Ralliautoilu yleisillä teillä

215 kommenttia
1234568»
 • Derrick:

  Pakkohan niitä on käyttää, mutta vaikka käyttäisikin, niin liikkuminen pimeällä on vaarallista.
  Kirjoituksestasi sai vain sellaisen kuvan, että käytät niitä ettei "ämmät" pääse valittamaan.  Veikkaan, että niitä sora-autoja ei liiku yhtenään eli omalla käytöksellä voi välttää tämän "hengenvaaran" eli käytät niitä heijastin liivejä ja voit väistää jalkaisin liikkuessa, vaikka ojan puolelle. On aivan sama millä nopeudella se sora-auto vierestäsi pyyhkäisee. Oleellista on, että kuljettaja havaitsee sinut ja tarvittaessa olet myös itse hereillä liikkuessasi pimeällä.

    
 • Rätkätin:

  Hienoa .. te takerrutte YHTEEN tapaukseen ..
  ...
  Yli kaksisataa rekkaa kaadetaan joka vuosi, niin edelleenkään en ole saanut mitään kättäpidempää näyttöä, että kaikki rekkakuskit ovat syyttömiä.
  Kirjoitit, että Joka ikiselle kaadolle löytyy taatusti syynsä. Milloin mikäkin. Ilman kuskeja ne eivät kulje metriäkään. Tuo on kyllä ihan huippua, että rekan kaatuminen on muiden syy.  Siitä taisi muutama muukin kuin minä saada sen käsityksen, että rekan kaatuminen olisi aina osaavan rekkakuskin estettävissä.  Linkittämäni tapaus oli vain esimerkki siitä, ettei näin ole.

    
 • Herbert:

  Siitä taisi muutama muukin kuin minä saada sen käsityksen, että rekan kaatuminen olisi aina osaavan rekkakuskin estettävissä.

  Linkittämäni tapaus oli vain esimerkki siitä, ettei näin ole.


  Kiva lainata itseään .. siis tilastoja ...

  Rätkätin:

  Muiden tiellä liikkujien virheistä johtui 16,7 % onnettomuuksista.


  Mutta hyvä, että selvisi... :smile:  (Tuolla aiemin 1.10.10 23:56 on enempi lainauksia ... )  PS.

  Aika ajoin kirjoittelen hieman epäselvästi ... laiskuuttani

  "Herbert": .. olisi aina osaavan ..."

  En usko, enkä ole uskonut superlatiiveihin, kuten

  "aina, ikinä, ei koskaan, kaikki..." jne, sillä joka hommaan löytynee ennemmin tai myöhemmin joku poikkeus. Jopa kuolleistakin on noustu perimätiedon mukaan, joten eiköhän ne liene aika ääritapauksia ja poikkeuksia nekin.

    
 • Rätkätin:


  Aika ajoin kirjoittelen hieman epäselvästi ... laiskuuttani
  "Herbert": .. olisi aina osaavan ..."
  En usko, enkä ole uskonut seperlatiiveihin, kuten
  "aina, ikinä, ei koskaan, kaikki..." jne, sillä joka hommaan löytynee ennemmin tai myöhemmin joku poikkeus. Jopa kuolleistakin on noustu perimätiedon mukaan, joten eiköhän ne liene aika ääritapauksia ja poikkeuksia nekin.
  Faktaa kuolleista noususta ei ole, joten siinä suhteessa ei ehkä ole tarpeen korostaa mahdollisen poikkeustapauksen roolia. Kirjoitettu teksti on kuitenkin aina puhuttua vahvempaa, joten tarkkana kannattaa olla. Itsekään en siihen aina pysty, joten suosin vaihtoehtoa, jossa mukisematta myönnän epätäsmällisyyteni ja korjaan tilanteen.

    
 • Herbert:

  Rätkätin:

  ... Jopa kuolleistakin on noustu perimätiedon mukaan, joten eiköhän ne liene aika ääritapauksia ja poikkeuksia nekin.

  Faktaa kuolleista noususta ei ole, joten siinä suhteessa ei ehkä ole tarpeen korostaa mahdollisen poikkeustapauksen roolia.


  Juuri siksi käytin ilmaisua "perimätiedon" ja sitähän Kalevalakin on aivan samoin kuin iso osa kaikesta mahdollisesta historiankirjoituksesta. Historiahan on sellaista ja ihan sitä itseänsä riippuen keneltä sitä on kysytty ja yleensä se on voittajan näkemys asioiden kulusta. Vastaiset dokumentit hävitetään ja myönteisiä korostetaan erityisesti. Mieleen piipahtaa Pohjois-Korea, NL, USA ja mikseipä Suomikin jne ...  Tästä tavaroiden ja asioiden vaihtamisesta tulee mieleen Theseuksen paradoksin muunnelma... Isoisän kirves .. minun isäni vaihtoi siihen varren ja jokin aika sitten minä vaihdoin siihen terän .. Kysymys: vieläkö se on isoisän kirves?

  Että mitenkö se liittyy tähän.. ei mitenkään, mutta oleellisesti historiankirjoitukseen kyllä.  Samaa veivaamista on tieteenkin puolella. Joku (en muista nimeä ) väitteli muinoin tohtoriksi ettei jonkun (en muista) asteista yhtälöä pysty ratkaisemaan ja parin vuoden kuluttua joku toinen, että näin se ratkaistaan. Saiko se ensimmäinen pitää tohtorin arvonsa? Tämmöistä tämä elämä on.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit