Henkilöauto T1b luokkaan

2 kommenttia

Jälkikasvuni alkaa lähestyä maagista 15 vuoden ikää ja mahdollisuutta hankkia joko mopo- tai traktorikortti. Kävimme paikallisessa mopokaupassa tutustumassa T1B luokan ajoneuvoon (Cf moto z force 550) joka käytännössä on kuin epämukava ja äänekäs pikkuauto. Pitäisin laitetta kuitenkin kolariturvallisempana ja 60km/h nopeudella myös paremmin muuhun liikenteeseen sopivana kuin mopoja tai mopoautoja. Lisäksi lämpöhytti mahdollistaisi myös talvikäytön.
Laitteeseen tutustuessani aloin kuitenkin ihmettelemään että mikä on se maaginen raja joka nämä laitteet erottaa henkilöautosta?

Millä ehdoin voisi siis olla mahdollista rekisteröidä henkilöauto T1B luokkaan?

Nopeus pitäisi tietysti jollain keinoin rajoittaa mutta siihen on varmasti useitakin ratkaisuja. Esim MB Unimog mahtuu tähän luokkaan joten miksei sitten Nissan Micra?

  
 • Ei mitään käsipyöräistä mopoa tehokkaampaa/isompaa alle 18 v

    
 • Trafin sivuilta löytyvät nuo ajoneuvoluokat:
  "T- ja C-luokan ajoneuvo on moottorikäyttöinen maa- ja metsätaloudessa käytettäväksi tarkoitettu pyörillä tai telaketjuilla varustettu ajoneuvo, joka luokitellaan seuraavasti:
  1. T1-luokan pyörillä varustetut ja C1-luokan telaketjuilla varustetut traktorit, joiden pienin raideväli on vähintään 1 150 millimetriä ja omamassa ajokuntoisena yli 600 kiloa"

  lisäkirjain lopussa:
  "Traktoreiden ja niiden perävaunujen sekä vedettävien vaihdettavissa olevien laitteiden luokan perään merkitään kirjain a, jos ajoneuvon suurin rakenteellinen nopeus on enintään 40 kilometriä tunnissa (esim. T1a) tai kirjain b, jos ajoneuvon suurin rakenteellinen nopeus on yli 40 kilometriä tunnissa (esim. T1b)."

  https://www.traficom.fi/fi/liikenne/tieliikenne/ajoneuvoluokat?toggle=Mopo, moottoripyörä, mopoauto ja nelipyörä &toggle=Traktori

  Varmaan katsastuskonttorilta voisi selvitä tarvittavat muutokset M1 luokan ajoneuvoon (henkilöauto), jotta sen saisi uudelleen rekisteröityä T1 luokkaan (jos ylipäätänsäkään mahdollista).

    
Kirjaudu kommentoidaksesi.

Kommentoiduimmat artikkelit