaita ei vaihdeta, tai on HKL:n bussikuski.


  Busseissa PITÄISI varmaan olla talvirenkaat, kun Turussakin kuulemma pyörähteli hienosti kaupunkibussi, ei mitään vakavaa sattunut. Mutta matkustajilla oli varmasti jännät oltavat.

    
 • Lainaus:
  15.12.2004 klo 14:46 Tuomas kirjoitti

  Busseissa PITÄISI varmaan olla talvirenkaat, kun Turussakin kuulemma pyörähteli hienosti kaupunkibussi, ei mitään vakavaa sattunut. Mutta matkustajilla oli varmasti jännät oltavat.  Noista turkulaisista busseista minullakin on hauskoja kokemuksia viidentoista - kahdenkymmenen vuoden takaa, jolloin niitä säännöllisesti käytin. Joskus mentiin mahtavassa takapyöräluistossa, jolloin sai jännätä, osuuko takapää johonkin. Sen verran pitkälle se linja-auton luistaessa ulottuu. Kertaakaan ei osunut. Pysäkit varsinkin alamäessä olivat myös jänniä. Niissä bussin etupää luisteli holtittomasti osuen välillä jalkakäytävän reunaan. Hyvin on jäänyt mieleen lumimyräkässä silloisen 10-linjan yritys päästä Uudenmaankatua ylös, kun piti pysähtyä Vähä-Hämeenkadun valoihin. Kuskina oli nainen, jolla oli hermoissa pitelemistä. Pyysipä minuakin, silloin ehkä 10 vuotiasta poikaa, katsomaan takalasista, onko tilaa peruuttaa! Lopulta taakse tuli tilaa, jolloin saatiin haettua vauhtia Hämeenkadun kohdalta ja jotenkuten päästiin mäen päälle.

    
 • Turkulaiset bussikuskit vahingossa heittävät perää. Mutta muutamat "pitkän matkan bussit" heittävät joskus tahallaan perää muutamissa kohdissa ja joillakin takapenkkiläisillä nuorilla on hauskaa ja tietysti heillä itsellään. Täytyy myöntää itsekin siinä kyydissä on alkanut hymyilyttämään kun bussikuskia "lapsettaa".

    
 • Joskus muinoin turussa kaskenmäessä alas mentäessä bussi taittui poikittain.Oli muuten pirun jännää olla kyydissä kun alas mentäessä alkoi Aurajoki olla melko lähellä.Kuski kyllä selvisi siitä kun muut aolkoivat tajuta antaa tilaa.
  Aatonaattona oli itärekka nahkakumeilla tukkimassa liikennettä turussa Pahaniemensillalla.60 kympin alueella jossa ei niin aina ajeta kuuttakymppiä.Harasoo !Siihen jämähti ja ihmiset olivat palaamassa kotiin töistä.Tilaa ei oikein ollut kaikilla mahdollisuutta antaa.

    
 • Lainaus:
  14.12.2004 klo 21:18 Anders-Simo kirjoitti
  Turhaan vaihdoitte! Ei ole talvi tullut ainakaan tänne Keravalle. Itse ajattelin vaihtaa vasta kun sääolosuhteet ovat senlaatuiset että toimituksessa on jotakin järkeä. Jos nyt vähän on aamulla jäätä niin kyllä olen kesäkumeilla pärjäillyt kiitettävästi.
  Mutta nythän mä vasta hokasin, ettei mullakaan ole talvirenkaita!

  Hienosti on tosiaan pärjätty tähän saakka. Tänään oli jännää, kun urat olivat jäässä ja niiden välinen osa luminen. Peräkärry aina välillä muljahteli kivasti. Eihän se veneen kanssa paina kuin reilut 300 kg, mutta silti. Ajattelinkin, jos vaihtaisi kärryyn nastarenkaat. Niillä voisi kai ajella ympäri vuoden. Tuskin poliisi siitä pahastuisi, koska kevyt kärry ei kuluttaisi asvalttia juuri lainkaan. A-S kyllä saisi varmasti halvauksen, kun näkisi minulla juhannuksena nastarenkaat.

  Onko jollain jarruttomassa peräkärryssä talvirenkaat? Paljonko vaikuttaa pitoon? Kesärenkailla sellainen varustettuna ei tarvitse kovinkaan kummallista väistöliikettä lumisella tiellä, jäisestä puhumattakaan tehdä, kun saa kärryn iloiseen sivuluisuun.


  [Herbert muokkasi tätä viestiä 26.12.2004 klo 18:24]
    
 • No A-S oletko jo vaihtanut renkaat? :smile:

    
 • ei kai se A-S vielä :grin:

  Tota kärryasiaa olen itsekin pohdiskellut. Kävin tässä ennen joulua hakemassa kuusen mökiltä kärryn kanssa. Tie lähes peilijäässä kauttaaltaan. Härveli kyllä meni sinne minne halusinkin, mutta kärry tuntui koko ajan mutkissa, joissa on vielä jonkun verran kaatoa sivuille, hakevan penkkoja. Nastarenkain kärry olisi todennäköisesti tullut siistimmin perässä...ainakin olettaisin niin.

  Täytyy laittaa pohdintaan.

    
 • Taisi AS ajella koko talven kesärenkailla. Ei ole lupaa vaihdolle tippunut vieläkään, mutta kohta saakin jo ajella laillisesti kesärenkailla. Sitten varmaan alkaakin huuto, että alkää vielä vaihtako kesärenkaita, takatalvi tulee varmasti...

    
 • Lainaus:
  26.02.2005 klo 12:23 Herbert kirjoitti
  Taisi AS ajella koko talven kesärenkailla. Ei ole lupaa vaihdolle tippunut vieläkään, mutta kohta saakin jo ajella laillisesti kesärenkailla. Sitten varmaan alkaakin huuto, että alkää vielä vaihtako kesärenkaita, takatalvi tulee varmasti...

  Niin ja A-S vaihdoitko niitä renkaita? Mitä seuraavaksi A-S?

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit