Brittilehti: Jos huhu Toyotan akkukeksinnöstä pitää paikkansa, nykyisistä sähköautoista tulee vanhan

61 kommenttia
13»
 • @Karl11 kirjoitti:

  @Topi27 kirjoitti:
  Akio Toyoda alkoi kiirehtimään n. kolmevuotta sitten SSD akkuautoja

  Toyota suunnittelee sähköautojen kehitysaskelta vuodelle 2022
  Hybrideihin ja vetyautoihin pitkään nojannut Toyota on kehittämässä sähköautojen akkutekniikan kehitysaskelta vuodelle 2022.

  Viime vuonna sähköautosuunnitelmiaan tarkistanut Toyota on tuomassa lähivuosina markkinoille uuden akkutyypin, joka ratkaisisi monia nykyisen akkutekniikkan ongelmia. Nestemäisen elektrolyytin sijaan uudet akut luottavat kiinteisiin elektrolyytteihin, mikä toisi lukuisia etuja muun muassa sähköautokäytössä.

  Akkujen energiatiheys on suurempi, joidenkin arvioiden mukaan jopa kolminkertainen, joten tekniikka antaisi enemmän mahdollisuuksia toimintamatkan tai akuston sijoittamisen suhteen. Lisäksi akkutyyppi mahdollistaisi todellisen pikalataamisen vain muutamissa minuuteissa. Kiinteiden elektrolyyttien ansiosta akku kestäisi myös kylmää huomattavasti nykyistä litiumionitekniikkaa paremmin, ja nesteetön rakenne toisi etuja myös akkujen turvallisuudessa.

  Kehitystyön lisäksi Toyotalle haasteita asettaa sarjatuotanto, sillä uusi akkutekniikkaa vaatii aiempaa tiukempaa laadunvalvontaa ja tuotannon tasalaatuisuutta. Toyotan edustaja ei suoraan vahvistanut japanilaislehti Chunichi Shimbunin tietoja, mutta yhtiön edustaja kertoi, että täysin kiinteät akut ovat yhtiön tuotekehitysohjelmassa 2020-luvun alkupuolelle. Täysin uuteen pohjalevyyn perustuva automalli nähtäisiin sisäpiiritietojen mukaan Japanin kotimarkkinoilla 2022.

  Merkittävällä kehitysaskeleella Toyota voisi kuroa kiinni kilpakumppaneidensa Nissanin ja Teslan etumatkaa ladattavissa sähköautoissa. Toyotan sähköautostrategia perustui pitkään pelkkiin hybreidihin ja vetypolttokennoautoihin, mutta japanilaisjätti on sittemmin tullut toisiin ajatuksiin ladattavien sähköautojen käyttökelpoisuudesta.

  yhtiön edustaja kertoi, että täysin kiinteät akut ovat yhtiön tuotekehitysohjelmassa 2020-luvun alkupuolelle. Täysin uuteen pohjalevyyn perustuva automalli nähtäisiin sisäpiiritietojen mukaan Japanin kotimarkkinoilla 2022.

  Prototyyppi luvattiin 2020 kesä olympialaisiin.

  https://www.carsuk.net/toyota-to-reveal-solid-state-batteries-in-2020-as-ev-move-gathers-pace/

  Ja nyt mahdollinen aikaistaminen vuoden 2022 aikataulusta uudella alustalla ensivuodeksi 2021 ei kuulosta ollenkaan mahdottomalta.

  https://evbite.com/toyota-to-reportedly-reveal-solid-state-battery-equipped-ev-next-year/

  Ps.yhden skenaarion mukaan akut olisivat n. 1000 km rangella ja viisi kertaa nykyisiä pienempiä tilavuudeltaan.

  Tuo oli hyvä! Aion ostaa uuden vuonna 2022. Kiitos jakamisesta.

  Kun katsoo tätä aikatauluennustelun luotettavuutta, voinet olla melko rauhassa sen asian suhteen ettei Toyotalta ole tulossa vielä 2022 mitään uutta ja mullistavaa sinun paikalliseen Toyota liikkeeseen.

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit