SUV:tä vastaava henkilöauto

6 kommenttia

Mikähän se SUV:tä vastaava henkilöauto on? Siis se mistä kaikki arvostelijat puhuvat että vastaava henkilöauto olisi parempi ajaa, kuluttaa vähemmän, halvempi yms. Millä tapaa se vastaavuus katsotaan? Pituuden, painon, kuljetuskapasiteetin, vetotavan vai jonkun muun mukaan?

Otetaan esimerkiksi RAV4. Ulkomitoiltaan (leveys x pituus) noin saman kokoinen Toyota on Corolla. Kuljetuskapasiteettia kun vaan on vähemmän joten valitaampa farkku Corolla. No nyt näyttää vähän paremmalta mutta korkeutta pitäisi saada lisää, siispä mitenkä olisi Corolla Verso? Joko olisi vastaaava? Ei puutu kuin 4-veto ja korkeampi maavara jotta vastaavuus RAViin olisi kunnossa. Siis mitä saamme tulokseksi? -> RAV4:n

Eli SUV on tietyn tyyppinen henkilöauto. Siinä on tiettyjä ominaisuuksia joita ostajat arvostavat joita ei muut tyypit tarjoa. Toki SUV:ssä on puutteensa mutta eihän kaikkea voi saada, vai voiko? No ehkä jos ostaa iDrivellä varustetun BMW:n tai vaihtoehtoisena tietenkin maan mainioin uusi V70. :sunglasses:

  
 • Subaru Legacy STW maksaa suunnilleen saman verran kuin RAV4:n ja CRV:n hinnat alkaen mallit. Ainoa asia, jossa auto jää ominaisuuksiltaan näistä jälkeen on maanvara, silkäli kun 20cm:n maanvaralle on oikeasti käyttöä.

  Tosin, mikäli on pakko ajaa Toyotalla, niin RAV4 on siitä mallistosta ehdottomasti kiinnostavin auto. Uusi Honda CRV on olisi muuten kiinnostava, että nelivetojärjestelmän toteutus ei vakuuta vaikka sillä ei käytännössä mitään merkitystä olekaan. Jotenkin vain häiritsee, ettei se ole niin hyvä kuin Toyotassa , Nissanissa tai Subarussa. Näitä autojahan ostetaan tunteella ja tämäkin asia saa siksi ylisuuren merkityksen. Ainakin minun kohdallani. Toisaalta, mikäli auto valitaan järjellä niin 35-40k€ hintaluokassa saa jo huomattavasti paremman normaalin auton kuin yksikään katumaasturi. Näistä ehkä Subaru Legacy/Outback lähimpänä kumpaakin kategoriaa.


    
 • [quote title="12.10.2007 klo 19:15 Major kirjoitti"]

  "Mikähän se SUV:tä vastaava henkilöauto on? Siis se mistä kaikki arvostelijat puhuvat että vastaava henkilöauto olisi parempi ajaa, kuluttaa vähemmän, halvempi yms. Millä tapaa se vastaavuus katsotaan? Pituuden, painon, kuljetuskapasiteetin, vetotavan vai jonkun muun mukaan?"

  Ehkä kannattaa antaa väitteen esittäjän määritellä se vastaavuus. Jos tämä ei sitä esitä, voi aina kysyä, missä suhteessa vastaava tarkoittaa.

    
 • Sehän siinä onkin: vastaavaa ei ole!

  Mikä on traktoria vastaava henkilöauto?

    
 • Lainaus:
  13.10.2007 klo 15:24 Putput kirjoitti
  Sehän siinä onkin: vastaavaa ei ole!

  Mikä on traktoria vastaava henkilöauto?


  Kerrankin samaa mieltä kanssasi, tosin luutavasti eri painotuksin.

  Tuosta jatkokysymyksestä sen verran että Volvon lisäksi voisi listaan lisätä Porschen, vanha traktoritehdas sekin :smile:

  [Major muokkasi tätä viestiä 14.10.2007 klo 10:41]
    
 • Lainaus:
  13.10.2007 klo 22:09 JOXA kirjoitti
  Volvo? :smile:


  Putput-akatemian 'vuoden palstakommentti'-palkinnon voittaja on JOXA!

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit