Autokamerat

5 kommenttia

Mitä mieltä olette näistä yleistyvistä autokameroista jotka tallentavat kuvaa liikenteestä?Voisiko ne hillitä liikenteen törttöilijöitä kun pelko on että teot saattavat tulla jonkun auton videolle?Kolaritapauksissakin niistä olisi hyötyä.Viimeisempänä tapauksena on tämä Skoda-kuskin tapaus jota on puitu tuolla "Liikenneraivo"-keskustelussa.http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014061518410483_uu.shtml> TM:n pikakoe autokamerasta. <Lisäksi hauska tapaus:

http://youtu.be/OQ9dw4fwv0c

  
 • Jaa-a. Jos kaikki törttöilyt kuvataan ja laitetaan nettiin, niin törttöilyjä alkaisi olla niin paljon, ettei se oikeastaan enää ketään kiinnostaisi. En siis ehkä itse kannata asiaa. Mutta samapa se minulle on. Kolaritilanteissa niistä voisi joskus olla hyötyä.

    
 • Kyllä olen ajatellut sellaisen hankkia, mutta ovat vielä niin nopeassa kehityksessä, että odotan vähän.  En ole kiinnostunut kuvaamaan muiden töppäyksiä, mutta tietysti kolaritapauksessa siitä voisi olla hyötyä.  Yksi motiivini on mahdollisen automurron tutkinnan helpottaminen. Meidän alueella on sellaista tapahtunut ja niitä on hyvin hankala selvittää jos ei ole silminnäkijöitä. Joku vois myös kolhaista parkkeerattua autoa, jolloin g-voiman muutoksesta aktivoituva kamera on kätsy.  Noita kahta pidän suurempana uhkana kuin kolaria. Autooni on kerran murtauduttukin, kun jäi syrjäisellä parkkiksella ikkuna raolleen. En edes yrittänyt vaivata virkavaltaa, kun asian selvittäminen olisi ollut liki mahdotonta ja... Oma moka...

    
 • Lähinnä tulee mieleen venäläisten toilailuista tehdyt koostevideot, joita on kuvattu juuri autokameroilla.  Onko meno täällä(kin) yhtä villiä, että sen takia pitäisi kuvata? Eikös se ole heidän motiivinsa asialle?  Vai saammeko vain sen välillä puistattavan vaikutelman venäjän liikenteestä, kun tuolle linjalle ovat lähteneet ja näppärät editoijat koostavat niitä ihmeteltäväksi Youtubeen?  Kun hommahan karkaa juurikin iltalehtiosastoille vielä kaiken päälle, minnekäs muualle?  Ehkä olemme juurikin skodajutulla todistaneet Suomessa uuden aikakauden alkaneeksi. Halutaan tai ei.

    
 • Penteles:

  Mitä mieltä olette näistä yleistyvistä autokameroista jotka tallentavat kuvaa liikenteestä?

  Voisiko ne hillitä liikenteen törttöilijöitä kun pelko on että teot saattavat tulla jonkun auton videolle?

  Kolaritapauksissakin niistä olisi hyötyä.

  Viimeisempänä tapauksena on tämä Skoda-kuskin tapaus jota on puitu tuolla "Liikenneraivo"-keskustelussa.


  Uskon kyllä, että häpeärangaistus on varsin toimiva pelote tässä. Eiköhän tuo kyseinen skoda-kuskikin harkitse hieman tarkemmin sitä, onko todellakin niin suuri tarve päästä ohi, että kamikaze-moodi kannattaa kytkeä päälle. Pieni sakko tuskin kovin paljon häntä saisi miettimään ajotyyliään.

    
 • Kumppani:

  Lähinnä tulee mieleen venäläisten toilailuista tehdyt koostevideot, joita on kuvattu juuri autokameroilla.

  Onko meno täällä(kin) yhtä villiä, että sen takia pitäisi kuvata? Eikös se ole heidän motiivinsa asialle?
  Venäläisten päämotiivi on kyllä ihan vain oikeusturva. Kun erilaisia kolareita saattuu paljon ja syylliset vain harvoin myöntävät syyllisyttään, niin kameran hyöty on ilmeinen.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit