Moottoriöljyt

3 kommenttia

Täytyykö uusissa diesel-moottoreissa tosiaan käyttää näitä huippukalliita öljyjä, jos autossa on hiukkassuodatin? Kertokaa joku asiantuntija tarkemmin mistä on kyse. Millaiset luokitukset öljyllä on oltava, jos vaihdan öljyt esim. kerran vuodessa n. 15000km välein? :tongue:

  
  • Öljyjen vähimmäisvaatimukset pitäisi löytyä auton ohjekirjasta tai ainakin merkkiliikkeen huollosta. Ainakin BMW suosittelee DPF-moottoreihinsa Castrol Edge 5 W 30 öljyä, joka maksaa n. 70 € / 4 litraa. Takuu ei raukea halvemmillakaan öljyillä, jos vain vaatimukset täyttyvät.

      
  • Ei noista Castrolin Edge-öljyistä ole kyllä tarvinnut ikinä tuollaisia hintoja maksaa. Kts. vaikka http://lsvoitelu.shop.wosbee.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=EDGE530

      
  • Joo, kiitos vinkistä! Näyttäähän noita löytyvän vähän halvemmallakin, kun viitsii kaivella. Täytyy varmaan seuraavaan huoltoon (ensi vuonna ) viedä omat öljyt, niin ei lompakko laihdu marmoritiskillä ihan niin paljon. Kannattaa näköjään tuoda öljyäkin Saksasta kesälomareissulla! :sunglasses:

      
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit