Auton korimallit

3 kommenttia

No niitähän ovat sedan, HB ja Farkku. Karkeasti vain suoraperäiset ja porrasperäiset. Ihmettelen, ettei isompaa joukkoa harmita suoraperäisten autojen takalasin ja koko perän kauhea kuraisuus, lumisuus tai pölyisyys. Tykkäisin että puhtaan auto peräkin pysyisi puhtaana. Nyt se imee kurat ja pölyt itseesä alle kilometrin ajolla. Ja olisi hyvä nähdä takanakin tulijat ilman jatkuvaa peräpyyhkeen näpräämistä. Ja peräpyyhe on ruma. Sedanissa takalasi pysyy kuivana myös vesisateella ja pieni perä ei aiheuta niin suurta imua taakse, joten itse peräkään ei niin sotkeudu.
Eri asia jos viikottain lastaa paljon isokokoista tavaraa perään, niin pakkohan se on olla farkku tai puolifarkku eli HB tai pakettiauto tai peräkärry, tai käyttää sitten kuljetusliikkeiden palveluita...
Kun taas katselen seuraavaa auto, niin otan katseluun mm pikkusella porrasperällä olevan skoda octavian , mazda 3 sedanin ja Corolla hybrid sedanin. Kuka keksii muita? jos hinta ei saa ylittää 30000€.
Niin ja sedän sedan on ajaton ja kaunis.

  
 • Tuo on yksi syy siihen, että suuri osa autoistani on ollut coupé- tai sedan-mallisia. Katumaastureista ainakin BMW:n X4 pitää takalasinsa puhtaana. Luultavasti myös Mersun vastaava GLC Coupé.

    
 • Onhan tuohon takalasin puhtaana pysymiseen ihan yksinkertainen keino, jota appiukkovainaa kuulemma vuosikymmeniä sitten jo toteutti: sadesäällä auto visusti autotalliin säältä suojaan ja muija kauppaan polkupyörällä. Säilyipä Triump Herald priimakunnossa perikunnan kinattavaksi.

    
 • Eiköhän jokainen osaa valita itselleen sopivan ihan itsekin, joten mitäpä muiden valintoja ihmettelemään.

  Itse palasin kahden farkun jälkeen sedaniin käytännöllisyyden vuoksi (omassa käytössäni). Siihen aikaan kiinnostavista farkuista puuttui suksiluukku, aina kuraisen takalasin lisäksi farkussa on myös sedanin lämmitys isommassa kopissa, enemmän meteliä ja koko talven perässä seuraava lumilinna raapii puskurin päälle jäätyessään luukun alareunasta maalin.

  Kaikesta tästä saa maksaa ostaessa, ajoneuvoverossa ja tankatessa. Jos tarvii tilaa, farkku on hyvä, mutta se tila ei tule sedanin hyvien ominaisuuksien lisäksi, vaan osin niiden sijasta.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit