Vaalit lähestyvät

31 kommenttia
2»
 • [quote title="14.03.2007 klo 21:04 Nunchaku kirjoitti"]

  2. Autovero poistetaan. Mitä se on: autokanta modernisoidaan.

  Veroa ei pidä poistaa valikoimatta. Muuten saadaan aikaan vääränlainen uusi autokanta. Pitää suosia taloudellisia ja pieniä autoja, muiden veron voi pitää ennallaan tai korottaa. Pieniä siksi, että jos monstereita on liikaa teillä, kukaan ei uskalla ostaa pikkuautoa vaikka ei isoa tarvitsisikaan. Täysin riippumatta siitä, ajetaanko rohjoilla paljon vai vähän. Jos niitä näkyy runsaanlaisesti, ei sinne sekaan monikaan Smarteilla aja.

  5. Liikenteen verotulot kerätään polttoaineveron kautta. Mitä se on: autot eivät aiheuta päästöjä vaan polttoaineet, joiden verotus pitää huolen päästöistä ja kulutuksesta.

  Yksinkertainen laskutoimitus: Kuvitteellinen bensamaasturi maksaa nykyään 60.000 euroa, veroalesi jälkeen 35.000. Maasturimies ostaa uuden joka kolmas vuosi ja säästää siis varovaisestikin laskien 6000-8000 e / vuosi vähän riippuen jälleenmyyntiarvoista. Kuinka paljon polttoaineen pitäisi maksaa, että hänen autoilunsa maksaisi merkittävästi enemmän autoveron poiston jälkeen, jos hän ajaa esim. 30 tkm vuodessa?

  Autoilun kokonaiskustannukset ne ovat jotka ratkaisevat ajomäärän, jos tuo kustannus laskee ei taatusti kulutus ja autojen määräkään vähene. Polttoaineen tulee toki maksaa riittävästi, nyt se on varmaankin liiiankin halpaa. Ja uusien autojen valmistusenergiat pitää myös ottaa kuvioon mukaan, muuten hommassa ei ole ekologista järkeä.

  6. Bioaineet vapautetaan polttoaineverosta. Mitä se on: luodaan kilpailua ja pelitilanne oligopolisille markkinoille.

  Oma versioni on, että polttoaineiden vero määritetään niiden todellisen ekologisen kuormittavuuden mukaan. Nykyiset biopolttoaineet ovat suurelta osin ekologisesti kannattamattomia, pientä tuotantoa voidaan ylläpitää jos aine tuotetaan esim. jätteistä jotka joka tapauksessa syntyvät. Muutenkaan nykyisillä kulutuksilla ei pystytyä biopolttoainetta tuottamaan mitään olennaisia määriä kokonaiskulutukseen nähden. Bioakin tarvitaan, mutta olennaisempaa on saada taloudellista kalustoa ja vähentää kulutusta.


    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit