Henkilöautojen takuut

34 kommenttia
2»
 • KN17: Enemmän Hyundain takuu korvaa tuossa tapauksessa, kuin 3 vuotta vanhan saksalaisen takuu, oli sillä sitten ajettu kuinka vähän tai paljon hyvänsä.
  Kyllä minun yli 3-vuotiaan Mersuni automaatti avattiin tehtaan piikkiin ja vaihdettiin yksi paineensäätöventtiili. En tiedä, mitä maksoi, koska en ikinä nähnyt laskua.

  No joo, saivartelua. Junge Sterne vaihtoautotakuu uuden auton takuuajan jälkeen. Mutta kun kaksivuotiaan vaihtarin ostaja saa tuollaisen takuun, miksi saman auton uutena ostanut ei saa nauttia samaa etua vuosina 2 - 4, mikäli muut ehdot täyttyvät?

  KN17:Suurin osa suomalaisista taitaa ajaa alle 20 tkm vuodessa. Tuollaisella 70 tkm vuodessa ajomäärällä ajaa minkä tahansa normi henkilöauton paaliin 7 vuodessa.
  Meidän perheestä on tälle kesälle lähdössä myyntiin 26 vuotta ajettu, josta on tavoitteena saada seuraavalta omistajalta rahaakin vastineeksi. Saa nähdä, onnistuuko? Ja saa nähdä meneekö enää käyttöautoksi vai jääkö tallissa talvehtivaksi harrastevehkeeksi?

  Jos yhtään olisi järkeä päässä, myisin 20 vuotta uudemman ja ostaisin tuon itselleni käyttöautoksi.

    
 • Ehkä käytetyn ostaja maksaa käytetyn takuun auton ostohinnassa. Uuden auton ostaja maksaa vain uuden auton takuun.

    
 • "Tuollaisia kylmänä talven kukkuvia moottoreita tarjottiin kyllä yleisesti vielä viime vuosikymmenellä, mutta nykyiset moottorit ovat kyllä tässä suhteessa paljon etevämpiä. Eräskin entisen autoni moottori nosti öljyn lämmöt toiselle sadalle talvellakin varsin nopeasti."

  Nämä kylmänä kukkuvat autot (kehitys ei ole kulkenut kaikilla merkeillä johdonmukaisesti parempaan) ovat meillä Suomessa käytössä vielä pitkään. Eikä uudet autot ole niin radikaalisti lämpenemisen nopeudellaan parantuneet, että ilman esilämmityksiä ehtisivät kansalaisten pätkäajoissa (keskimääräinen työmatka noin 15 km- paljon siis ajetaan tämän alle) lämmitä niin, että epäpuhtaudet poistuisivat öljyn joukosta. Ja näköjään tuolla toisen ketjun osalta oli esillä uusien automallien yhä heikkenevät esilämmitysmahdollisuudet. No eihän tämä useinkaan nappaa uusia autoja käyttävää, max 3-4 vuoden välein autonsa vaihtavaa. Otsikon mukaisesti voisi todeta, että pitkä takuu palvelee mahdollisten isompien ongelmien osalta toisia omistajia.

    
 • Ainakin joihinkin autoihin (esim. BMW) saa rahalla ostaa mielenrauhaa eli lisätakuuta, kunhan huollot on tehty ajallaan ja muistaa tehdä sopimuksen ennen alkuperäisen takuuajan loppumista.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit