Auttakaa aloittelijaa

9 kommenttia

Olemme hankkimassa uudet vehkeet tv:n ja tallenteiden katselua varten. Vanha vhs-videosysteemi tv:ineen päivineen siirrettäneen lastenhuoneeseen. Olemme kaapeliverkossa. Tarjontaa löytyy niin tallentavien digiboxien kuin tallentavien dvd-laitteiden puolesta runsaasti. Tarvitsemme suht' pysyvän järjestelmän, jonka avulla voisi myös tallentaa vastaanotettavia tv-ohjelmia sekä kuvaa videokamerasta (toistaiseksi analoginen). Olen sekaisin jo tallennusmuotojen laajasta kirjosta. Millainen järjestelmä olisi järkevä, jos hintamaksimi olisi luokkaa 3000 euroa?

  
 • 3000 euroa?

  ???

  Hyvän laajakuvatelkkarin 32'' saatte tonnilla, tallentava DVD 400e.

  Mitä muuta? VHS vanhojen nauhojen katseluun, 100e. Yht. 1500.

  Jos välttämättä haluatte nykyisen raakile-digiboksin hankkia, vaikkei vielä ole mitään syytä, niin ne on pari sataa päälle.

    
 • Miksi digiboxia ei kannata vielä hankkia? Eikös niitäkin ole tallentavia? Kannattaako mieluummin hankkia tallentava dvd vai tallentava digibox? Voiko analogiselta videokameralta siirtää filmejä dvd:lle - miten? Saammeko vanhat vhs:t siirrettyä dvd:lle (miten)? Mitä tiedostomuotoja dvd:n pitäisi hallita ja mihin niitä kaikkia käytetään? Kannattaako samalla hankkia (tv:n lisäksi) kotiteatterilaitteisto? Mitä kotiteatterilaitteisto tarkoittaa (kaiuttimet ja tv, mitä muuta)?

  Pahoittelen, jos alkuperäinen kysymykseni oli epäselvästi laadittu.

    
 • Lainaus:
  30.09.2004 klo 10:41 Mylläri kirjoitti
  Olemme hankkimassa uudet vehkeet tv:n ja tallenteiden katselua varten. Vanha vhs-videosysteemi tv:ineen päivineen siirrettäneen lastenhuoneeseen. Olemme kaapeliverkossa. Tarjontaa löytyy niin tallentavien digiboxien kuin tallentavien dvd-laitteiden puolesta runsaasti. Tarvitsemme suht' pysyvän järjestelmän, jonka avulla voisi myös tallentaa vastaanotettavia tv-ohjelmia sekä kuvaa videokamerasta (toistaiseksi analoginen). Olen sekaisin jo tallennusmuotojen laajasta kirjosta. Millainen järjestelmä olisi järkevä, jos hintamaksimi olisi luokkaa 3000 euroa?


  Mielestäni kotivideoita kannattaa siirtää DVD:lle tietokoneella, jolloin pääset editoimaan niitä. Ulkoiset polttavat levyasemat eivät enään hirveitä maksa.

  DVD-soittimeksi joku edullinen malli.

  TV-ohjelmien nauhoittamiseen vaikka kovalevyllinen digiboxi, johon mahtuu n. 40-80 tuntia ohjelmaa laitteesta riippuen. Äärimmäisen kätevä käyttää.

  Tässä vaiheessa rahaa on palanut 600-900 euroa, mikäli tietokone on jo ennestään hankittuna.

  Lopuilla joko iso plasma telkkari, tai perinteinen CRT.

    
 • Jos tallentavassa kovalevy/DVDlaitteessa on analoginen sisäänmeno, niin sen avulla saat videot ja VHSsät tallennettua. Kovalevyllisellä laitteella editointi helpompaa.

    
 • Kiitokset vastauksista! Käyn lukemassa kommentteja edelleen, jos jollain on vielä jotain...

    
 • Lainaus:
  30.09.2004 klo 15:55 EFC kirjoitti
  Jos tallentavassa kovalevy/DVDlaitteessa on analoginen sisäänmeno, niin sen avulla saat videot ja VHSsät tallennettua. Kovalevyllisellä laitteella editointi helpompaa.


  Uskoakseni tuo editointi tallentavalla DVD:llä, kovalevylliselläkin, on aika onnetonta tietokoneeseen verrattuna.

  Vielä muutama kommentti DVD:n valintaan. Mikäli päädyt plasmaan tai LCD televisioon, niin ehdottomasti PAL proge! Myös liitännät kannattaa varmistaa, että tukevat telkkaria ja saat täyden hyödyn irti (esim DVI, mikäli telkkarista löytyy).

    
 • Tuosta budjetista riittää mukavasti myös kohtuulliseen kotiteatterivahvistimeen ja -kaiutinsarjaan. Ainakin jos ostat useamman laitteen samalla kertaa, ni niille saa (Giganttia lukuunottamatta) yleensä tingittyä mukavan pakettihinnan.

  400-500€ vahvistimeen ja 400-600€ kaiuttimiin antaa jo mukavasti "ulottuvuutta" elokuvan katseluun. Kaiuttimien määrä riippuu hieman katselutilasta: jos takakanavia ei pysty järkevästi sijoittelemaan, niin niihin on aika turhaa laittaa euroja kiinni.

  Kokemuksen "syvällä rintaäänellä" voin sanoa että kolmella kohtuullisella kaiuttimella (ja subbarilla?) pärjää ihan mainiosti!

    
 • Kotistereoni ovat jo pitkään kieltäytyneet soittamasta cd-levyjä ja videoiden käyttömukavuuden kanssa menee hermot, joten toiveissa olisi saada kotiin uusi "viihdekeskus".

  Hieman olen ihmetellyt digiboxeja, tallentavia DVD-soittimia, erilaisia kotiteatterijärjestelmiä jne. Tämän hetkiset toiveeni ovat suurinpiirtein seuraavanlaiset:

  Vaatimukset:
  -radio
  -MP3-toisto (CD-R, CD-RW)
  -Musiikki-CD -toisto (myös CD-R, CD-RW)
  -DVD-toisto
  -JPEG-kuvien toisto
  -DVD-tallennus
  ---Ei DVD-RAM yhteensopivuussyistä
  ---Digikanavien tallennusmahdollisuus
  ---VHS-tallenteiden kopiointi DVD:lle

  Ei pakollisia mukavuuksia:
  -RDS-radio
  -Kiintolevytallennus
  -DivX-tuki

  Digiboxin hankkiminen ei vielä juuri kiinnosta, mutta olisi mukava, jos tallentavalla DVD:llä saisi tulevaisuudessa tallennettua myös digikanavilta. Kaiuttimet (2kpl) ajattelin poimia vanhoista Pioneerin kotistereoistani, kotiteatterikaiutinsarjoille kun ei juuri ole tilaa + toivoisin selviäväni alle 1000€:n budjetilla...

  Jos tällaisen kombinaation saa kätevästi kotiteatterisettinä, jossa tulee kaiutinsarja mukana & hinta on järkevällä tasolla, niin järjestetään niille kaiuttimille sitten sitä tilaa.

  Joskus myöhemmin ostoslistalla voisi olla Kameleonin kaukosäädin, jolla koko soppaa voisi ohjata, jos laitteiden määrä karkaa käsistä (eli > 1... :) )

  Kuulostaako yhdistelmä mahdolliselta? Mitähän muuta olisi hyvä ottaa huomioon...?

  Ideoita laitteiden suhteen otetaan mielellään vastaan!  [bbb muokkasi tätä viestiä 14.10.2004 klo 17:24]
    
 • DVD:ksi jokin edullinen malli!

  Miksi tämä diskurssi? Miksi säästää DVD:ssä? Ei hyvä soitin kauheasti maksa. Jonkin halvan soittimen saa toki 50 eurolla, mutta esim. harman/kardonin saa vajaalla 250 eurolla tai jopa kaupanpäälle, jos hankit samasta liikkeestä h/k:n av-viritinvahvistimen ja kaiutinsarjan.

  Tässä oma ehdotukseni kotiteatterin audion rakentamiseen:

  Viritinvahvistin: harman/kardon AVR 130
  DVD: harman/kardon DVD-22
  5.1 kaiutinsarja: harman/kardon HKTS7

  Tämän saat hifiliikkeestä 1000 eurolla.

  [-Rocky- muokkasi tätä viestiä 03.11.2004 klo 18:09]
    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit