Viisioviset perheautot 20/2018

5 kommenttia

Tuon ryhmän kalusto on aina ajankohtainen, vaikka pystyperäisenä käyttökelpoisuus (lapsi)perheautona onkin aika kyseenalainen. Farkkuna tilanne korjaantuu. Hyvä artikkeli siis, siitä kiitokset.

Olikohan Golfin tavaratila mitattu pohja ylemmässä asennossa, kun litroja oli noin vähän? Joskus aiemmin tilavuus oli n. 360 l.

  
 • https://tekniikanmaailma.fi/digilehti/10-2016-nakoislehti/20-43

  Täytyi katsoa tuo 2v. sitten tehty vertailu ja on se Golf hyvä!
  2016 ilmoitettiin tavaratilan vetoisuudeksi 260 l. Nyt siihen oli taiottu siis 40 l lisää.
  2016 valiteltiin jo mallin ikää, mutta vertailuun tietenkin mukaan luokkansa kärkenä.
  Paranee sitten kuin viini vanhetessaan, nyt 0.1 pistettä enemmän kuin 2016 vertailussa ja voitto 0.3 pisteen erolla Focukseen. 2016 ero Astraan 0.1 pistettä.
  Moottori, taloudellisuus ja ajettavuus maantiellä riittivät TM:n raadille tälläkin kertaa.

  Kahdessa vuodessa valot ovat muuttuneet selvimmin. 2016 kaikissa mittaukset tehtiin tuplahalogeenein ja nyt oli kaikki mahdollista varustaa ledeillä. Kantama ei juurikaan ole kasvanut mutta leveyttä valokiilaan on tullut lisää.

  2016 oli 7 autoa mukana ja mielestäni tähän uuteen vertailuun olisi voinut ottaa Hyundain tilalle jonkun muun ellei mallien määrää vertailussa haluttu kasvattaa.

    
 • Tm koeajo 2013: Tavaratila on kokoluokkansa suurimmasta päästä, 340 l. Mitat täsmää uuden testin mittojen kanssa muuten, mutta uudessa on kapein kohta 15 cm leveämpi kuin vuonna 2013.

  Korkeus on siinäkin säädettävä, mutta testissä ei kerrota lattian asentoa mittaushetkellä.

  2016 testissä on samat mitat kuin 2013.

  Nyt olisi hyvä saada TM:n kommentti aiheesta.

    
 • Outoa,2016 vertailussa erikseen kuvatekstissäkin mainitaan tavaratila vertailun toiseksi pienemmäksi.

    
 • Kyselin joskus aiemmin toimitukselta mittaustulosten eroista saman automallin kohdalla, mutta en saanut tähän vastausta.

  Numerossa 1/2014 Skoda Octavia 1,4 TSI -farmarin kontin tilavuudeksi mitattiin 570 litraa.
  20/2015 -vertailussa (RS TDI) ruuman tilavuus oli pienentynyt lukemaan 510 + 10 litraa. Mielestäni yksittäisen mittalaatikon koko ei ole tällä välin muuttunut. korjatkaa jos olen väärässä.

    
 • Mua ärsyttää nykyään TM:n mittaustuloksissa se, että miksi ne on muutettu surkeaksi ja epäselväksi diagrammiksi, kun aiempi taulukkomalli oli selkä ja helppolukuinen. Esimerkiksi Kulutuskäyrästä ei saa mitään selvää nykyään.

  Onko tämä uudistamista uudistamisen vuoksi?

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit