Vanhojen tavallisten ihmisten höpinää

12 kommenttia

Koko autojen toistasataa vuotisen historia ajan autojen tekniikka on kehittynyt ja varusteet lisääntyneet. Koko tuon saman ajan ovat olleet esillä puheet siitä kuinka autojen tekniikka ja varusteet tulevat lisäämään autojen vikaantumista ja korjauskustannuksia. Näin ei ole kuitenkaan käynyt. Päinvastoin esim autojeen huoltovälit ovat pidentyneet ja huoltojen yhteydessä tehtävät korjaukset vähentyneet.

Jo silloin kun olin lapsi vanhat miehet kauhistelivat autoihin ilmestyneitä sähköllä toimivia ikkunoita ja puhuivat kuinka niistä tulee aiheutumaan suuria korjauskustannuksia. Nyt kun autojen kehityksessä on tapahtunut tällainen nopeampi kehityspyrähdys nuo puheet ovat taas lisääntyneet. Noille puheille ei kuitenkaan tule tulevaisuudessa olemaan mitään katetta vaan tätäkin alta linkistä aukeavaa lehtijuttua luetaan parinkymmenen vuoden päästä hymyssä suin tai oikeastaan aivan nauraen:

http://www.hs.fi/autot/a1455770206687

  
 • Tai sitten toivotaan, että se auton valmistaja tekisi ne sähköisen lasinnostimen rattaat ja vaijerit semmoisesta materiaalista, jotka kestää yli kaksi vuotta...

    
 • Aikanaan uuden autoni valoissa oli paljonkin sanomista. Päiväajovalot, takasumuvalot ja jarruvalot (en kykyene nimittämään vakiovarusteisia jarruvaloja lisäsellaisiksi), laittomia kaikki tyynni. Tänään pakollisia.

  Silloin edesvastuuttoman monimutkaiseksi väitetystä sähköjärjestelmästäkin esiintyi arvioita että ei ole pitoauto tuollainen omituisuus.

  740 GLE:n ruiskumoottori käy yhä katsuria hämmentävän puhtaasti, keskuslukot, sähköpeilit ja muut vermeet toimivat alkuperäistä moottoriantennia myöten. Viime aikoina ei ole enää muita myytykään kuin ruiskukoneita.

  Missä ovat ne samanikäiset kaasutinmoottoriset pitoautot keväältä 1987?

    
 • Yhä hankalammaksi menee autoilu kun autoista häviää avaimet ja autoja pitää käynnistää älypuhelimilla. Ketä hyödyttää se että auton avaimen voi lähettää tekstiviestillä toiselle ?

  http://m.leftlanenews.com/volvo-to-sell-keyless-cars-next-year-91043.html

    
 • Toiminto hyödyttää ainakin auton vuokraamista, josta nykyisin paljon höpistään.

  Tosin kuka helvetti olisi niin hullu, että vuokraisi uudehkon auton jollekin tuntemattomalle? Minun näkemykseni mukaan tämä on sellaisten viherhippien höpinää, joilla itsellään ei ole koskaan ollut mitään käytettyä polkupyörää arvokkaampaa omaa tavaraa.

  Vuokraa uusi XC90 Volvo tuntemattomalle perheelle, tienaa 100 euroa ja korjaa (jos pystyy) ja siivoa autoasi 2000 eurolla.

    
 • Ajattelija2015 kysyy, vastaa ja kommentoi itseään samassa vastineessa, heh:

  Vastaus: (Avaimettomuus)toiminto hyödyttää ainakin auton vuokraamista, josta nykyisin paljon höpistään.

  Sopisi tosiaan erinomaisen hyvin vaikka tähän tarkoitukseen siis, vai mitä?
  https://citycarclub.fi/

  Tuo on tosin uudemmasta päästä vuokraamistapoja.

  Kysymys: kuka helvetti olisi niin hullu, että vuokraisi uudehkon auton jollekin tuntemattomalle?

  Mikä jottei Hertzit, Avikset sun muutkin lähtisi tuohon älykännykkähommaan. Sen verran hulluja ovat olleet jo aika pitkään...

  Minun näkemykseni mukaan tämä on sellaisten viherhippien höpinää

  Vai niin... Pitäisikö jonkun CCC-käyttäjän nyt pelästyä ja mennä äkkiä autokauppaan ostamaan oma auto, vai?

  Ja saahan sitä taksinkin tilattua lentokentältä!

    
 • Hemmetin käteväähän se olisi, jos ei tarvitsisi kannella taskuissaan auton avainta. Pahimmillaan mukana kulkee vielä toinenkin avain polttoainelämmittimen ohjaamista varten. Se, että avaimen voi jakaa virtuaalisesti ilman fyysisen avaimen vaihtoa hyödyttää molempia kyseisen tapahtuman osapuolia.

  Mitä tulee vuokraamiseen, niin lähes koko ajan pihalla joutilaana seisovan auton vuokraamisessa on paljonkin ajatusta. Mitä tulee taasen auton arvoon, niin ventovieraille ihmiset vuokraavat asuntojaankin.

  Varsinaisille vuokrafirmoille tuo avaa mahdollisuuden palvelun parantamiseen. Annat vain tarvittavat tiedot netin kautta ja saat avaimen puhelimeesi ilman palvelutiskille jonottamaan kävelmistä. Nopeampaa ja miellyttävämpää asioimista.

    
 • Kumppani, tietenkin oikeat vuokrausfirmat tuota käyttävät ja se on kätevää, ei siinä mitään. Itsekin voisin tuollaisen avaimen ottaa.

  Mutta samassa tuli vain mieleeni tämä oman auton vuokraus. Siitä vain jokainen halukas uutta autoaan vuokraamaan. Helsingin kaupunki vuokrasi polkupyöriä, joista suurin osa päätyi mereen. Kun joku tavara ei ole omaa, niin siitä harvemmin kovinkaan paljoa välitetään. Etenkin auto on aika herkkä kapistus välinpitämättömälle käytölle. Nämä älyavaimet toimivat vain tällä hetkellä uusissa autoissa, enkä oikein jaksa uskoa, että joku haluaa lainata 100 tonnin maasturivolvoaan, tai edes 30 tonnin uudehkoa autoaan tuntemattomille. Vanhan rottelon vuokraaminen onkin asia erikseen, mutta riskinsä siinäkin.

  Onhan niitä vuokrattuja asuntojakin laitettu remonttiin, mutta asunto ei ehkä ole aivan niin herkkä tahattomalle tuhoamiselle, kuin uudehko auto. Kuinka moni omaa autoa omistamaton vuokraaja ymmärtää esimerkiksi varoa aluvanteita parkkeerauksessa, olla roikkumatta toisen auton perässä motarille kiihdytettäessä (kivisade), jne.

  Puhumattakaan siitä, mitä tarkoituksellisella rälläämisellä saa aikaan.

    
 • Jos kivenisku konepellissä läikyttää vatia, niin tuskin kannattaa vuokrata yhtään mitään. Maailma on kuitenkin täynnä erilaisia vuokraajia, eikä se homma ole sen kummempaa kuin mikään muukaan bisnes. Kiveniskuista ja vanteiden naarmuista jokaisella pitää olla oikeus kirjoittaa haluamansa korvausehdot.

    
 • Kiveniskuja tulee tietenkin väkisinkin, mutta niitä voi vältellä, tai vaihtoehtoisesti kerätä oikein kunnolla.

  Korvausehtojen kirjoittaminen tällaisista kaikista asioista, kuten pienistä kolhuista ja naarmuista ei ole kovin helppoa ja mukavaa (vuokraamisen pitäisi olla helppoa), saati näistä asioista tappeleminen sitten jos jotain vikoja löytyy. Tietenkin auto on useimmille vain käyttöesine ja sellaista on helpompaa vuokrata, kun siinä on jo omasta takaa niitä naarmuja/lommoja. Ei niin siistinkin auton saa kuitenkin rässittyä huonoon kuntoon aika nopeasti, jos niin haluaa. Esimerkiksi renkaat saa pilattua hetkessä, jos joku idiootti sille päälle sattuu. Kinaa sitten vuokraajan kanssa siitä, missä kunnossa renkaat olivat alunperin ja paljonko ne normaalikäytössä kuluvat. Tiestysti suurin osa ihmisistä hoitaisi homman fiksusti, mutta kun joka kymmenes ei hoida, niin se riittää.

  Mielestäni hommaa ei oikein voi verrata asunnon vuokraamiseen, vaikka en kyllä omaa asuntoanikaan kenellekään vuokraisi.

    
 • Suurin osa vuokraajista tosian käyttää autoa fiksusti ja se riittää. Jokaisessa sijoituksessa ja bisneksessä on omat riskinsä - niin tässäkin. Varmaa on kuitenkin se, että perusautojen arvoa aika nakertaa kovaa tahtia ja siksi käyttöasteen nostaminen on suotavaa. Siitä uudesta Volvon sadan tonnin silmäterästäkin tulee varsin nopeasti arvoton rottelo, vuokrasipa sitä Volvoa sitten tai ei.

  Verrokkia voi hakea vaikka tästä päivästä. Autoja vuokrataan lukemattomia kertoja joka päivä, eikä se homma ole vaikeaa. Korvausasiatkin ovat varsin selviä, eikä vuokra-autoja näe kovinkaan usein meressä - edes Helsingissä.

    
 • Ison firman pyörittämä vuokraus on riita-asioissa hieman eri juttu, kuin kahden toisilleen tuntemattiman yksityishenkilön välinen autonvuokraus. Jokaisessa bisneksessä on riskinsä, mutta tässä kohdin riskit ovat huomattavan suuret saatuun hyötyn verrattuna. Aivan eri asia tietenkin, jos auto on valmiiksi välttävässä kunnossa. Silloin pienet naarmut tai suklaatahrat penkeissä ei niin paljoa paina.

  Omat probleemansa luultavasti tulee myös esimerkiksi kolaritilanteissa ja sakotustilanteissa. En ole asiaan perehtynyt, mutta voisi kuvitella, että vuokra-auton vakuutusehdot/hinnat eivät ole aivan samat kuin yksityiskäytössä olevan auton vakuutusehdot.

  Mutta en nyt jatka aiheesta tässä ketjussa enempää, kun tämä ei siihen kuulu. Jokainen vuokratkoon uutta autoaan jos haluaa. Siitä vain NHB omaa tulevaa uutta autoasi vuokraamaan tuntemattomille.

  Sinänsä kännykkäavain on varmasti ihan hyödyllinen väline muillekin, kuin auton vuokraajille.

    
 • Joo, mutta omalle mökillekin on mukavampi pakata kotoa lähtiessä, kun tietää, että perillä on puhtaat lakanat ja oma hammasharja samassa mukissa, johon sen pesuhuoneen peilikaappiin viimeksi lähtiessäni jätin.

  Autossa sama periaate, eli saa se vanhakin olla, mutta risa eikä sotkuinen.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit