Aseet

4 kommenttia

Pitkäaikaisena TM:n tilaajana (+30v) olen kiinnittänyt huomiota että aseista ei
juurikaan ole ollut ainakaan lehdessä artikkeleita (en lue täällä). Toki ymmärrän ettei ole
kovin mediaseksikäs aihe tänä päivänä.

Mutta harrastajia on kuitenkin paljon. Miten olisi tekninen juttu esim pistoolin kehityskaaresta
1911 konstruktiosta siihen missä ollaan tänä päivänä polymeeripyssyjen kanssa?

Sivuten myös eri lajeja, metsästys, tarkkuus ja taktinen ammunta.

Mukaan myös Suomen aselait ja miten ne ovat muuttuneet 2008 tms jälkeen ja miten ovat
vaikuttaneet aseella tehtyihin surmiin (veikkaan etteivät ole) ja harrastajamääriin.

  
 • muokattu 13.12.2019 14:17

  Historiakatsaus ei ehkä ole kiinnostavia asia, kun kirjastossa on hyllymetreittäin aihetta käsitteleviä teoksia. Aseet on kuitenkin kiinnostava, mutta vaikea aihe. Ominaisuudet ovat hyvin henkilökohtaisia eli jokainen arvostaa hiukan erilaisia asioita.

  TM:n profiiliin sopiva asia on silti ajankohtainen asepuolella, nimittäin pyrkimys korvata lyijy muilla materiaaleilla. Etenkin haulikoissa tuosta tulee ongelmia, koska korvaavat materiaalit ovat kalliimpia kuin lyijy, toimivuudessa ongelmia, vanhoissa aseissa voi vain harvoja materiaaleja käyttää, radalla patruunoita kuluu melkoiset määrät ja metsästykseen on omat patruunansa. Siksi tätä aihetta käsitelevä artikkeli ja testi olisi hieno juttu. Haastava tosin sekin, koska sama patruuna voi käyttäytyä eri aseissa eri tavoin. Jotain asioita, kuten läpäisyä, lienee silti mahdollista testata. Ja vaikka TM:n insinöörien osaaminen ei aiheeseen riittäisi, osaamista on saatavilla. Ala ottaa ilomielin vastaan tarjouksen tällaisen testin rahoituksesta. Kansikuvan juttua tästä ei tule, mutta huolellisesti tehty testi saisi runsaasti lukijoita. Potentiaalia on 300 000 metsästän ja x kpl urheiluampujan verran, lisäksi poliitikot ja virkamiehet.

    
 • Olisiko esim. ERÄ-lehti nykyään otollisempi foorumi ase-testeille?

    
 • muokattu 15.12.2019 08:30

  Samantekevää, kuka testaa. Kunhan tekee sen huolellisesti.
  Lopetin Erä-lehden tilauksen 10-15 vuotta sitten, kun jutut alkoi kiertää kehää ja toimivia uistimiakin oli pakkiin kertynyt enemmän kuin ehdin käyttää. Uusia lehtiä olen vain satunnaisesti selannut kirjastossa tai parturissa, mutta mielikuva TM:n paremmasta osaamisesta rakentaa hyvä testi vaativia mittauksia tms. arviointia edellyttävissä aiheissa on minulla edelleen olemassa.

    
 • Näyttää Tm tekevän yhteistyötä Erän ja Kipparin kanssa. Hyvä juttu. Lyijyn korvikkeita käsittelevää testiä odotellessa...

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit